Jakou specializaci si zvolit?
Studuju obor sociální pedagogika a příští rok si budu muset vybrat specializaci. Kde je podle vás největší uplatnění, co by jste si vybraly vy? a) ČINNOST A ŘÍZENÍ BEZPEČNOSTNÍCH SLUŽEB, b) ZÁKLADY VEŘEJNÉ SPRÁVY, c) VÝCHOVA A VZDĚLÁVACÍ PRAXE.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Václava Č. (VendaČih) ID 164401, mimibazar.cz/vendacih (16.1.2012, 20:08)
Vyberte si takový obor, který uplatníte i jinde než ve školství, ať pak máte více šancí na trhu práce. Takže dle mne b), popřípadě a) (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
Michala D. (mischula) ID 28137, mimibazar.cz/mischula (16.1.2012, 18:38)
základy veřejné správy?! ,-)

ODPOVĚDĚT
Martina P. (M.*) ID 315528 (16.1.2012, 18:31)
Já bych volila b)... ale to se musí rozhodnout každý sám...

ODPOVĚDĚT
Pavlína F. (Pa-Pája) ID 81161 (16.1.2012, 10:06)
Záleží, co chcete v budoucnu dělat, já bych volila Výchovu a vzdělávací praxi, podle mě pak můžete třeba kaučovat nebo lektorovat ve svém oboru, možná to zahrnuje i supervize. Veřejná správa by pro mě byla hrozná nuda a to první si ani nedokážu představit. Studuju taky sociální obor a určitě bych volila třetí možnost. Lektorování ponese vždycky peníze, až skončí evropské dotace, profesní vzdělávání už nebude zdarma, jako je tomu v mnoha případech teď. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (16.1.2012, 10:01)
Když jsem se po letech rozhodla vrátit do školy a doplnit si vzdělání, tak mi názvy oborů, které se na VŠ studovaly, nic moc neříkaly. Otevřela jsem proto rozvrhy jednotlivých oborů a prostudovala si podrobně, které předměty se vyučují a volila podle toho a byla jsem pak velmi spokojená, takže bych poradila jít touto cestou.

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (16.1.2012, 9:56)
předpokládám, že když jste se hlásila na VŠ bylo to s nějkým cílem, ne jen si za každou cenu udělat VŠ a získat titul..
volte tak, aby Vás to bavilo a zajímalo - co pomůže, že teoreticky je v dané specializaci lepší uplatnění, když v tom nebudete dobrá a nebude Vás to bavit (krom toho teď je některá specializace "v kurzu", za rok dva to může být jinak)... ve finále je to asi pro zaměstnání jedno, spoustu věcí se naučíte stejně až za chodu, spousta věcí ze studia Vám k ničemu nebude... takže volte spíš podle toho, kam Vás to láká...

ODPOVĚDĚT
VERONIKA V. (Feruuunka) ID 175659 (16.1.2012, 10:15)
Se mnou je to tak... Na VŠ jsem samozřejmě nešla jen kvůli titulu, ale hlavně kvůli svému osobnímu pocitu, že na sobě pracuju apod. Jsem na rodičovské dovolené, která mi bude končit a plánujeme 2. dítě. Za tu dobu bych chtěla vystudovat.
Mám zdravotnickou školu, ale nikdy jsem to vlastně pořádně nedělala a už asi ani dělat nebudu. Jsem z toho zklamaná, ale prostě to z určitých důvodů zatím "nejde".
Je mi 25, takže za sebou ještě nic nemám... Vystudovat další školu je tak pro mě skoro nutnost (ale baví mě to).
Zjišťuju, že vlastně ani nevím,co bych chtěla dělat :-(

ODPOVĚDĚT
Mgr. Radka P. (RADYS photo) ID 98526, mimibazar.cz/RADYSphoto (16.1.2012, 11:58)
Veru, plně Vás chápu, já jsem VŠ dokončila loni ve 32letech. Také jsem dělala sociální pedagogiku, ale pouze bakalářské studium a jelikož jsem si chtěla rozšířit obzor i obor profese, přihlásila jsem se na jinou VŠ s jiným, ale podobným zaměřením. Takže magisterské studium jsem vystudovala andragogiku - vzděláváníé dospělých. Jde opravdu o to, co Vás bude bavit a zajímat, tedy opravdu si prostudujte předměty jednotl. oborů, ale to, jakou profesí se skutečně jednou budete živit, nezáleží na momentální poptávce, ale na tom, co trh práce nabídne za pár let, až Vy budete chtít jít do práce. Ono se to obzvlášť v dnešní době hodně mění! Studiu zdar.

ODPOVĚDĚT