Holandský řízek



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g mletého maso ( nebo bůčku ), 1 kelímek smetany, 200 g Eidamu, sůl, pepř, strouhanka

POSTUP PŘÍPRAVY

Mleté maso den předem dáme do mísy a zalijeme smetanou, aby bylo z části potopené (na 500 g mletého 1 kelímek smetany ). Z této dávky jsem měla 16 bochánků .

Druhý den mléko slejeme ( většinou se nám z velké části vpilo do masa ), přidáme nahrubo nastruhaný sýr, okořeníme a tvoříme malé bochánky a obalujeme ve strouhance, nebo můžeme obalit v trojobalu.

Pečeme na rozpálém oleji do zlatova a poté pokládáme na papírový ubrousek, aby se nám odsál přebytečný tuk.

Dobrou chuť :o) ...Lenka

... takto se smetana vpila druhý den do mletého masa, už jsem ji nevylévala, jen jsem promíchala ...
... a přidala jsem strouhaný sýr, sůl, pepř a propracovala ...
pomocí namočených rukou ve studené vodě jsem tvořila bochánky ... ( toto je dávka z 500 g mletého )
... obalené ve strouhance ...
... a na pánvičce osmažené do zlatova se na ubrousku zbavují přebytečného tuku ...
... dobrou chuť ....