Aktuálně...pokládají se tapety v obýváku....
zádveří, pracovna a chodba už jsou vytapetované. Zítra výmalba obýváku :-) Fasádníci zatím ještě nedorazily, dodělávají předchozí dům .
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Martina R. (Wendar) ID 82909 (4.8.2011, 12:39)
Reni, taky zatím bydlíme v paneláku :-)
Ale jinak ty kamna jsou na dřevo - budou se do nich valit 50 cm kusy dřeva, byly nám doporučeny, protože mají ventilátor, který když večer vypnete, tak přes noc to v kamnech jakoby tlí a ráno zase jen ventilátor zapnete a začne to zase pěkně hořet- takže třeba 3 dny nemusíte znovu zatápět. Jmenují je ORLANS (jestli to píšu správně) a mají 18Kw. Stojí kolem 45 tis. To je naše vlastní dodávka- pak jsme si ještě sami museli postavit klasický komín. A to je tak asi vše. Radiátory jsou od RD. Termostat také. Předpokládaný rozpočet za topením dřevem je asi 15 tisíc :-) A hlavně nemusím platit měsíčně nějaké zálohy za plyn nebo elektřinu. Pravda, je to náročnější, musí se to dřevo pořezat, uskladnit, ale co bychom dělali, že ,-) ,-) ,-) ,-)
Klidně ještě napište :-) (L)

ODPOVĚDĚT
Renata K. (renarici) ID 288676 (4.8.2011, 12:47)
A ještě tedy, jak je to s ohřevem vody a když by jste byli v zimě na horách, tak jak to potom je s tím topením, jestli by to nebyl problém.
A ještě jestli mi můžete napsat, jestli jste se vešli s výběrem obkladů do koupelen do standardu. Díky moc :-)

ODPOVĚDĚT
Martina R. (Wendar) ID 82909 (4.8.2011, 12:52)
Voda se bude ohřívat třemi způsoby- buď sluníčkem ze solárních panelů. Když nebude v létě svítit, tak jsme si nechali do solárního zásobníku dát elektrická tělesa, které by se pustily pouze v případě potřeby . No a dále kotlem :-)
Myslím, že je to promyšlené dobře :-)
Co se týče obkladů, tak to se budu muset podívat. Jestli tam byly doplatky, tak by to bylo kolem 5-10 tis- myslím u obkladů. Jinak specifikace v Siku nás celkově vyšla o dost dráž, protože jsme měnili vanu, umyvadla, baterie, koupila jsem rovnou skříňky pod umyvadlo..
Marťa.

ODPOVĚDĚT
Renata K. (renarici) ID 288676 (4.8.2011, 14:23)
Díky moc za odpovědi, musíme to vše s manželem promyslet. Kdyby mě ještě něco napadlo, tak písnu. Zatím se mějte moc hezky. |:o)

ODPOVĚDĚT
Renata K. (renarici) ID 288676 (4.8.2011, 12:30)
Děkuji Marti za infa. Ještě teda k těm spalovacím kamnům (vyděsila jste mě s tou cenou za tu elektřinu). Čím se tedy topí v těchto kamnech, a jak tady asi budou vycházet náklady a kolik jste si za tuto změnu připláceli. Nám by taky nevadilo mít garáž přejmenovanou na kotelnu, protože ji tam budeme mít jen jako dílničku a úschovnu. A ještě by mě zajímalo, jestli jste se za obklady do koupelen vešli do standardu, nebo jste připláceli. Děkuji moc. Je toho teď hodně, a když člověk tomu moc nerozumí (je z paneláku), tak je vděčný za každou radu. A budu ráda i za fotečky (třeba i těch spalovacích kamen).

ODPOVĚDĚT
Renata K. (renarici) ID 288676 (4.8.2011, 10:20)
Ahojky Marti, chtěla jsem se Vás zeptat ohledně topení, pro jaký typ jste se rozhodli (elektrické, plynové, krb). My jsme si taky vybrali tento typ domečku a včera jsme byli na schůzce s obchodním zástupcem a ten nám doporučoval, ať zůstaneme u standardu a necháme si elektrický kotel a radiátory. Zajímal by mě i váš názor, děkuji za odpověď. Jinak domeček máte moc hezky navržený, koupelny i kuchyň jste zvolili hezky. Akorát jak jste nevěděla jakou desku do kuchyně, jestli tmavou či světlou, já osobně bych zvolila tmavší, z vlastní zkušenosti v kuchyni. Na světlé mohou zůstat flíčky od různého koření atd. Užívejte domečku, určitě budete moc spokojeni. Už bych chtěla být ve vaší fázi. Nás ten kolotoč vyřizování teprve čeká...

ODPOVĚDĚT
Martina R. (Wendar) ID 82909 (4.8.2011, 11:51)
Milá Reni, především bych chtěla poděkovat za pochvalu, upřímně mne to těší :-)
Dále blahopřeji k rozhodnutí se jít do tohoto typu domečku, je to perfektní volba |:o) |:o)
JInak co se týče topení, my jsme se rozhodli pro kamna (splynovací), protože topit elektřinou, ačkoliv je uvedeno, že se to vyplatí, tak znám lidi, kteři protopili od června do dubna 40 tisíc ? nechci Vám teď kecat, ale byli z toho trochu dost zklamaní. Plyn vychází také draho. Chtěli jsme se vyhnout pravidelným měsíčním nákladům spojených s tepelnou energií.
Krb jsem nechtěla, protože podle mne si do domu taháte čurbes. Proto jsme z garáže udělali jakoby kotelnu ( v projektu jsme ji nechali takto přejmenovat) a kamna se budou nacházet zde. Nechali jsme také udělat vstup z technické místnosti do "garáže"a myslím, že to nebude mít chybu :-)
Pokud Vás bude ještě něco zajímat, ptejte se, ráda zodpovím :-)

ODPOVĚDĚT
Veronika K. (venike) ID 21602, mimibazar.cz/venike (3.8.2011, 21:34)
:-o :-o :-o :-o :-o |:o) |:o) |:o)

ODPOVĚDĚT