Jablečné knedlíky - nejjednodušší na světě



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

pro 4 osoby: asi 4 středně velká jablka, hrubá mouka - to je opravdu všechno :-D

POSTUP PŘÍPRAVY

jablka oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. smícháme s hrubou moukou, nepíšu schválně kolik, protože každé jablko je jinak velké a šťavnaté, musíte rukama uhňácat prostě knedlíkové těsto. Těsto nesmí příliš lepit, když je dobře udělané, není tvrdé, ale zároveň se dá krásně tvarovat aniž by zůstávalo na rukách. Knedlíky vyrobíme jen tak velké, aby se daly schovat v dlani, cca pingpongové míčky - aby se dobře provařily.

Vhodíme do symbolicky, jen pár zrnky soli osolené vroucí vody a uvaříme.


Knedlíky vytáhneme asi 3-5 minut poté, co vyplavou. Krásně voní, jsou sladkokyselé, dají se jíst i samotné.


Můžeme je podávat s čímkoli co máte rádi, polité máslem, s cukrem a skořicí, kysanou smetanou... mákem... posypané nebo obalené osmaženou strouhankou, u nás teda vedou u chlapů s tvarohem (může být i strouhaný) a grankem, já je mám ráda s jogurtem a strouhaným perníkem.