MINI MAROKÁNKY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Rozpustit: 100g mléka, 200g cukr krupice - klidně i méně !!!, 30g medu, 80g másla, ************ ...a přidáme: 200g ořechů ( já dávám mix - vyloupané buráky (ne slané!!!), mandle, vlašské ořechy...), 100g rozinek, 150g proslazeného mléka - Salka, kandované nebo sušené oveoce dle chuti - meruňbky, pomerančová kůra... (já dávám takový ten balíček kandovaného ovoce - tuším, že se to jmenuje ovocný chlebíček) ...a nakonec hladkou mouku na zahuštění.

POSTUP PŘÍPRAVY

Do hrnce nalijeme mléko, přidáme cukr, med, máslo - a rozpustíme na mírném ohni. Přidáme nasekané ořechy (já sekám na mixéru na hrubší kousky a pokud dáváme sušené ovoce, přidám také ), kandované ovoce, salko, vše zamícháme a na zahuštění přidáme hladkou mouku - tu musíte podle oka, záleží na surovinách, jak zahustí hmotu...
Pak děláme na plech hromádky (trochu se při pečení roztečou) - já jsem zkusila použít namočené vykrajovátko a do něho jsem hmotu kladla lžičkou (takže letos mám marokánky postejnavého tvaru :o), ale samozřejmě nemusíte použít, jednodušší je prostě namočená lžička a prsty ) Hmota se lepí,ale pokud si namočíte prsty, dobře se s ní pracuje a upravuje tvar.
Pečeme ve vyhřáté troubě cca na 150-170°C maličko do červena - nepečte dlouho, jinak jsou placičky tvrdé!!!
Placičky necháme na plechu vychladnout - pokud je přendáte, tak na rovný povrch a nevrstvit dokud nejsou zcela vychladlé, protože by se zdeformovaly. Pak už jen namáčíte v čokoládové polevě (čokoláda na vaření rozpuštěná ve vodní lázni) - já jsem přidala trochu 100% tuku, aby se lépe namáčelo. Pokud chcete trochu dia při té záplavě cukru, nemusíte namáčet. :o)
..a je hotovo :o)
Pokud receptík vyzkoušíte, přeji dobrou chuť!!!
Já jsem recept dostala od maminky.

...takhle nějak bude hmota vypadat...
...a po upečení - pro představu jsem přiložila i vykrajovátko
..tak a je hotovo :o) - toto je cca jen polovina hotových marokánek z uvedeného receptu.