Krkovička v hořčicové omáčce



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

4 silnější plátky vepřové krkovičky, sádlo, 1 cibule, 1 bobkový list, 2-3 kuličky nového koření, 2-3 lžíce plnotučné hořčice, 25ml smetany, hladká mouka, sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Plátky masa osolíme a na rozehřáté, sádle po obou stranách opečeme. Potom přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, lehce osmahneme, podlijeme horkou vodou. Přidáme bobkový list, nové koření, vmícháme hořčici a dusíme doměkka hodinu. Během dušení maso podle potřeby podléváme. Měkké maso přendáme do nahřáté nádoby. Do omáčky vlijeme kyselou smetanu, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku, dobře povaříme a podle potřeby osolíme.Omáčku scedímena maso a ještě chvíli podusíme. (Já vařila v jednom hrnci..) Podáváme s houskovým knedlíkem.