BUBLANINA - třešňová, meruňková podle Babici



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Hrnek o obsahu 2 dcl::: 3 vrchovaté hrnky hladké mouky, 2 hrnky cukru (krupice), 1 hrnek sodovky, 1 hrnek rozpuštěného másla, 4 vejce, 1 kypřící prášek. Ovoce podle chuti. Pokud nemáte sodovku, vyzkoušela jsem minerálku, třeba Korunní s příchutí citronu a bublanina je ještě lepší. Hrnečky s cukrem nemusí být vrchovaté, stačí 1 + 3/4 hrnku, másla dávám 200 gr, místo 1 hrnku hladké mouky, můžete dát 1 hrnek polohrubé, ale nedoporučuji - bublanina už není tak jemná.

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvedené ingredience smícháme, k míchání stačí pouze měchačka. První dám mouku, posypu kypřícím práškem, dál cukr, vejce, minerálku a rozpuštěné máslo. Vymažeme a vysypeme plech (někdy používám na vysypání plechu kokosovou moučku). Na plech nalijeme polovinu těsta, poklademe ovocem a nalijeme druhou polovinu těsta. Pečeme při 180° 30 minut. Je to skutečně rychlovka.

Po upečení je bublanina nadýchaná jako peřinka.
...a neskutečně dobrá.
tady jsem dala ovoce nahoru na těsto, ale bublanina je nižší
rybízová...