Co s tvrdými plátky hovězího masa, už uvařeného?
Vařila jsem v papiňáku, dostatečně dlouho jako obvykle, ale prostě nezměklo, byla to asi nějaká stará kravka... Dá se vařené maso nějak využít (rozmixovat na pomazánku apod.), abych ho nemusela vyhazovat? Díky za tipy.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
MILENA Š. (MILU999) ID 136478 (13.3.2011, 12:43)
já bych rozemlela a udělala hašé [A]

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (13.3.2011, 19:38)
Mileno, třeba příště, už z něj byla pomazánka. :-) Ale můžete mi říct, jak haši kořeníte? Vím, že nám ji dělají v jídelně, ale nikdy jsem sama nezkoušela... ,-)

ODPOVĚDĚT
Andrea G. (GREPIK) ID 15223, mimibazar.cz/grepik (13.3.2011, 7:47)
(Y) přidat do vaření,prdopeč,nebo jedlou sodu..................nebo malinkou lžičku rychlosoli :-$

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 20:22)
Moc děkuju za rady! Hodí se vždycky. (Y)
Doteď se mi to snad ani nestalo, že by bylo až takhle tvrdé vařené hovězí. Od té doby, co maso vařím jedině v papiňáku, tak vlastně ještě nikdy. Nevím, myslím, že to bylo opravdu masem, nějaký starší kus... :-p
Každopádně to nakonec dopadlo dobře, maso jsem umixovala s cibulí, kyselou okurkou, hořčicí a přidala ještě 2 kousky obraného masa králičího od včerejší svíčkové a jak to bylo už samo o sobě okořeněné tím divokým kořením, tak výsledná chuť téhle pomazánky byla mňamózní. Nakonec ji snad budu muset dělat vždycky, když zbyde uvařené maso, jak chutnala! (smich)

ODPOVĚDĚT
Petr B. (bunzoteka) ID 277889 (12.3.2011, 18:44)
Dám ti jednu radu naší babičky, vždy když vaří hovězí maso, přidá půl čajové lžičky sody, ať je hovězí sebe víc tvrdé vždy je měkounké a masíčko se rozpadá ale musí se vždy přidat do studené vody.Chuť omáčky ani štávy to nezmění. (pl)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (Johnova) ID 50645, mimibazar.cz/johnova (12.3.2011, 20:13)
já mám zas jednu od mojí babičky - kápněte tam trochu alkoholu(dávám rum) a zaručeně bude měkké (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 17:41)
Holky, děkuju,
asi to fakt pomelu, dochutím, jak radíte a bude pomazánka. :-) Díky moc za tipy, aspoň mám další varianty, kdyby náhodou zase příště bylo maso ze starýho bejka... (L)

ODPOVĚDĚT
Jana B. (mil4a) ID 103957 (12.3.2011, 17:25)
(hello) pomelte s kouskem bůčku a udělejte sekanou (zajic)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (petamouser) ID 105969, mimibazar.cz/petamouser (12.3.2011, 16:00)
Maso nakrájet ,hodit na cibulku a udělat z něho gulášovou polévku a nebo sekaný ptáčky (jidlo) (hello)

ODPOVĚDĚT
Romana V. (valdizna) ID 136456, mimibazar.cz/valdizna (12.3.2011, 15:53)
a co třeba udělat špízy a upéct v troubě,nebo na kousíčky na krájet a udělat dušenou mrkev (L)

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (12.3.2011, 15:51)
(F) pomlet, utřít máslo trochu hořčice, cibulku a to maso, sůl a třeba pažitku a máte tzv. bulharskou pomazánku. (child1)

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (12.3.2011, 14:34)
Já pokud nezměkne,tak nakrájím na kousky a ještě vařím. ,-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (12.3.2011, 14:40)
Moniko, to už jsem taky zkoušela a fakt nic... :-S

ODPOVĚDĚT