Broskvový dort "s pejskem"



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Piškot- 5vajec, 100 g cukru krupice, 120hladké mouky, 1prášek do pečiva, 4PL oleje, 2PL horké vody. Šlehačkový krém - 1šlehačka, 1zakysaná smetana, cukr, 1 želatinový ztužovač Dr.Oetker Pudinkový krém - 1 vanilkový pudink, 200ml mléka, moučkový cukr, 1 máslo, trocha rumu +broskvový kompot, pejsek z WI

POSTUP PŘÍPRAVY

Piškot- ušlehat bílky s polovinou cukru, žloutky s druhou polovinou do pěny, pak přidat olej, horkou vodu a ručně vmíchat mouku s práškem do pečiva a ušlehané bílky. Péct cca 25-30min na 180stupňů.
Šlehačkový krém - ušleháme šlehačku a lehce pak vmícháme zakysanou smetanu a cukr(dle chuti) a nakonec vmíchat želatinový ztužovač připravený dle návodu.
Pudinkový krém - uvařit klasicky pudink v 200ml mléka, po vychladnutí přidat k rošlehanému máslu s moučkovým cukrem, můžeme přidat trochu rumu (pudinkový krém jsem použila na povrch dortu a vnitřní okraje- aby se neroztekl pejsek z WI)

...
...
...