POMERANČOVÁ BÁBOVKA - NAPROSTO ÚŽASNÁ!



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

35 dkg másla 40 dkg cukru 2 sáčky vanilkového cukru 6 vajec 3-5 pomerančů ( podle velikosti) 1 citrón 30 dkg pol.mouky 2 lžičky pr.do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

v míse utřeme 35 dkg másla s 30 dkg cukru a 2 sáčky vanilk.cukru.Do hmoty zašleháme 6 vajec a vmícháme nastrouhanou kůru z 1 pomeranče a 1/2 citrónu.Nakonec prřidáme mouku s pr.do pečiva.Důkladně promýcháme a vlijeme do formy.Pečeme asi 45 - 60 minut na 175 °C.
Mezi tím si připravíme sirup z 250 ml pomerančové šťávy,3 lžic citónové šťávy,10 dkg cukru a nastrouhané kůry z 1 pomeranče a 1/2 citrónu.Chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Upečenou bábovku necháte trochu vychladnout.Spodní stranu propícháte špejlí a přelijete polovinou sirupu.Vyklopíme a postup opakujeme.Před podáváním můžete ještě ozdobit proužky pomerančové kůry a posypat cukrem (dle chuti).
Bábovka bude chutnt všem co mají rádi vláčné buchty a chuť pomerančů!
U nás bezkonkurenčně nejoblíbenější buchta!