032 Jahodové knedlíky s čerstvými jahodami s vitamínem C aneb POS*ANÝ PATNÍK



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Koupený " domácí knedlík " ( na fotce ) horký - napařený , nebo ještě horký, opravdu doma dělaný knedlík ,čerstvé jahody, cukr, zakysaná smetana a pro doladění barev trochu rozpuštěného másla.

POSTUP PŘÍPRAVY

Odpadá pracné balení jahod do těsta, za odměnu nám v nevařených jahodách zůstane všechen vitamín C , který by se jinak při klasickém vaření zničil. 1.6.2010 - Těm, co nechápou, že je to jedlé, vzkazuju, že těsto na knedlíky je bez rohlíků, a z toho těsta se uvaří klasická knedlíková šiška , nebo se z toho těsta dělají plněné ovocné knedlíky - ty jsou pracnější a zaberou víc času. Takže by se mohlo stát, že dostanu chuť na ovocné knedlíky, ale než bych udělala těsto, než by vykynulo, než bych zabalila jahody do těsta, než by to znovu vykynulo, než bych to uvařila = tak už na ty knedlíky nemám chuť. ☺
Horké knedlíky rozložím na talíř a přileju k nim dresink z čerstvých rozmačkaných jahod, smetany na šlehání a cukru.