Jak zpracovat 2kg vepřové krkovice bez kosti?
Dostala jsem flák masa a my teda vepřové moc nemusíme, doma ho nedělám, takže ani nevím, jak ho pořádně zpracovat. Nejradši bych ho uvařila/upekla všechno najednou v jednom hrnci nebo pekáči. Dejte tip. Děkuju.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 17 komentářů
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (6.7.2011, 16:14)
Děkuju všem, takhle to dopadlo: http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=3654875
(L)

ODPOVĚDĚT
Eva M. (U voňavého krámku) ID 357601, mimibazar.cz/uvonavehokramku (5.7.2011, 21:55)
Já bych ji nakrájela na kostky větší asi 5cm a osolila,očesnekovala,dalatam na plítky nakrájený dvě velký cibule a promíchala tak s třema rajskýma protlakama a 2 sklenicema vody,asi ta 6 dl a dala péct.......je to vvynikající..... (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (5.7.2011, 22:25)
Něco takového dnes proběhlo, jen místo protlaku kečup. (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra O. (HunchiBunchi) ID 228714 (5.7.2011, 19:08)
Já peču krkovici v celku. Nejdřív flákotu osolím, okmínuju, a prudce osmahnu na oleji, aby se maso zatáhlo. Pak dám do pekáčku, podliju trochou vody, přidám ještě kmín a dám péct do trouby. Šťávu po upečení zahustím jíškou a jako přílohu dáváme rýži. Recept je jednoduchý a maso měkounké a šťavnaté. (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (5.7.2011, 22:26)
Dějuju za tip. (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (4.7.2011, 21:09)
Vykrájela bych pěkný plátky a naložila je na gril, a ze zbytku bych udělala buď tohle
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=50821

nebo ražniči - já se s ním nenapichuju, maso promnu v oleji s kořením, nechám hoďku uležet, nakrájím klobásu, slaninu, papriky, cibuli na větší kusy - všecko poházím na hlubší plech, tročku podleju a peču na cca 140 asi dvě hodiny... výsledek je famózní

(H)

ODPOVĚDĚT
Petra P. (spetulka) ID 20720 (5.7.2011, 20:05)
TAky takhle děláme a ještě luxusnější to je, když se do pekáče rovnou přikrájí i plátky brambor - je to pak bez práce s přílohou a ty brambory jsou opravdu famózní, bez konkurence :-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 21:39)
Tak to nakonec bude taky ražniči bez špejlí :-D, mám to nakrájené přesně jak píšete. :-) Do zítra v lednici se pěkně rozleží. (Y)

ODPOVĚDĚT
Andrea V. (ajuse1) ID 359721 (4.7.2011, 19:01)
My doma děláme přírodní řízky: plátky masa osolím, opepřím, dám na to sladkou papriku. Je možno i něco jiného, dle chuti. K tomu brambory a třeba osmahlou kukuřici. Přítel si to nemůže vynachválit. Koupila jsem si novou pánvičku, takže to dělám jen na trochu oleje a jsou výborně štavnaté ,) (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 20:11)
Taky mám ráda maso na přírodno, ale krkovici zrovna ne e. ,-) Maso je rozkrájený s plno cibule, česneku, s kořením, hořčicí, klobásou atd. a prolité olejem nechám odležet do zítra. (Y)

ODPOVĚDĚT
MARTINA H. (Appletka) ID 17764, mimibazar.cz/appletka (4.7.2011, 16:57)
Vcelku, upéct s česnekem, kmínem, solí a cibulí. Dobré i studené na chleba :-$ Taky bych chtěla dostat 2kg masa, kde dávaj? :-D

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 17:01)
Asi opravdu upeču. Naházím k tomu všechno možný a hodně cibule a horčice a bude. (Y)

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (4.7.2011, 16:48)
udělat svíčkovou...

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 17:00)
Blanko, svíčkovou z tohodle masa? To by mě nenapadlo. :-o :-)

ODPOVĚDĚT
Jiří a Blanka B. (Bubalka) ID 38457, mimibazar.cz/bubalka (4.7.2011, 20:38)
jo, jo, klidně...já dělám nejen ze svíčkové, ale i z vepřového i krůtího a z králíka také.....všechno špikuji..

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 21:41)
Tak díky za tip, z králíka i krůtího taky svíčkovou dělám, ale z vepřovýho by mě to nenapadlo. ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarmila Chalupná (jajinka26) ID 257885, mimibazar.cz/jajinka26 (4.7.2011, 15:30)
já již ěkolikrát dělala tohle a je to mňamka a v jednom pekáči
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=75578¨
nebo klasicky upéct s kořením gyros a vepřová pečeně +knedlík, špenát nebo zelí
nebo také nakládáme na grilování dle chuti a naližené můžete mít klidně víc dní v lednice (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 16:05)
Tý jo, s tou hořčicí to vypadá moc dobře... |:o) Děkuju.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.7.2011, 15:17)
Část upéct v celku s česnekem, kmínem a solí
Část upéct pokrájené na kostky s česnekem kmínem cibulí, solí a sádlem
Naložit na gril (silnější plátky do marinády)
špízy, kus do dušené mrkve, segedín, atd atd

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:27)
Jarko, děkuju. Něco jako výpečky by to šlo, že? (L)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (4.7.2011, 16:50)
Výpečky, moravský vrabec - se zelím, se špenátem, samotně s bramborem.
Když na to přijde, uděláte z toho i falešný ptáčky, znojemskou, štěpánskou - prostě cokoliv.

ODPOVĚDĚT
Dáša H. (djkto) ID 265455, mimibazar.cz/djkto (4.7.2011, 14:53)
šup na gril (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (flower) (hello)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:26)
Dášo, já bych taky ráda, ale tahle varianta bohužel... (L)

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (kalisar) ID 171542 (4.7.2011, 14:35)
Udělala bych Živáňskou!! Pokud chcete můžete pozvat i kamarády. Maso nakrájíme na plátky, ale nedokrojíme pak plátka ze všech stran potřu plnotučnou hořčicí a mezi ně vkládám cibuli na kroužky, anglickou slaninu, tvrdý salám, sýr ( fantazii se meze nekladou ) pak to zabalím do alobalu a pozvolna peču v troubě nebo na grilu a pak doděláme v popelu. Dobrou chuť :-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:23)
Hmm, tohle zní zajímavě, to by v troubě šlo. (Y)

ODPOVĚDĚT
Šárka K. (kalisar) ID 171542 (4.7.2011, 16:11)
Už jsem to dělala i v troubě, jde to. Doporučuji všichni se oblizovali. Dělala jsem to k manžovím narozeninám, má je v prosinci, to by jsme venku zmrzli :-)

ODPOVĚDĚT
Renata M. (Keria) ID 60727, mimibazar.cz/keria (4.7.2011, 14:28)
nakrájet na 1.5 cm plátky a naložit do oleje a tak za 2-3 dny dělat řízky. Z krkovice se nic jiného nedělá ,-), pokud je libová, tak si strašně moc pochutnáte (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:25)
Když oni z toho řízky nechtěj... :^) Jsou mlsný huby, co? ,-)

ODPOVĚDĚT
Iveta B. (sasazu) ID 274677 (4.7.2011, 19:30)
NECHTĚJÍ ŘÍZEK Z KRKOVICE? TAK TO TEDA NEJSOU MLSNÝ ,-) ,-) ,-) ,-)ALE TA ŽIVÁŇSKÁ JE SUPER,TAKY JI DĚLAME.KAŽDOPÁDNĚ VÁM PŘEJI DOBROU CHUTˇ (jidlo) (jidlo) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Renata M. (Keria) ID 60727, mimibazar.cz/keria (4.7.2011, 16:33)
To ani ne, ale já sama bych krkovici použila jen na řízek.. Je úžasně šťavnatý mňam ,-) :-D

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (4.7.2011, 14:10)
Z krkovičky jsou nejlepší řízky, jsou vláčné a měkoulinké. (zajic) (zajic) (zajic)
Ale je fakt, že ji vidím na grilu! (clamp) (clamp) (clamp) Zrovna minulý týden jsme se známýma grilovali a moje krkovička bylo to první, co se snědlo a ještě se ptali, jestli není víc. Chce to jen správné koření! Jak nejím moc vepřové, tak krkovičku teda můžu! (pl) (F) (Y) (clamp)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:24)
Holky, budete se divit, ale oni jiný než kuřecí řízky nechtěj... +o(

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 192164 (4.7.2011, 14:22)
|:o) mám stejný názor,řízečky jsou dokonalé a na grilu také výýýborné!!!!!!!! |:o) (K)

ODPOVĚDĚT
Hana Č. (Červ_Hani) ID 154244 (4.7.2011, 13:58)
osollit, okmínovadt, podlít lehce vodou a dát péct. Pak buď jen s chlebem nebo brambory popř. klasika knedlo-zelo-vepřo (L)
Anebo jak už někdo radil - naložit a o víkendu ugrilovat (v lednici do soboty určitě naložená vydrží), krkovice je na grilování (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 15:23)
Taky mi tu chlapi řekli - upeč to a hotovo! :-D

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (4.7.2011, 13:52)
Vepřový guláš.

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:55)
Ten mě napadl jako jediný a pak ještě výpečky. :-)

ODPOVĚDĚT
Denisa K. (Trinity76) ID 62798, mimibazar.cz/trinity76 (4.7.2011, 13:51)
Já bych to pomlela na sekanou :-) Babica má taky hodně receptů (i video) z krkovičky, stačí do google zadat Babica+krkovička (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:55)
Až mě to maso tady naštve, tak tahle dopadne, bude z něj sekačka a basta. :-D

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 13:49)
a co tak na gril, pěkně naložit, tučné části odkrojit, jinak se tuk vypeče a je to (Y) pozvat kamarády a 2 kg je hned pryč (Y) |:o) (sampus) (kytara)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:54)
Teď je tam hnusně a my ani nemáme bohužel kdy grilovat. :-)

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 13:55)
škoda ,-) a upéct to s kapustou? je tady na MMB recept vepřové v kapustě, je to vynikající (F) http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=55076&user=20353

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (4.7.2011, 13:56)
Moni, tak to bych musela sníst 2 kila sama, doma by mi kapustu nikdo nepozřel... +o(

ODPOVĚDĚT
Monika K. (monky3) ID 66156 (4.7.2011, 14:01)
neví co je dobré, je to vynikající ,-) ale vím o čem mluvíte, mladší dcera je taky mlsoň +o(, tak segedin, jak psaly holky, jinak zamrazit a ogrilovat až bude hezky, někoho pozvat a vy si naložíte co papáte třeba kuře a návštěvě dáte na výběr ,-) (Y)

ODPOVĚDĚT