POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka
POSTUP PŘÍPRAVY
Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo z části potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ). Z této dávky jsem měla 16 bochánků .
Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.
Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.
Dobrou chuť :o) ...Lenka
... takto se smetana vpila druhý den do mletého masa, už jsem ji nevylévala, jen jsem promíchala ... |
... a přidala jsem strouhaný sýr, sůl, pepř a propracovala ... |
pomocí namočených rukou ve studené vodě jsem tvořila bochánky ... ( toto je dávka z 500 g mletého ) |
... obalené ve strouhance ... |
... a na pánvičce osmažené do zlatova se na ubrousku zbavují přebytečného tuku ... |
... dobrou chuť .... |