*** HOUBOVÝ GULÁŠ- NEJLEPŠÍ, CO JSEM KDY JEDLA ***



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Čerstvé nebo mražené houby, cibule, česnek (podle chuti), syrová brambora, masox, olej, mletá sladká paprika, gulášové koření, kmín, sůl, podle potřeby jíška.

POSTUP PŘÍPRAVY

Na jemno nakrájenou cibuli osmahneme, přidáme utřený česnek, houby, kmín, sůl a zasypeme paprikou a gulášovým kořením. Zalijeme troškou vody a za občasného míchání dusíme doměkka. Když šťáva částečně vysmahne, podlijeme vývarem. Já zaleju vodou, aby byly houby ponořené a masox vhodím rozpustit do nich. Chvíli vaříme, pak přidáme najemno nastrouhanou syrovou bramboru, kterou necháme rozvařit. Podle potřeby zahustíme jíškou. Většinou už jíška není potřeba, protože je guláš zahuštěný díky nastrouhané bramboře, ale záleží na každém jak má rád. Podáváme s knedlíkem, chlebem, ale i bramborama.