sušička
prosím o rady ohledně sušičky. Chci si ji pořídit a tak mě zajíma která by byla nejlepší a co vše sušíte. Známej mě od ní odrazuje, ale přesto chci slyšet i jiné nazory. Co za ovoce se dá sušit a tak moc děkuji všem.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Valerie R. (valinkarajnohova) ID 93633, mimibazar.cz/valinkarajnohova (9.5.2012, 22:10)
(Y) (Y)my jsme spokojeni a sušíme vše,hlavně jablka a houby (Y)

ODPOVĚDĚT
Soňa N. (fearold) ID 136975 (8.5.2012, 18:29)
Suším hlavně jablka, banány, bylinky, houby, kandovanou dýni (ta je fakt vynikající, ale trvá to strašně dlouho), hrušky, dělám ovocné placky, prostě v sezóně ovoce jí využívám dost. Mám Bielmeier - je super, protože má plné pláty, ne síťované, takže se tam ty placky dají dělat rovnou a taky má časovač, což je perfektní, protože si to načasuju na noční proud, nastavím čas a ono se to samo vypne. Takže nemusím nic hlídat. (Y)

ODPOVĚDĚT
Kateřina M. (3boys) ID 49148 (8.5.2012, 12:21)
Suším jablka (nakrájím je na hrubší měsíčky a pak jsou šťavnaté), bylinky, houby. Vánoční dekorace - jablíčka, pomeranče a podobné na stromeček.
Kluci jsou na bezlepkové dietě a tak nemohou normální musli, proto dělám svůj mix. nasuším jahody, borůvky a podobné. To jim pak smíchám a mají výborné domácí musli.

ODPOVĚDĚT
Iveta N. (Atevi) ID 2833 (8.5.2012, 11:18)
Dobrý den. Máme sušičku od Ety. Sušíme v ní hlavně houby. (Y)Také jsme vyzkoušeli sušit banány (byly vynikající), jablka, kiwi, pomeranče na vánoční dekorace a ještě nějaké bylinky. Sušila bych víc, ale nemám co. Na zahrádce nepěstujeme žádné ovoce. Já tedy mohu sušičku doporučit. (Y)

ODPOVĚDĚT
Eva N. (Elizabet1) ID 334967 (8.5.2012, 10:34)
já suším i bylinky, petrželovou a celerou nať, je to za chvilku a je krásně voňavá

ODPOVĚDĚT
Ivana L. (ivanica456) ID 180969 (8.5.2012, 10:17)
na chalupě máme 2 sušičky a sušíme hlavně houby a také hrušky a jablka. Když je dobrá úroda jedou neustále. Doma mám také sušičku a zkoušela jsem i sušenou dýni - byla vynikající, Kdo má zahradu a ovoce, tak pro toho je sušička nepostradatelná. Myslím si, že je jedno jaký typ sušičky, dneska jsou už skoro stejně výkonné. Hlavně,že je co sušit.

ODPOVĚDĚT
Marcela N. (Cecilka08) ID 153926 (8.5.2012, 10:09)
my máme sušičku asi čtyři roky, typ přesně nevím, ale sušíme stále - když se sejde hodně ovoce, tak je to ideální - hrušky, jablka, meruňky, loni jsem zkoušela i rajčata, broskve (úžasné), houby, švestky ..ještě teď mám něco ve sklenicích a je to chuťově skvělé... takže já bych ji nedala. Jeden rok jsme dělali i placky - rozmixujete různé druhy ovoce a pak to nalijete na ty pláty, někteé sušičky už jsou na to zařízené, já dávala papír na pečení, aby to neproteklo, vznikly z toho takové placky a to byla mňamka.

ODPOVĚDĚT
Radka H. (radkaaa) ID 95559 (8.5.2012, 9:54)
Mám přesně tu, co je na obrázku...... je to jeden z málo přístrojů, který mi leží bez povšimnutí ve skříni. Nepoužívám ji........ už bych si ji nepořídila +o(
Jen očas si ji někdo ze známých půjčí třeba na sušení hub nebo jablek..... a pak jen řeknou, že sušení trvá dlouho a nikdo z ní nebyl nějak nadšený +o(

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (8.5.2012, 9:16)
suším většinou houby a to venku v pergole, protože doma je z toho šílenej smrad. Pak jsem zkoušela mrkev na proužky a to se celá sušička zabarvila do oranžova. Zkoušela jsem i jabka - vždy je přesuším, nejsou pružná, jak by měla být, ale lámou se. Švestky - asi hodně záleží na odrůdě, já jsem dostala hodně "masité", takže jsem je sušila snad 4 dny. No, nechci vás zrazovat, ale mé prvotní nadšení jaksi vyprchalo. *-)

ODPOVĚDĚT
Olga D. (drahoška) ID 278660, mimibazar.cz/drahoska (8.5.2012, 9:09)
Mám Zelmer a hodně mě sušička zklamala, je to podle mě dobré na houby, ale ty my moc nejíme, takže jsem myslela, že budu sušit ovoce,co jde.Ale zjistila jsem, že to vysuší pouze jablka na křížaly a to mám zapnuté clej den, než to vysuší a to mám myslím výkonnou sušičku.Jinak jsem zkoušela hrušky, švestky, meruňky a nic se nepovedlo, byla z toho vždycky taková "kejda", která se nedala jíst a to jsem to nechala třeba dva dny sušit.Nevím, jestli má někdo rady jak na to, ale za mě tedy ne.Spokojená nejsem.

ODPOVĚDĚT