ČIRÝ VÝVAR
Holky máte některá navod na to,jak udělat na 100% čirý hovězí vývar??Pěnu sbírám,to není žádná novinka...ale nějak se nedaří docílit polívky jak babičky-čirou......
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 31 komentářů
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (14.8.2011, 18:41)
vařit pomalu tahem tak 5 hodin, pak bude zaručeně čirá, a sbírat pěnu

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (13.8.2011, 21:51)
Asi to bude v rychlosti vaření. Co znám z vyprávění, tak moje prababička vždy svoje dcery učila - ráno vyskočit rychle z postele, polévku postavit na plotnu, nechat jen klokotat a šup do kostela. A než za 3-4 hodinky došli, tak měli krásný vývar.

ODPOVĚDĚT
Monika Ř. (Liška71) ID 170252, mimibazar.cz/liska71 (13.8.2011, 15:24)
Vařím v papiňáku při nízké teplotě a přidám tam rajče na který udělám nožem křížek.Viděla jsem to v prostřeno,nechtělo se mi tomu věřit,ale je to tak.Mám krásný čirý vývar.

ODPOVĚDĚT
Marie U. (Marienova) ID 126106 (13.8.2011, 10:26)
Já také jedině v papíňáku a je (Y) (Y). I na chuť (Y).

ODPOVĚDĚT
Eva V. (E.Evulenka) ID 130743, mimibazar.cz/eevulenka (13.8.2011, 9:20)
Já vařím zásadně v papiňáku s kořenovou zeleninou a ještě nikdy jsem kalnou vodu neměla / a to umím dát i ne zcela rozmrzlé maso / .

ODPOVĚDĚT
Lucie L. (LuckaL.) ID 267894 (12.8.2011, 22:21)
Já hovězí polévku vařím normálně v papiňáku, jen napřed dám maso vařit jen do čisté vody, když chytne var, tak normálně vyleju, propláchnu a dám čistou vodu plus všechno ostatní a dám znovu vařit a vývar je čistý. Nevím, jestli to tím nějak znehodnotím, ale funguje to. Jo a přes léto, když mám na zahradě kapustu, tak dávám do všech vývarů vyvařit list z kapusty, to také čistí (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
marie d. (maječka22) ID 116161, mimibazar.cz/majecka22 (12.8.2011, 21:31)
V PROSTŘENO DAL NĚKDO DO VÝVARU ŠTAMPRDLIČKU KOŇAKU-NO MĚLA JSEM Z TOHO ŠOK,ALE VŠEM TO CHUTNALO,NIKDO NIC NEPOZNAL...JINAK KLASIKA JAK PÍŠOU NÍŽE-DO STUDENÉ VODY,NEBUBLAT,JEN TÁHNOUT,KLÍĎO I 3 HODINY.SAMOZŘEJMĚ DÁVAT NEJEN MASO ALE I KOSTI..A MORKOVOU :-$ :-$.JÁ VAŘÍM CIBULI I SE ŠLUPKOU,POLÁCI JI NASUCHO OPÉKAJÍ A PAK DÁVAJÍ DO VÝVARU..

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (12.8.2011, 21:19)
Někde jsem dokonce četla, že nestačí sbírat jen ten šum, ale pak se má ještě prolít čistou plenou, pak je ta polévka opravdu čirá, ale nezkoušela jsem, jen jsem to někde četla *-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (12.8.2011, 21:13)
Nevařit v papiňáku, ale v obyč hrnci, do studené vody dát maso a osolit až voda vaří, sbírat šum a táhlým pomalým varem vařit 3 hodiny, dolívat vařící vodou, studená to zakalí. A když tak ten bílek. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (janulynka) ID 142579, mimibazar.cz/janulynka (12.8.2011, 20:49)
Já vám moc neporadím,u nás vaří taťka (Y) (Y) (Y),ale ta fotka mě fakt rozesmála ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 21:02)
,-) ,-) tatka rikate,jo?? holky viddite tooooooooo?!?!? ,-) ,-)parada!!

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (12.8.2011, 21:09)
Vidím, nechutná provokačka (6) :-@ ,-)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (janulynka) ID 142579, mimibazar.cz/janulynka (12.8.2011, 21:33)
I vám bych to přála ,-) (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Jana R. (janulynka) ID 142579, mimibazar.cz/janulynka (12.8.2011, 21:05)
Přála bych to každé mamině,je to super (Y) (Y) (Y) (radost) (radost) (radost) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 22:35)
To jste mila!! ,-) ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Magda B. (magben) ID 28999 (12.8.2011, 20:38)
My učíme a je to ozkoušené dát vařit maso a kosti do studené vody a přidat pár kapek maggi, pomalím táhnutím přivést k varu a uvidíte že vývar bude krásně čirý v případě že se stejně zakalí použít bílek jak radí ostatní. :-) :-) :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 20:40)
Diky! (L)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 23716 (12.8.2011, 20:34)
dát do hrnce rozkrojené rajče a vývar bude (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 20:41)
Ale jdete!! :-o :-o :-o A TO jako do stedeny vody,nebo ted a to rajce to stahne?

ODPOVĚDĚT
Petra V. (Petrav) ID 2178, mimibazar.cz/petrav (12.8.2011, 21:09)
to s tím rajčetem není kec, ale já to nedělám ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (Petrav) ID 2178, mimibazar.cz/petrav (12.8.2011, 20:30)
zkuste nakrájet syrovou mrkev, osmažit ji na pánvi, hodit do vývaru-trochu to ten zákal sežere

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 20:39)
To delal jeden chlapik v "PROSTRENO" jako velkou delikatesu ,-) ,-)netusila jsem,ze to je i na cirost.moc diky! (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Petra V. (Petrav) ID 2178, mimibazar.cz/petrav (12.8.2011, 21:09)
Tak o ten díl jsem právě přišla ,-) ,-) Ale osmahněte pokud možno na másle. Někdo taky na "čistotu" vývaru dává oloupaný rajče nebo slupku z cibule....

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 20:14)
No jooooo (L) (L) (L) na vas je spoleh (L) (L) (L) (L) moc diky za rady,priste mi neutece ani bublinka (Y) (Y) (Y)..bude mamina cubrnet!! ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (12.8.2011, 20:07)
Jitko, vývar nesmí jít varem. Takže vařit pomalu. Občas sebrat pěnu a zavářku (nudle, mušličky, drobení atd.) vařit zvlášť

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (12.8.2011, 19:51)
nechat vychldnout, sebrat tuk, pak do toho rozšlehat syrový bílek (nebo i dva, jeslti máte velký hrnec) a míchat tak dlouho, až přejde varem - bílek to na sebe natáhne, pak už stačí přecedit (L)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 20:04)
Jako ze do studene polevky syrovy bilek??to je veta!! uplne jak slohove cviceni od SVERAKA ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Kateřina Š. (kačena) ID 38, mimibazar.cz/kacena (12.8.2011, 21:33)
tu studenou polívku pak budete zase zahřívat, takže někdy při tom zahřívání ,-) nebo jestli tam ten tuk chcete nechat, tak to asi jde taky - rovnou do horké polévky... bílek na sebe ten kal stáhne, když se sráží. osmažená mrkev a cibule je spíš pro barvu, osmažené rajče spíš pro chuť, ty to asi moc nevyčistí *-) držím palce, ať se povede... já vývar nedělala ani nepamatuju ,-)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (markas) ID 196880 (12.8.2011, 19:41)
musí se pozvolna vařit,opravdu jenom probublávat,hlavně nesmí vřít!!!!potom se zakalí (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka Š. (Ally McBeal) ID 262404 (12.8.2011, 19:47)
No mne zpocatku vari,nez seberu penu, a pak jen taaaaahnu,,,a ta svina je stejne kalna! ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Marcela K. (markas) ID 196880 (12.8.2011, 19:50)
tak to je fakt sfiňa :-D

ODPOVĚDĚT