BĚLORUSKÁ PODRÁŽKA

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Tenhle recept jsem kdysi našla v kalendáři F1, vyzkoušela a od té doby patří do našeho jídelníčku. Tak zkuste i vy.
40 dkg libového vepř. masa, 2 cibule, 4 brambory, 2 stroužky česneku, sůl, pepř, mletou papriku, olej, 1,5 dl vody, petželovou nať

POSTUP PŘÍPRAVY

V tlakovém hrnci orestujeme na troše oleje maso nakrájené na kostky, pak osolíme, lehce podlijeme trochou vody, uzavřeme hrnec a vaříme přibližně10 min. Dalších 10 min necháme maso dojít. Pak do hrnce přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, papriku, pepř, brambory nakrájené na kostky, rozetřený česnek, 1,5 dl vody, hrnec opět uzavřeme a vaříme stejně dlouhou dobu včetně dojití. Nezahušťujeme, jen na talíři ozdobíme nasekanou petželkou. Podáváme s chlebem nebo bez, podle hladu strávníků. Recept je uveden pro vaření v tlakovém hrnci, já to už ale dělala i v normálním (prostě do měkka). Tak dobrou chuť!!!!