Stojí za kouknutí - odkaz v komentáři. A olivový olej v tmavé láhvi taky nemusí být záruka kvality, jak jsem se včera přesvědčila v Albertu po důkladném přečtení etikety. Který, krom Alnatury, se osvědčil u vás?
| gabriela b. (gabra) ID 3303 (17.10.2012, 0:27) | P.s. vůbec si nemyslím, že potraviny jsou u nás tak špatné ve srovnání se světem, jak se zase "někdo snaží nám namluvit". Naopak, kdo něco procestoval, ví, že si žijeme dost dobře i v oblasti stravování jsme zvyklí na "high level".jde jen o to používat vlastní mozek
ODPOVĚDĚT |
| Michaela H. (Lumpajda1) ID 442658, mimibazar.cz/lumpajda1 (17.10.2012, 1:06) |
A co jste procestovala vy? Protoze ja muzu jen rici, ze pokud je clovek v zahranici (myslim hlavne zapadni staty), pak jidlo kvalitnejsi opravdu je, mlecnym vyrobkum napriklad v Belgii opravdu nemuzeme konkurovat! Nebo nam chcete rici, ze i odborne testy napriklad v Cernych ovcich delaji lide bez mozku (cim asi ti chemici VSCHT vystudovali)? Smutne na tom je i to, ze ve vysledku maji potraviny kvalitnejsi, i levnejsi. U nas je problem hlavne ten, co za sve penize jsou lide ochotni koupit, jiste ze nam obchodni retezce a dalsi budou podstrkavat to, o cem vedi, ze se proda. Je pak trapne, kdyz nam prodavaji na jednu stranu kvalitni fr. syry za stovku, kdyz ten samy koupite ve Francii za cenu klidne pod euro a na druhou stranu treba tuzemsky vyrobek pak nasroubuji cenou nahoru tak, ze ovci syr z Francie vas vyjde porad levneji nez ten, ze sousedniho Slovenska. Oleje jsou u nas kapitola sama pro sebe, stejne jako to, co jsme ochotni koupit "jako" cerstve maslo.
ODPOVĚDĚT |
| | Michaela H. (Lumpajda1) ID 442658, mimibazar.cz/lumpajda1 (17.10.2012, 1:10) |
Jeste dodam, ze budte rada, ze nemusite resit bezlepkovou dietu! To by vam teprve otevrelo oci. U nas vse do mrte predrazene a maly vyber. Vec, kterou v zapadnich zemich najdete v daleko vetsim vyberu, kvalite a kupodivu mnohem levnejsi, napriklad bezlepkova mouka neni oproti obyc. od stejneho vyrobce trikrat tak draha atd
ODPOVĚDĚT |
| | | | gabriela b. (gabra) ID 3303 (17.10.2012, 8:27) |
teď úplně nevím, co Vás zajímá? Jestli to, co nebo kde jsem procestovala anebo kvalita potravin u nás...Berete to zase z širšího úhlu pohledu..Vyjádřila jsem se konkrétně k tomuto videu s olivovými oleji, popř. podobným videím nebo článkům, které jsem shlédla k různým potravinám...To, co podávají o olivových olejích ti "dva odborníci" je pravda jen částečná - to je můj názor, a nikomu ho nevnucuji..., jinak ať si každý vaří na extra panenském oleji, je to jeho věc , kromě toho, že ten olej znehodnocuje, tak může mít jedině "dobrý pocit" z ceny. A kvalitní potraviny si musíte vybírat všude i v zahraničí..Nemám ráda, když se prostě věci, tady konkrétně potraviny, posuzují "černobíle"..
ODPOVĚDĚT |
|
| gabriela b. (gabra) ID 3303 (17.10.2012, 0:24) | já tedy nevím, jestli nestojí za to zapojit také svoje myšlení...Mám pocit, že z mnoha z stran se neustále někdo snaží "vymývat nám mozky" a to i v tomto případě..., stačí, když si přečtetě reakce lidí pod tímto videem...Bohužel můj názor je, že my "Češi jsme k sobě neuvěřitelně "vychcaní", zvláště pokud jde o peníze..., toto si o tomto videu o olivových olejích myslím... P.s. ¨nejvíce mě oslovil názo paní majitelky obchodu s kvalitními olivovými oleji: že smažit na extra panenském oleji je dobré..., tak ať si vychutnává třeba klasický řízek....
ODPOVĚDĚT |
|
| EVA Z. (EVA.Z.) ID 201362 (24.9.2012, 21:20) | stojí se kouknout na všechny díly je to nářez
ODPOVĚDĚT |
|
| petra m. (petra95) ID 64316, mimibazar.cz/petra95 (24.9.2012, 19:38) | zrovna jsem si privezla ze spanelska mam i z chorvatska a z tabarky a nedaji se vubec srovnat s temi nasemi ochutnala jsem od kamaradky domaci z maroka a to bylo
ODPOVĚDĚT |
|
| Valérie K. (Visnery) ID 85813, mimibazar.cz/visnery (24.9.2012, 13:16) | Vozim si z Recka Minervu, ale uz je k dostani i u nas...
ODPOVĚDĚT |
|
| Pavla S. (Medu77) ID 389702, mimibazar.cz/medu77 (24.9.2012, 12:20) | ty jo hned jsem běžela zkontrolovat co doma máne a dobrý - Odololiva Extra Virgin lisovany za studena ze Španělských oliv.........
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka P. (elfivila P.) ID 382913 (24.9.2012, 10:41) | jj pouštěla bych tyto pořady všem rodičům povinně. Už by nebyli takové fronty v Kauflandech na kuřata v akci a jiných podobných řetězcích na různé blafy. Používám olej od firmy Monini buď Monello nebo Bios. Vozí mi jej z Itálie. Dělám z nich vše i majonézu. Krásně voní a je dobrý jak do salátu tak na těstoviny.
ODPOVĚDĚT |
|
| Renata B. (Renulka12) ID 187679, mimibazar.cz/renulka12 (upraveno 9.11.2012, 16:52) | Když jsem včera zhlédla Peklo na talíři, tak jsem koukla na etiketu a je z míchaných italských a řeckých oliv... Do salátů a studené kuchyně kupuji Borges 100% Arbequina (to by měly být výběrové olivy) Extra panenský, ale jak jsem se dívala na etiketu, je z oliv z Evropské unie a z oblasti mimo Unii, tak by mě zajímalo odkud vlastně ty olivy jsou No, budu lépe číst etikety
ODPOVĚDĚT |
|
| Klára V. (klafiar) ID 374316 (24.9.2012, 9:52) | Jo,taky na něj koukám ..Peklo na talíři..na jednu stranu jsem ráda,že někdo nám otevře oči,ale na stranu 2,zvracela bych,když vidím,co jsou schopný do nás cpát. Kdysi jsme občas koupili domů pizzu-šunkovou..spíš pro syna,když je doma občas sám a já zrovna neuvařila na druhý den,tak si jí udělal. Pak jsem viděla Peklo na talíři a zvracela bych. Pustila jsem to synovi a už žádné takovéhle a jím podobné zamražené potraviny u nás nejsou.
ODPOVĚDĚT |
|
|