Střídavá péče..znalecký posudek...
Prosím má někdo zkušenost s nařízeným znaleckým posudkem ohledně střídavé péče?...Manžel žádá do střídavé péče, ale já jsem proti, protože jsem přesvědčená, že to pro děti není dobré...Děkuji za rady a postřehy..
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Daniela P. (dadape) ID 159669, mimibazar.cz/dadape (25.4.2012, 11:01)
Střídavou péči jsem si vyzkoušela a již nikde více bych do toho nešla... je pro ty, kteří spolu opravdu perfektně komunikují... což u nás nebylo a pak nastal problém, když jsem si našla nového přítele, který bydlel jinde... nikdy nevíte, koho nového potkáte a jak se EX zachová... za ty nervy a soudní tahanice to nestojí... jsem pro, aby děti byly u jednoho a dovolit tomu druhému, že je může navštívit kdy bude chtít...

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (25.4.2012, 22:51)
Tak bych si to také představovala, ale bohužel s manželem není rozumná řeč...a nejvíc mě štve, že když mohl, tak se nestaral a teď bude dělat dokonalého otce...to je nejhorší...

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (25.4.2012, 10:24)
Posudek u malých dětí bude vždy stát na výpovědích obou rodičů a na úsudku specialisty.
Laďko, Vy jste přesvědčena, že střídavá péče není pro Vaše děti dobrá - otec je jiného názoru. Jak by jste řešila, kdyby otec chtěl děti do péče s tím, že Vy je budete mít pouze o víkendech?
Oba dva jste rodiče, oba máte stejné povinnosti ale i práva. Vždy je lepší se dohodnout mezi sebou a v zájmu dětí spolu vycházet. Kde to nejde, tam přijde na řadu odborník.
Kamarádka byla také proti střídavé péči (děti 4a6 let) a soud nařídil na základě posudků střídavou péči - už to tak mají několik měsíců. (F)

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (25.4.2012, 22:55)
Jak píši Daniele...když se starat mohl, tak se nestaral..jde o to, že vím, že on ty děti používá k tomu, aby mi ublížil, protože já chtěla rozchod...Kdyby to byl dobrý táta a o děti se staral za doby našeho manželství, pak bych takového otce i dokázala pochopit, ale hlavní příčina rozpadu manželství byla, že se nestaral o děti a u nás neexistovalo, že by šel s klukama ven, kopat, jezdit na kole, na hřiště...toto znám od jiných tatínků, ale ne od otce svých dětí....

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (lenuska676) ID 119895, mimibazar.cz/lenuska676 (25.4.2012, 9:30)
Já znám rodinu, kdy mají rodiče děti ve střídavé péči, tak vím, že to může super fungovat a děti to berou naprosto normálně. Chce to jenom přenést se přes určitý odpor k ex a hlavně musíte s ex daleko více komunikovat. Tihle rodiče mají třeba sřízený společný účet, kde posílají každý měsíc předem určenou částku a z toho potom platí vše, co se týká dětí-oblečení, kroužky, výlety. Dokonce z toho účtu platili i společný dárek k narozeninám.
A ruku na srdce-mě by se taky nelíbilo, kdybych své děti mohla vidět jenom každý druhý víkend. Neměl by mít stejná práva i otec??? Samozřejmě zaleží na tom,jaký má vztah k dětem a oni k němu. Je to hodně individuální.
Každopádně Laďko, držím palečky a pevné nervy ( (L)

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (25.4.2012, 9:42)
Lenko, já jsem s dětmi sama přes 3 roky, z bývalým manželem máme dle mého nadstandardní vztahy (má klíče od mého bytu, kde se pohybuje když hlídá děti - !válí" se mi po pohovce, z čehož je mi špatně, ale toleruji to kvůli dětem) celý byt je mu k dispozici, já nakoupím, on uvaří jídlo nebo uvařím pro děti i pro něho, zatím jsme se na všem domluvili, narozeniny dětí jsme slavili vždy společně (pak zasáhla jeho současná přítelkyně a narozeniny skončily), zajdeme společně na večeři. Přesto si myslím, že střídavá péče není pro děti dobrá.
A otázka zda by otec neměl mít stejná práva? Měl, ale má i povinnosti, které opustil tím, že se sbalil a odešel od nich jinam. Takže proč jen práva? Není to přece tak, že já mám povinnosti a otec práva. Oboje by mělo být nastaveno ve všech směrech 50:50. Přesto když jsou děti nemocné, jsem s nimi doma za méně peněz já atd.

ODPOVĚDĚT
Darina V. (Darrrka) ID 47895 (25.4.2012, 11:50)
Naprostý souhlas, ve všem! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Lenka H. (lenuska676) ID 119895, mimibazar.cz/lenuska676 (25.4.2012, 10:00)
Já nemám vlastní zkušenost s rozvodem, tak se mi to hezky mluví ,-) Souhlasím s vámi, že práva a povinnosti rodičů by měli být rovnocenné. Moji kluci svého otce zbožňují a i když ho vidí asi hodinu denně, protože dojíždí denně celkem daleko do práce, tak se na něj strašně těší. Fakt si nedokážu představit, že by ho měli vidět jen každý druhý víkend. A pokud bychom se nedej bože rozvedli, tak bych si nepřála, aby chodil ke mě domů. To klobouk dolů před vámi. Chápu, že každá máme na střídavou péči jiný názor, ale ze zkušenosti téhle známé vím, že to může fungovat. Když se rozváděli měli malé děti 3 a 6let . Nejdříve si děti měnili po týdnu, pak sami děti řekli že je to dlouho být týden od mámy nebo od táty. Tak se domluvili na krátkém a dlouhém týdnu.

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (marhulda) ID 118830 (25.4.2012, 8:31)
Laďko, my jsme to absolvovali. Jestli se chcete na něco konkrétně zeptat, tak můžete do vzkazů.

ODPOVĚDĚT
Kateřina B. (Bekinka) ID 10565 (25.4.2012, 8:00)
Laďko, tohle je strašný, sama jsem s dětmi sama již několik let, manžel od nás odešel k někomu jinému, neumím si představit, že bych měla toto řešit. Držím Vám palce a naprosto s Vámi souhlasím.
Myslím, že říct, že střídavá péče je lepší, je neuvěřitelný nesmysl. Lepší pro koho? Pro Vás? pro děti? pro otce dětí? pro všechny? Přece nejde o víkendové půjčování, ale naopak o to, že po zbytek času, tedy 26 dnů z měsíce má dítě stabilní prostředí k životu, má své místo, své vazby......Osobně bych se střídavou péčí nikdy nesouhlasila. Naštěstí jí po mě nikdo nechce.
(F)

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (25.4.2012, 23:00)
Katko děkuji...beru, že otec má stejná práva, ale měl se tak chovat,. když mohl...Odešla jsem já..tedy odešel on, ale z mého bytu na mé přání, ale právě proto, že děti ho vždy obtěžovaly a měl raději PC nebo TV a nyní dělá dokonalého otce...Dělá to jen ze vzteku ke mě, ale neuvědomuje si, že ublíží těm dětem. Vidět je může kdykoliv, přesto jezdí jen ve stanové dny, které si nechäl zapsat na sociálce..a to prosím pracuje 5min.od našeho domu..

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (25.4.2012, 8:21)
Katko, jeden známý psychiatr, který pracuje v psychiatrické léčebně pro mládež se přiklání k názoru, že střídává péče je jedna z nejlepších možností pro děti... Jen musí být plněna tak, jak byla smyšlená... Potkal se ve své praxi s několika bezvadně fungujícími střídačkami... A to tak, že každý rodič má své bydlení, ale nechají si i to bydlení původní, v kterém děti nechají a rodiče se doma ,,jen" střídají... Zní to jednoduše, ale věřím, že tohle je prostě ideální způsob řešení. Ale samozřejmností je, že o dítě mají zájem oba rodiče a jsou to rozumní lidí a jsou schopní spolu komunikovat atd (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (25.4.2012, 9:06)
Marti,ale i tak je to nesmysl.
Vemte v potaz,že rodiče dítěte se rozcházejí většinou kvůli někomu jinému..tudíž rodiče budou mít další rodinu a tu jako budou stěhovat každý druhý týden do toho bytu kde je jejich společné dítě?
A co ty děti které budou mít z nového vztahu..ty nemají nárok a musí se stěhovat?
Ono myšlenka "střídavé péče" by byla hezká,ale velmi nepraktická. Já sama bych na to nepřistoupila. Myslím,že to pro dítě není to pravé. Dítě musí mít stabilní prostředí..DOMOV,a holt se musí druhý rodič smířit s tím,že je jen víkendový nebo prostě ten druhý (F)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 12352 (25.4.2012, 9:10)
poznala jsem jednu rodinu, každej z rodič měl jiného partnera, ale máte pravdu, další děti neměl ani jeden z nich, alespon myslím... Matka dítěte bydlela ve stejném městě a otec od nich asi 50km a do bytu se vždy stěhoval i se svou přítelkyní a fungovalo to... Ale je mi jasné, že to není lehké a ne řešení pro každou rodinu... Jen vím, že v tomto případě byly děti štastné, spokojené a v pohodě. Žili takto nějakých 12let (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (marhulda) ID 118830 (25.4.2012, 8:26)
To je dobrá rada, ale asi tak jen pro milionáře.

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (24.4.2012, 22:30)
Neřešte to přes posudky a hádky, sedněte si s mediátorem a najděte takové řešení, které bude vyhovovat všem.
Dlužíte to svým dětem. A dobře nastavená střídavá péče je z odborného hlediska většinou lepší, než víkendové půjčování dětí.
http://adr.komora.cz/Stranky/mediace.aspx

ODPOVĚDĚT
Monika D. (monapupp) ID 259238, mimibazar.cz/monapupp (25.4.2012, 9:11)
Nezlobte se,ale myslím,že to co píšete už dávno není pravda. Většina odborníků a sociálních úřednic se dnes již přiklánějí k faktu,že je to nešťastné řešení...dítě nemá stabilní péči,stěhuje se..kamarády nemá stálé. Z takových výchovných metod může vyrůst jedinec co nemá stálost v povaze a před vším je zvyklý utíkat (F)

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (24.4.2012, 23:31)
Děkuji za názory, ale domnívám se, že nejlépe znám své děti sama a vím co je pro ně nejlepší a napsat, že střídavá péče je dobré řešení, když neznáte moje děti a mého manžela tak to se nezlobte, ale je nesmysl...

ODPOVĚDĚT
Zdeňka M. (marhulda) ID 118830 (25.4.2012, 8:24)
Souhlasím s vámi. Ten, kdo ji propaguje, by si je měl vyzkoušet na vlastní kůži (ale jako dítě). (kocka)

ODPOVĚDĚT
Veronika Burgrová (veronikaBBBB) ID 250762, mimibazar.cz/veronikabbbb (25.4.2012, 6:48)
Laďko, držím Vám palce, ať soud dopadne ve Váš prospěch. Střídavá péče je podle mě nesmysl. Nevím o žádné mámě, která by si tohle přála. A aby děti bydlely každý týden někde jinde? Přece nemůže být dobře ani pro ně.

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (25.4.2012, 7:02)
Moc děkuji za podporu, znám své děti a vím, že by to pro ně bylo opravdu těžké..a bohužel znám i svého manžela....který má děti sice rád, ale doteď se nestaral, tak proč najednou po rozchodu kope kolem sebe...

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (24.4.2012, 23:41)
A ještě co jsem v poslední době četla, tak nemohu říct, že by z odborného hlediska byla střídavá péče to nejlepší...spíše naopak...

ODPOVĚDĚT
Kateřina H. (kacule79) ID 62001, mimibazar.cz/kacule79 (24.4.2012, 22:57)
Přesně tak, lépe bych to neřekla (Y). U znaleckého posudku se kouká hlavně na to, co je nejlpší pro děti. Pokud má dítě rádo oba rodiče a chce být s oběma a psycholog zjistí, že střídavá péče bude pro děti to nejlepší, tak jí soud může nařídit i přes to, že jeden z rodičů s tím nesouhlasí.

ODPOVĚDĚT
Ladislava H. (Laďka) ID 40096, mimibazar.cz/ladka (24.4.2012, 23:37)
Jsou to dost malé děti, aby vyjádřily názor na to, jak a s kým chtějí být....A starší syn, kterému bude pět, chce samozřejmě žít, kde žije, ale jak píši je dost malý na to, aby někoho zajímal jeho názor...předpokládám, že jeho se nikdo ptát nebude a tatínka nezajímá, že s ním bydlet nechce...

ODPOVĚDĚT
Věra K. (BARAKUDAS) ID 199286 (25.4.2012, 0:09)
to ke moc snadné toho chlapce se ptát budou bude malovat a vás a pána bude posuzovat taky potom udělá závěr který pujde k soudu a on bude u soudu si to obhajovat proč tak rozhodl (L) není to nic příjemnýho pro nikoho (L)

ODPOVĚDĚT