Jakou pracovní desku do kuchyně + zkušenosti?
Plánujeme kuchyň STAT z Ikea. Chtěla jsem pracovní desku z masivu Numerar. Na netu jsem se ale dočetla, že by se měla brousit a olejovat 3x ročně. Máte ji někdo? Raději bych něco bezúdržbového:-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Martin D. (MartinDoležel) ID 656634 (17.2.2022, 10:26)
My jsme si raději nechali poradit s výběrem nové kuchyňské linky a kvalitní kuchyňské desky..jelikož jsme si nechali novou kuchyni dělat od profíků, tak záleželo jenom na tom, kolik jsme ochotni investovat a pak pro nás našli ideální a svým vzhledem krásnou pracovní desku

https://zrealizujeme.cz/

ODPOVĚDĚT
Irena E. (lindek) ID 18987 (20.8.2009, 13:08)
My máme opět od truhláře klasickou pracovní desku v barvě ořechu a sice na fotkách je do červena, ale ve skutečnosti je spíš hnědá a krájím na ní všechno a ani se nehne...ta dřevěná je hezčí na oko, jen já jsem asi břídil, moc dlouho by nevydržela :^) ;-) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Marika Š. (Marika88) ID 101240, mimibazar.cz/marika88 (12.5.2009, 22:41)
Ahoj Pavlo, ke kuchyni Stat jedině tuto pracovní desku! Je super, při správném počátečním olejování a přebrušování, které je náročnější, ale dá se hravě zvládnout, vydrží krásná dlouho. Každičký škrábanec můžeš jednoduše zakápnout olejem, nebo přebrousit jemným smirkovým papírem a je jako nová. Samozřejmě na ní nenechávat stát mokré věci a maso krájet na prkýnku! Po ošetření krásně voní olejem.
Dle mých skromných " profesionálních" zkušeností je odolnější než PD z laminovaným povrchem. Nic proti nim, letošní nové dekory v PD jsou pěkné, ale dřevo je dřevo! (Y)

ODPOVĚDĚT
Gábina H. (gabbyh) ID 8166 (11.5.2009, 20:39)
My mame ikeackou kuchyn i ikeackou desku. Deska je bila s jakoby hlinikovou predni stranou. Puvodne jsme chteli cerno-hnedou, ale asi na pul roku byla nedostupna - prestali ji dodavat, takze jsme se museli rozhodnout jinak - jinak treba tu cerno-hnedou jiz zase maji v nabidce/ A je skvela - pevna /jiz nekolikrat sem do ni triskla s panvi nebo hrncem/
Do teto masivni bych nesla - narocna udrzba + hrozi v pripade poruseni horni vrstvy /coz se porusi lehce/, trepeni dreva apod.
Nebo jakoukoliv jinou, v dekoru dreva ,ale ne masiv - koupite ji vicemene vsude...
(F)

ODPOVĚDĚT
Helena M. (Helama) ID 147715 (11.5.2009, 20:38)
Ikea obecně nemá moc výběr v kuchyňských deskách. Já mám kuchyňskou linku z Ikey dlouhou 2,8m a tak dlouhou desku nedělají, musela by se nastavovat a spojovat a to jsem nechtěla. Doporučuju vám vybrat si podle svého vkusu desku někde jinde. Nebojte se, když vám příjdou z ikey montovat linku, tak s tím nebudou dělat žádné problémy - mám to vyzkoušené.

ODPOVĚDĚT
Venda P. (Schumi) ID 9834, mimibazar.cz/schumi (11.5.2009, 20:27)
No - já Vám nevím - ale spíš bych šla do kamene - já (plus zkušenosti mé maminky) měla několik desek - a poslední KAMENNÁ vyhrála na celé čáře - MILUJU JI (D)

ODPOVĚDĚT
Markéta O. (geminiMM) ID 65773, mimibazar.cz/markmark (12.5.2009, 8:54)
Ano, kámen by se k ní hodil. Mám kuchyň Stat a neumím si ji představit jinak než s deskou z masivu, mám břízu Ikea, vyžaduje sice jemnější zacházení a roční údržbu, ale není to nijak náročné. Je potom jako nová. Žádný pach se v ní neuchovává, to má někdo špatně ošetřený povrch. *-) ani se netřepí po správném zbroušení.
Já jsem s ní moc spokojená, mám ji i na baru naproti, je to teplý a příjemný materiál.

ODPOVĚDĚT
Zdenka T. (zdenkat) ID 9079, mimibazar.cz/zdenkat (11.5.2009, 18:41)
Já mám z Ikea ,ale asi jiný typ ajsem spokojená moc se s tím nemazlím ....je pravda že na ní přímo nic nekrájím(kromě chleba...) pár flíčků tam už je,ale já mám tu svou patinu ráda a neměnila bych za jinou není to tak strašné .Jen bych si ji nedala okolo dřezu (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (Zuzi201) ID 17992, mimibazar.cz/zuzi201 (11.5.2009, 18:16)
Pavlo mám ji, pokud chcete bezúdržbovou PD, vyberte si určitě něco jiného :-$ Já jí neodolala, ale je potřeba si na vše dávat veliký pozor, vše pouze na prkýnku, olejíček pomáhá a přebrušování máme před sebou... Je nádherná, ale drahá a mooooooc náchylná :-S
Já si ji vybrala, protože máme bílou kuchyň a světlounkou dlažbu a někam jsem to dřevo chtěla vecpat, ale imitace se mi vůbec nelíbila +o(

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (11.5.2009, 18:10)
podobnou má sestra, ale všechno se tam vsakuje, hlavně pachy z masa a ryb, já sama jsem to taky chtěla , ale po domluvě se sestrou která ted už s tím bohužel nicnenadělá si kupuji kámen-prac.deska a na odklad jen borovicovou desku (L)

ODPOVĚDĚT