| Věra K. (Mufla) ID 169040 (1.12.2008, 21:33) |
Ahoj Pavli,zdravím vás všechny do Sedloňova,ty tvoje perníčky jsou opravdu úžasné-tak jako každý rok-jsi šikula já pekla též-jen s tím rozdílem,že mně to hned druhý den sežr...teda spapali ,Pavli,jestli to není výrobní tajemství-čím zdobíš?Že to máš tak krásně drobné a jemné??Já si kupuju ten spešl pytlíček se zdobičkou a nic-nejde mi to takhle krásně drobulince,písni,please... Věrka a její rodinka
ODPOVĚDĚT |
| | Pavlína M. (PavlínaM.) ID 66002, mimibazar.cz/pavlinam (2.12.2008, 14:10) |
Ahoj Věrko, díky za pochvalu. Žádné tajemství ani věda to není. Pytlík máš správnej, jenom musíš moučkový cukr prosát přes cedníček, aby v tom nebyly hrudky. No a potom přisypáváš cukr do bílku ( stačí tak polovina bílku z jednoho vajíčka - je toho až až). Musí to být tak hustý, aby když si nabereš na lžíci, tak to nesmí téct, musí to prostě držet na lžíci. Někdy to taky přepísknu a nejde mi to protlačit lehce přes pytlíček, pak zase stačí přidat trošičku bílku. Zkus si dát trochu z pytlíčku na perníček a když se to bude držet tvar a nebude se to roztékat, tak to je ono. Na pak už jenom vymyslet nějaký vzorek. Nebo si kup časopis s perníkama a tam máš inspirace haba kuk. Tak zkoušej a pak mi dej vědět. Pozdravuj rodinku Pavlína, Terezka a Tomáš
ODPOVĚDĚT |
| | | Věra K. (Mufla) ID 169040 (3.12.2008, 16:40) |
Jsi zlato,děkuji za tvou milou odpověď,už dva dny vytahuju a zas zatahuju zpátky tuk-že zadělám těsto, normálně příšerně nic nestíhám,ale chci to pro ty mé 3 udělat,první dávka bez ozdobení skončila takhle a tak nevím,jak to dopadne příště,pozdravuj taky a díky,Pavli
ODPOVĚDĚT |