RAGÚ ZE ZVĚŘINY



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

600g masa z libovolné zvěřiny,10dkg uzeného špeku(anglické slaniny) ,1 větší cibule,1 dl červeného vína,20dkg nastrouhané kořeninové zeleniny,1 lžíce povidel(pikantní marmelády),10dkg kečupu,sůl,pepř,ovoce(hroznové víno,brusinky,kandované třešně)

POSTUP PŘÍPRAVY

Zvěřinové maso omyjeme,osušíme,nakrájíme na menší nudličky.Špek nakrájíme nadrobno a na troše oleje je opečeme.Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dozlatova.Přidáme maso a prudce orestujeme.Přidáme kořeninovou zeleninu,povidla ,červené víno,zalijeme vývarem a dusíme doměkka.Pak přidáme kečup ,ovoce(nemusí být,já jsem ho tam nedávala)a krátce povaříme.Kečup nám to krásně zahustí (nemusíme zahušťovat), dochutíme soli a pepřem.Je to vynikající,má pikantní chuť ,vůbec nejde cítit zvěřina,chutná jako hovězí.