CUKETA - CUKEŤÁK - zapečená cuketa



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

40 dkg najemno nastrouhané cukety, 10 dkg nastrouhaného sýru, 25 dkg salámu na kostičky, 4 vejce, 1/2 prášku do pečiva, 1/4 litru polohr. mouky, 1 dcl oleje, lžička soli, 5-6 stroužků česneku, malá cibule, majoránka, špetka pepře. Se solí opatrně, stačí půl lžičky, sýr a salám obsahují soli dost. Pro děti nemusíte solit vůbec.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny smícháme, vodu z cukety sliji pouze, pokud je čerstvě utržená ze zahrady, ale nevymačkávám. Těsto má mít konzistenci jako na bramborák, pokud se vám zdá přesto hodně řídké, přisypejte ještě mouku. Když nemáte salám vcelku, můžete dát salám krájený na kolečka, nebo angl. slaninu, jakoukoliv uzeninu, kterou máte v ledničce.
Dávka, kterou uvádím, je pro jednoho zdatnějšího jedlíka, pokud chcete zasytit víc strávníků, udělejte na dva plechy z dvojité dávky. Pečeme 40-45 min. na 180°C.
Tento recept mám od své babičky, nejlepší je teplý a pokud zbyde, tak i studený - jako příloha k čemukoliv, nebo jen tak.
p.s. v dnešní době, kdy se dá těžko sehnat kvalitní česnek, jsem vyzkoušela cukeťák i bez něj, přidala jsem hodně pažitky a je také moc dobrý.

všechny suroviny smíchám..
nakonec přidám mouku s práškem do pečiva..
udělejte si jakýkoliv zeleninový salát a máte úžasnou večeři...
♥♥♥♥♥
Laděnka (vevey) ID 74 972 přidala ještě do cukeťáku bramboru a pekin. zelí.
od Mirky K. ID 409716