Prosím o recept na opravdu měkké perníčky a vaše tipy na ně....
| Petra J. (Petajonasova) ID 327248 (12.11.2012, 12:02) | koukněte do mého alba mám tam perníčky jsou měkké hned, děláme je už spoustu let a jsou dobré
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Kateřina M. (drobinek) ID 118188 (11.11.2012, 15:25) | My bydlíme v paneláku, peču adventní svícny z perníku a spíš bych potřebovala, aby ztvrdly ale těsto mám od babičky a do školky malému perníčky dělám den předem, když nestíhám......děti je ani nepotřebují nazdobit Recept - 600g hl. mouky, 300g cukru, lžíce perníkového koření, 2 lžičky jedlé sody, lžíce kakaa pro barvu, 150g másla, 6 lžic medu a 3 celá vejce peču na 180st 6 minut malé kousky, větší kusy 12-15 minut
ODPOVĚDĚT |
| olga h. (olčah) ID 70671 (11.11.2012, 15:52) |
Kačí a z tohohle receptu děláte i ty krásné svícny a chaloupky co máte v albu? Můžu Vás ještě poprosit o recept na tu polevu? Nikdy jsem je nepekla a letos bych je chtěla s Matýskem zkusit. Děkuji Olga
ODPOVĚDĚT |
| | | Kateřina M. (drobinek) ID 118188 (11.11.2012, 16:07) |
Ano, z tohoto receptu dělám všechny perníčky, pak teda dělám ještě nadívané, ale já jsem nějak začala dávat fotky víc na "fejsbůůůk", tak je tady všechny nemám Polevu dělám na jeden bílek 180-200g 2x přesátého moučkového cukru. Když je to moc husté, přidám citronku a letos jsem si koupila "královskou glazuru", je to bílý prášek, ředí se vodou a maluje se s tím úplně stejně, dá se to i barvit jako bílek potravinářskou barvou - jen pozor, aby byla barva sladká, některé jsou slané......
ODPOVĚDĚT |
| | | olga h. (olčah) ID 70671 (14.11.2012, 13:42) |
Kačí a tu královskou glazuru jste koupila kde????
ODPOVĚDĚT |
| | | | | Kateřina M. (drobinek) ID 118188 (14.11.2012, 16:01) |
já jsem ji měla od kamarádky, objednávala ji z internetu.....
ODPOVĚDĚT |
| | | olga h. (olčah) ID 70671 (11.11.2012, 16:25) |
Moc děkuji, tak raději koupím tu hotovou glazuru, ta bude určitě držet. Jinak výtvory tady na MMB máte krásné.
ODPOVĚDĚT |
|
| Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (11.11.2012, 14:12) | Za sebe musím napsat, že jsme vyzkoušeli s mamkou nezpočet receptů a vždy jsme měli perníky jako kámen. Loni jsem se s rodinou přestěhovala do staršího domečku a hle, pekla jsem na velikonoce i teď, pokaždé jiný recept a perníčky se úplně rozplývají. Jediné tajemství je v úžasné chladné spíži, kde je trochu vlhčeji. (Až trochu nadávám, protože peču chaloupky na zakázku a ten perník je fakt příšerně měkký )
ODPOVĚDĚT |
| Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (11.11.2012, 14:18) |
spíž máme chladnou,ve starém činžáku,vlhko si myslím že tam taky je,do čeho perníčky dáváte? do papírové krabice nebo do plastové dozy to si myslím ,že má taky vliv
ODPOVĚDĚT |
| | | Zuzana S. (Abby21) ID 237421 (11.11.2012, 14:25) |
Mám je pouze položené na tácku, připravené na zdobení a postupně z nich lepím ty chaloupky. Do dvou dnů jsou úplně měkké. Ty velikonoční jsem taky měla pouze na tácku a byl to jiný recept. Naši bydlí taky v paneláku a perníky jako kámen. Já s přítelem bydlela 4 roky v bytovce, kde bylo hodně vlhko, měli jsme i plíseň na stěnách, a taky byly perníky tvrdé. Až teď tady v domečku, ty stejné recepty a měkoučké
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Andrea L. (nachosi) ID 439636 (11.11.2012, 13:11) | 500g hl.m, 120 g medu, 190g hery, 2 vejce, 200 g m.cukru, 1 kypřící prášek do perníku smícháme sypké potraviny, dáme rozpustit heru, do ní vmícháme med a do vlažného rozkvedláme vejce, těsto nejlépe přes noc nechat odpočinout v lednici, ale občas peču hned dělám je tak už pár let, jsou hned měkké, nemusí se čekat a vydrží dlouho, netvrdnou
ODPOVĚDĚT |
|
|
Leona Z. (azaleia) ID 172133, mimibazar.cz/azaleia (11.11.2012, 13:06) | Máte prosím nějaký recept na měkké perníčky? Dělám pravidelně perníkovou chaloupku,těsto ztvrdne a dobře se s ním dělá,ale letos bych chtěla upéct i měkké perníčky,hned k jídlu které neztvrdnou,máte i nějaké fígle jak na to?děkuji
ODPOVĚDĚT |
|