Bramborová kapsa s hermelínem a křupavá bagetka s kuřecím masíčkem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

♣ na bramborovou kapsu ♣ * 3 brambory * * hermelín * * hladká mouku * * 2 žloutky * * majoránku * * jarní cibulku * * olej * ♣ na křupavou bagetku ♣ * 300 g kuř. prsíček * * 4 ks malých bagetek * * 2 lžíce smetany * * 2 lžíce másla * * 3 stroužky česneku * * bazalku * * jarní cibulku * * mozzarela * * cherry rajčata * * olivový olej * * sůl, pepř *

POSTUP PŘÍPRAVY

Bramborová kapsa s hermelínem :
1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a rozmačkáme.
2. Osolíme, přidáme žloutky, lehce posypeme moukou a utvoříme placku, kterou rozkrájíme na čtvrtky.
3. Na dvě z nich dáme kousky hermelínu, jarní cibulku a majoránku.
4. Přiklopíme zbylýma dvěma kusy, zformujeme kapsičky a dokřupava na oleji opékáme cca 5min po každé straně.

Křupavá bagetka s kuřecím masíčkem :

1. Bagetky rozkrojíme, vydlabeme vnitřek, který překrájíme na kousíčky.
2. Pokapeme smetanou, přidáme nakrájené na kousíčky kuř. maso, jarní cibulku, sůl a pepř.
3. Prolisovaný česnek orestujeme na másle a potřeme jím vnitřky bagety.
4. Navrch dáme směs masa s těstíčkem.
5. Pečeme 15 minut při 200°C.

6. Poté bagety vytáhneme a poklademe na ně plátky rajčat, mozzarely a bazalku.
7. Dáme zpět do trouby na dalších 10 minut.

A JE HOTOVO ! Dobré křupání ,-)

♠ Uvařené štouchané brambory s vejcem ♠
♠ bramborová placka s hermelínem ♠
♠ a smažíme vypracované hermelínové kapsy ♠
♦ vydlabené lodičky ♦
♦ směs - zbývající houstičky, masíčko, jarní cibulka, sůl, pepř, smetana ♦
♣ smažíme česnek s máslem ♣
♣ vytřené lodičky česnekem a máslem ♣
♠ naplněné bagetky směsí ♠
♦ a takhle už vypadají upečené dokřupava s mozzarellkou, rajčátkama a bazalkou ♦
♣ a je hotovo ♣