Pečená drůbeží játra jako smažená



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Kuřecí játra 500 g, grilovací koření, strouhanka, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Játra omyjeme a pořádně posypeme grilovacím kořením. Pak každý kousek obalíme ve strouhance a naskládáme vedle sebe na plech,nejlépe nepřilnavý nebo teflonový.... Pocákáme játra trochu olejem, aby stekl na dno,. Zakryjeme alobalem, dáme do vyhřáté trouby na 220 °C a pečeme 10-15 min. Pak odkryjeme a dopékáme dalších 10 minut....Můžeme i jedenkrát otočit.....Příloha-bramborová kaše,červená řepa........

Játra jsou křupavá a šťavnatá-nevysušená,mnohem lepší než klasicky smažená.....a je to méně práce...
Recept není původem můj,ale často ho používám.....

Drůbeží játra se mohou před vařením solit,neztvrdnou :-))))