Holky nemá některé dítko "epicantus" na v
poraďte prosím - dcerka má od narození na oku kožní řasu - epicantus, díky které je šilhání jen optickým klamem, ve skutečnosti tedy nešilhá, jen díky kožní řase...docházíme pravidelně na kontroly a prý z toho vyroste. Jaké máte zkušenosti vy? Díky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 7 komentářů
Petra D. (Lesiocka) ID 109900, mimibazar.cz/lesiocka (16.2.2012, 6:44)
Můj syn ho má lehce taky, taky mí širší kořen nosíku, zkuste, ať vás objednají i na genetiku, tam by vám čekli nejvíce, zda se to srovná, protože tam dělají celý rodokmen a porovnávají fotky .My jste tam také byli a čekáme na výsledky, čeká se kolem tří měsíců, což je teda dost dlouhé čekání...

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (LenkaKl.) ID 278507, mimibazar.cz/lenkakl (17.1.2011, 21:13)
Dobrý den, mám 6,5měsíčního syna a naší dr.se taky zdálo, že malý šilhá. I my doma jsme si toho všimli. Na další kontrole nám řekla, že má dost široký kořen nosu a že je to nejspíš jen optický klam. Když se to nezlepší, tak nás na roce pošle očnímu. Doufám, že se mu to ztratí, v rodině žádný problém nebyl.

ODPOVĚDĚT
Michaela M. (Micha-Ko) ID 189179, mimibazar.cz/micha-ko (17.1.2011, 21:35)
Leni my máme kromě té kožní řasy i ten široký kořen nosu, takže proto je to asi tak hodně vidět. Vám přeju ať z toho vyroste a nemusíte nic řešit. Na druhou stranu jsem ráda, že na to oční chodíme - pro klid duše, zkontrolovali i zda dobře vidí (v rámci možností, protože prcci nespolupracují)), pokud Vás přece jen někam pošle, zkuste najít specializovanou oční kliniku poblíž, vykašlete se na klasickou oční doktroku, nebo ambulanci v nemocnici, já jsem tím ztratila spoustu času a aspoň u nás mi každý očař říkal že šilhá a vidíte, vlastně nešilhá. :-D

ODPOVĚDĚT
Lenka E. (lenkaeg) ID 49353, mimibazar.cz/lenkaeg (17.1.2011, 17:13)
Ahoj,

moje holčička má epikantus, ale asi né tolik jako vy. Dr. se vždycky zdálo při prohlídce, že šilhá, ale to to díky tomu. Nikam na kontroly nechodíme - zdědila to po mně. Já jsem tedy, ale měla v dětství problémy se šilháním, už nešilhám a koukala jsem do zrcadla a vnitřní koutek oka mám vidět. Oči, ale mají pořád tvar "asiatského" typu, i když žádného asiata v rodině nemáme. ,-)
Vložila jsem fotku Lucinky pro porovnání, jestli se chceš kouknout, je u mě v rodinných fotkách.

ODPOVĚDĚT
Michaela M. (Micha-Ko) ID 189179, mimibazar.cz/micha-ko (17.1.2011, 19:01)
Leni díky moc, my to teda máme fakt hodně a protože s tím vlastně nejde nic dělat, tak mě to trochu mrzí, obzvlášť u holčičky a navíc se mě na to lidé ptají proč nenosí okluzor :-( no u nás otec manžela celý život šilhal, ale už nežije, tak nevím, jestli to bylo taky tou kožní řasou ... jo a taky bylo veselé manželovi vysvětlit, že dcerka je jeho a nemám ji s asiatem (blízko nás je továrna Hyundai) ,-) díky za fotku - Lucinka je kočka, doufám, že Agátka z toho vyroste - moc teda děkuji za Vaši zkušenost (L)

ODPOVĚDĚT
Pavlína V. (Mystera) ID 89958, mimibazar.cz/mystera (17.1.2011, 20:51)
Marci, mas maly to mel hoooodne, Vase holcicka je proti nasemu kluciku frajerka ,-)...Za me muzu rici, ze jsme behali po doktorech, az v Brne mu zjistili, ze je to tou rasou a ze z toho vyroste...No a vyrostl, je mu temer 4 roky a uz skoro 2 roky to neni vubec videt....Takze vyckejte, ono se to strati (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Michaela M. (Micha-Ko) ID 189179, mimibazar.cz/micha-ko (17.1.2011, 21:28)
Pavli to jste mě uklidnila, malá bude mít dva roky a furt je teda stejné. Jezdíme do ostravy na oční kliniku a ošetřuje nás přímo primářka, tak jsem celkem v klidu, jen budu ráda, když z toho vyroste, přece jenom je to holčička... i díky Vám mě to teď nebude tolik trápit (L)

ODPOVĚDĚT