Dostala jsem flák masa a my teda vepřové moc nemusíme, doma ho nedělám, takže ani nevím, jak ho pořádně zpracovat. Nejradši bych ho uvařila/upekla všechno najednou v jednom hrnci nebo pekáči. Dejte tip. Děkuju.
|
| Eva M. (U voňavého krámku) ID 357601, mimibazar.cz/uvonavehokramku (5.7.2011, 21:55) | Já bych ji nakrájela na kostky větší asi 5cm a osolila,očesnekovala,dalatam na plítky nakrájený dvě velký cibule a promíchala tak s třema rajskýma protlakama a 2 sklenicema vody,asi ta 6 dl a dala péct.......je to vvynikající.....
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (5.7.2011, 22:25) |
Něco takového dnes proběhlo, jen místo protlaku kečup.
ODPOVĚDĚT |
|
| Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (5.7.2011, 19:08) | Já peču krkovici v celku. Nejdřív flákotu osolím, okmínuju, a prudce osmahnu na oleji, aby se maso zatáhlo. Pak dám do pekáčku, podliju trochou vody, přidám ještě kmín a dám péct do trouby. Šťávu po upečení zahustím jíškou a jako přílohu dáváme rýži. Recept je jednoduchý a maso měkounké a šťavnaté.
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (5.7.2011, 22:26) |
Dějuju za tip.
ODPOVĚDĚT |
|
| Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (4.7.2011, 21:09) | Vykrájela bych pěkný plátky a naložila je na gril, a ze zbytku bych udělala buď tohle http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50821 nebo ražniči - já se s ním nenapichuju, maso promnu v oleji s kořením, nechám hoďku uležet, nakrájím klobásu, slaninu, papriky, cibuli na větší kusy - všecko poházím na hlubší plech, tročku podleju a peču na cca 140 asi dvě hodiny... výsledek je famózní
ODPOVĚDĚT |
| | Petra P. (spetulka) ID 20720 (5.7.2011, 20:05) |
TAky takhle děláme a ještě luxusnější to je, když se do pekáče rovnou přikrájí i plátky brambor - je to pak bez práce s přílohou a ty brambory jsou opravdu famózní, bez konkurence
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 21:39) |
Tak to nakonec bude taky ražniči bez špejlí , mám to nakrájené přesně jak píšete. Do zítra v lednici se pěkně rozleží.
ODPOVĚDĚT |
|
| Andrea V. (ajuse1) ID 359721 (4.7.2011, 19:01) | My doma děláme přírodní řízky: plátky masa osolím, opepřím, dám na to sladkou papriku. Je možno i něco jiného, dle chuti. K tomu brambory a třeba osmahlou kukuřici. Přítel si to nemůže vynachválit. Koupila jsem si novou pánvičku, takže to dělám jen na trochu oleje a jsou výborně štavnaté
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 20:11) |
Taky mám ráda maso na přírodno, ale krkovici zrovna ne e. Maso je rozkrájený s plno cibule, česneku, s kořením, hořčicí, klobásou atd. a prolité olejem nechám odležet do zítra.
ODPOVĚDĚT |
|
| MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (4.7.2011, 16:57) | Vcelku, upéct s česnekem, kmínem, solí a cibulí. Dobré i studené na chleba Taky bych chtěla dostat 2kg masa, kde dávaj?
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 17:01) |
Asi opravdu upeču. Naházím k tomu všechno možný a hodně cibule a horčice a bude.
ODPOVĚDĚT |
|
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 17:00) |
Blanko, svíčkovou z tohodle masa? To by mě nenapadlo.
ODPOVĚDĚT |
| | | Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (4.7.2011, 20:38) |
jo, jo, klidně...já dělám nejen ze svíčkové, ale i z vepřového i krůtího a z králíka také.....všechno špikuji..
ODPOVĚDĚT |
| | | | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 21:41) |
Tak díky za tip, z králíka i krůtího taky svíčkovou dělám, ale z vepřovýho by mě to nenapadlo.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarmila Chalupná (jajinka26) ID 257885, mimibazar.cz/jajinka26 (4.7.2011, 15:30) | já již ěkolikrát dělala tohle a je to mňamka a v jednom pekáči http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75578¨ nebo klasicky upéct s kořením gyros a vepřová pečeně +knedlík, špenát nebo zelí nebo také nakládáme na grilování dle chuti a naližené můžete mít klidně víc dní v lednice
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 16:05) |
Tý jo, s tou hořčicí to vypadá moc dobře... Děkuju.
ODPOVĚDĚT |
|
| Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.7.2011, 15:17) | Část upéct v celku s česnekem, kmínem a solí Část upéct pokrájené na kostky s česnekem kmínem cibulí, solí a sádlem Naložit na gril (silnější plátky do marinády) špízy, kus do dušené mrkve, segedín, atd atd
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:27) |
Jarko, děkuju. Něco jako výpečky by to šlo, že?
ODPOVĚDĚT |
| | | Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.7.2011, 16:50) |
Výpečky, moravský vrabec - se zelím, se špenátem, samotně s bramborem. Když na to přijde, uděláte z toho i falešný ptáčky, znojemskou, štěpánskou - prostě cokoliv.
ODPOVĚDĚT |
|
| Dáša H. (djkto) ID 265455, mimibazar.cz/djkto (4.7.2011, 14:53) | šup na gril
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:26) |
Dášo, já bych taky ráda, ale tahle varianta bohužel...
ODPOVĚDĚT |
|
Šárka K. (kalisar) ID 171542 (4.7.2011, 14:35) | Udělala bych Živáňskou!! Pokud chcete můžete pozvat i kamarády. Maso nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme pak plátka ze všech stran potřu plnotučnou hořčicí a mezi ně vkládám cibuli na kroužky, anglickou slaninu, tvrdý salám, sýr ( fantazii se meze nekladou ) pak to zabalím do alobalu a pozvolna peču v troubě nebo na grilu a pak doděláme v popelu. Dobrou chuť
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:23) |
Hmm, tohle zní zajímavě, to by v troubě šlo.
ODPOVĚDĚT |
| | Šárka K. (kalisar) ID 171542 (4.7.2011, 16:11) |
Už jsem to dělala i v troubě, jde to. Doporučuji všichni se oblizovali. Dělala jsem to k manžovím narozeninám, má je v prosinci, to by jsme venku zmrzli
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata M. (Keria) ID 60727, mimibazar.cz/keria (4.7.2011, 14:28) | nakrájet na 1.5 cm plátky a naložit do oleje a tak za 2-3 dny dělat řízky. Z krkovice se nic jiného nedělá , pokud je libová, tak si strašně moc pochutnáte
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:25) |
Když oni z toho řízky nechtěj... Jsou mlsný huby, co?
ODPOVĚDĚT |
| | | Iveta B. (sasazu) ID 274677 (4.7.2011, 19:30) |
NECHTĚJÍ ŘÍZEK Z KRKOVICE? TAK TO TEDA NEJSOU MLSNÝ ALE TA ŽIVÁŇSKÁ JE SUPER,TAKY JI DĚLAME.KAŽDOPÁDNĚ VÁM PŘEJI DOBROU CHUTˇ
ODPOVĚDĚT |
| | | Renata M. (Keria) ID 60727, mimibazar.cz/keria (4.7.2011, 16:33) |
To ani ne, ale já sama bych krkovici použila jen na řízek.. Je úžasně šťavnatý mňam
ODPOVĚDĚT |
|
| Darina V. (Darrrka) ID 47895 (4.7.2011, 14:10) | Z krkovičky jsou nejlepší řízky, jsou vláčné a měkoulinké. Ale je fakt, že ji vidím na grilu! Zrovna minulý týden jsme se známýma grilovali a moje krkovička bylo to první, co se snědlo a ještě se ptali, jestli není víc. Chce to jen správné koření! Jak nejím moc vepřové, tak krkovičku teda můžu!
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:24) |
Holky, budete se divit, ale oni jiný než kuřecí řízky nechtěj...
ODPOVĚDĚT |
| | Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (4.7.2011, 14:22) |
mám stejný názor,řízečky jsou dokonalé a na grilu také výýýborné!!!!!!!!
ODPOVĚDĚT |
|
| Hana Č. (Červ_Hani) ID 154244 (4.7.2011, 13:58) | osollit, okmínovadt, podlít lehce vodou a dát péct. Pak buď jen s chlebem nebo brambory popř. klasika knedlo-zelo-vepřo Anebo jak už někdo radil - naložit a o víkendu ugrilovat (v lednici do soboty určitě naložená vydrží), krkovice je na grilování
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:23) |
Taky mi tu chlapi řekli - upeč to a hotovo!
ODPOVĚDĚT |
|
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (4.7.2011, 13:52) | Vepřový guláš.
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:55) |
Ten mě napadl jako jediný a pak ještě výpečky.
ODPOVĚDĚT |
|
| Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (4.7.2011, 13:51) | Já bych to pomlela na sekanou Babica má taky hodně receptů (i video) z krkovičky, stačí do google zadat Babica+krkovička
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:55) |
Až mě to maso tady naštve, tak tahle dopadne, bude z něj sekačka a basta.
ODPOVĚDĚT |
|
| Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 13:49) | a co tak na gril, pěkně naložit, tučné části odkrojit, jinak se tuk vypeče a je to pozvat kamarády a 2 kg je hned pryč
ODPOVĚDĚT |
| | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:54) |
Teď je tam hnusně a my ani nemáme bohužel kdy grilovat.
ODPOVĚDĚT |
| | | Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 13:55) |
škoda a upéct to s kapustou? je tady na MMB recept vepřové v kapustě, je to vynikající http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=55076&user=20353
ODPOVĚDĚT |
| | | | Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:56) |
Moni, tak to bych musela sníst 2 kila sama, doma by mi kapustu nikdo nepozřel...
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 14:01) |
neví co je dobré, je to vynikající ale vím o čem mluvíte, mladší dcera je taky mlsoň , tak segedin, jak psaly holky, jinak zamrazit a ogrilovat až bude hezky, někoho pozvat a vy si naložíte co papáte třeba kuře a návštěvě dáte na výběr
ODPOVĚDĚT |
|