Maso v trojobalu pečené v troubě,nesmažené v oleji
Když udělám obalované řízky nebo karbanátky a dám je péct do trouby na sucho, upečou se normálně, nevysuší se a udělají aspoň trochu kůrčičku? Nikdy jsem nezkoušela, co to udělá. Nechce se mi je stále házet do oleje...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Jiřina T. (Jiji111) ID 37426 (16.11.2011, 22:26)
Dobrý den, já takto dělám obalovaná kuřecí stehýnka (taková ta malá), obalím je klasicky v trojobalu, na plech dám jen trošku oleje a upeču v troubě. Musí se tedy otáčet, ale jsou výborné šťavnaté (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 22:45)
A už nijak nepodléváte? Nepřipalují se? A na kolik pečete? (L)

ODPOVĚDĚT
Jiřina T. (Jiji111) ID 37426 (16.11.2011, 22:59)
Ne, ničím nepodlévám, jen dám na plech olej a často je otáčím, peču asi tak na 200°C, možná i více. Nejsou úplně tak výstavní jako z friťáku, ale kůrčičku mají a hlavně mám jistotu, že jsou i u kosti pořádně upečené. A nejsou vysušené, jsou opravdu šťavnaté (jidlo)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (16.11.2011, 21:11)
Zkoušela jsem pečené karbenátky - nalákali mně na jídelníčku ve školce. Dělala jsem v troubě na plechu lehce potřeném olejem, já je obaluju jen maso a strouhanka. Nebylo to ono, takové suché, dokonce se mi to i přilepilo. Pak se to jakoby pálilo - nechtěla jsem přilévat olej ale ani vodu. Nebylo to ani jako sekaná - tu aspoň podlévám. No nic moc. A řízky z trouby mně nechutnají. (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 21:16)
A v té školce je dělají v troubě? (L)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (17.11.2011, 20:59)
Ivi, to právě nevím *-) Ale měli psané : pečené karbanátky. TAkže asi jo. :-$

ODPOVĚDĚT
Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (16.11.2011, 21:01)
občas dělám, ale pouze na silikonové podložce, kůrčičku udělají, na peč. papíru jsem nikdy nezkoušela, myslím, že to prostě nemá tu správnou teplotu na usmažení *-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 21:14)
A myslíte, že to je rozdíl, když na silikonu kůrčičku udělají, že na pečícím papíru by neudělaly? *-) No asi nezbude než zkusit. ,-)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (18.11.2011, 13:46)
já si právě myslím, že ten silikon drží teplotu - konkrétně mám silikonovou podložku od Tupperware, smažím na ní řízky, karbenátky, peču americké brambory. když jsem dělala brambory na peč. papíře, tak byly už upečené, jako až moc, ale kůrčička nikde. taky určitě záleží na plechu, myslím materiál, ty novější (nevím, z čeho jsou) vedou líp teplo a nepřipalují tolik suroviny. ale každý má asi jinou zkušenost, chce to zkoušet a testovat....Pěkné odpoledne (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (18.11.2011, 15:41)
Moniko, děkuju! (F) O silikonové podložce uvažuju už delší dobu, tak si ji asi opravdu pořídím. (L)

ODPOVĚDĚT
Monika H. (monka229) ID 279467, mimibazar.cz/monka229 (18.11.2011, 22:29)
Ivčo není zač. Dělám na ní sýrové rolády, peču koláče, prostě jsem s ní spokojená, takže Vám ji doporučuji! (Y) (L)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (Hají) ID 25204 (16.11.2011, 22:16)
Já dělám karbanátky v troubě na pečícím papíru, karbanátky obalím trošku jen ve strouhance, naskládám do zapékací mísy na pečící papír a přikryju alobalem (za prvé je to rychleji hotové a za druhé to tolik neztratí na šťavnatosti), ke konci odkryju alobal a nechám ještě zapékat, aby chytly kůrčičku ... Malinko je to vysušenější, než na oleji na pánvi, ale my jsme spokojení a chutná nám to a už to jinak nedělám. (F)

ODPOVĚDĚT
Martina E. (simowa) ID 117213, mimibazar.cz/simowa (16.11.2011, 19:12)
my děláme karbanátky nebo masové kuličky, podlijeme jen vodou a jsou super (Y) štavnaté, dobroučké. Jíme je jako karbanátky,kuličky házíme do rajské omáčky :-)

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (16.11.2011, 21:12)
ty kuličky podlité vodou taky k rajské dělám, to je super. Ale obalené ve strouhance bez vody to prostě asi nějak nejde. Nebo aspoň mně ne. *-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 20:16)
A máte je obalené v trojobalu?

ODPOVĚDĚT
Martina E. (simowa) ID 117213, mimibazar.cz/simowa (17.11.2011, 8:30)
ne neobaluji ani karbanátky ani kuličky

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (16.11.2011, 18:52)
my sice řízky děláme jen na Nový rok, nicméně smažím je v oleji a pak je šoupnu do trouby - jednak mi je udrží teplé a jednak jsou takové křupavější - samozřejmě mám troubu na nízké teplotě

ODPOVĚDĚT
Lucie U. (Lucissia) ID 238884 (16.11.2011, 19:42)
Prosím prosím, na kolik stupňů???

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (16.11.2011, 20:19)
Klidně jen 150 - 180, podle toho, jak dlouho je tam chci nechat

ODPOVĚDĚT
Larisa V. (ladaalb) ID 233386 (16.11.2011, 18:43)
já to zkoušela,ale řízek byl fakt suchý, prostě smažený je lepš :-(

ODPOVĚDĚT
Petra Š. (ceetyy) ID 35376, mimibazar.cz/ceetyy (16.11.2011, 18:09)
http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=111203&user=35376 (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 20:18)
Petro, díky. Vždyť mě to zaujalo už v červnu, koukám... ,-)

ODPOVĚDĚT
Věra N. (VěraN) ID 79961, mimibazar.cz/veran (16.11.2011, 18:01)
Já dělám třeba karbanátky jen v troubě,jsou dobré, ale řízky jsem zkusila jednou a nebylo to ono :-S

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 20:15)
Děkuju, a máte je obalené? Já chtěla spíš dělat ty karbanátky, tak holt zkusím a uvidím. (L)

ODPOVĚDĚT
Vera N. (Vera N) ID 136348 (16.11.2011, 17:19)
Dělám tak jenom karbenátky a jsou super.

ODPOVĚDĚT
Iveta L. (johnynka) ID 58604 (16.11.2011, 17:17)
dělám to, ale mezi náma, řízek je řízek ,-)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (16.11.2011, 20:23)
To asi jo, ale já to chtěla jen zkusit. ,-)

ODPOVĚDĚT