Pekárna Eta Delicca
prosím o radu viz. komentář .-)
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 12 komentářů
Veronika P. (PeeVee) ID 8869 (6.1.2013, 17:47)
Dobrý den, také jsem přesně tuhle dostala k vánocům a taky ho nemám propečený a ještě ke všemu mi spadne. Ale zadělávala jsem v ní na kynuté buchty a to je naprosto perfektní. Tak snad to také vychytám :-)

ODPOVĚDĚT
Simona Lončáková (Paris) ID 36079, mimibazar.cz/paris (6.1.2013, 18:50)
já už jsem to vychytala a už mám chlebík parádní .... musíte přidat vždy více mouky (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Hana M. (hanamiky) ID 134412 (28.12.2012, 21:33)
Mám pekárnu 3 měsíce a musela jsem to prostě vychytat.Když jsem dělala chleba ze směsi,tak jsem dala méně vody,než je uvedeno na obalu a propadl se vždy,když jsem dala víc droždí.To chleba nakynul jako blázen a než začala pekárna péct,tak prostředek propadl.Nevěšte hlavu.Pořád zkouším a náš nejoblíbenější chleba je od paní Soni B.(vlasson) ID 36630.Jen jsem si poupravila množství surovin,protože ona má velkou pekárnu a moje Delinka to nepobrala a přetekla.
Přeji mnoho pekařských úspěchů .Hanka (hello) (hello) (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka S. (kytka74) ID 4292, mimibazar.cz/jitulka001 (28.12.2012, 21:10)
mám tu samou 3 roky a jsem spokojená (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
peču podle receptu tady a nebo na dama (Y)
a chlebík je vždy skvělej a bez dopíkání (Y)

ODPOVĚDĚT
Michaela N. (PELH) ID 239763, mimibazar.cz/pelh (28.12.2012, 21:09)
Mám tuto pekárnu také a zkoušela jsem nějaké recepty z dáma.cz ale i podle brožury kterou jsem k pekárně dostala a chleby byly dobré a dopečené. Tak mě nenapadá v čem by mohl být problém :^)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (28.12.2012, 21:02)
Neřekla bych, že to bude pekárnou, ale spíše špatnou konzistencí těsta. Peču už hodně dlouho a téměř nikdy nesedí poměr mouky a tekutin. Prakticky ať peču podle kteréhokoliv receptu, tak většinou dosypávám mouku. Je to tím, že každá mouka je jiná - každá hladká mouka je jiná - jinak namletá, jinak stará atd. Píšete, že chléb se propadne. Buď uberte tekutiny a nebo přisypte mouku. Těsto se nesmí pod háky lepit. Běžně dosypávám mouku po lžících během prvního hnětení až je tam souvislá koule a nikde není nalepené těsto. A co se týká receptů v brožurách ty jsem nikdy nepoužívala, tak nemůžu k nim nic říci, ale zde na mmb či na zmiňované "dámě" najdete recepty vyzkoušené opravdovými pekařkami.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.12.2012, 19:21)
Simčo, mám "Delinku" taky a nedám na ni dopustit. Ale než pečení podle brožurky, doporučím diskuzi na Dámě: http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937
Najdete tam recepty, postupy, holky poradí...... (F)

ODPOVĚDĚT
Simona Lončáková (Paris) ID 36079, mimibazar.cz/paris (28.12.2012, 19:57)
já jsem si jí právě vybírala podle recenzí a každý si jí chválí :-.) napíšete mi prosím nějaký vás oskoušený recept a na jaký program to pečete skusím to podle vás :-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (28.12.2012, 21:33)
Tak třeba chleba:
350 ml podmáslí (nebo jiné tekutiny - mléko, voda...)
1 lžička kmínu
2 lžičky soli
1 lžíce octa
1 - 2 lžíce oleje
5 odměrek pšeničné hladké mouky (doporučujeme 500 g mouky)
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Můžete podle chuti semínka
Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

ODPOVĚDĚT
Simona Lončáková (Paris) ID 36079, mimibazar.cz/paris (28.12.2012, 18:47)
Prosím potřebuji poradit .... dostala jsem k vánocům tuto pekárnu ... již jsem upekla druhý chleba a ve vnitř je vždy těsto ještě nedopečené. První recept byl přímo z té brožurky k pekárně .. ingredience jsem dávala přesně podle návodu a program též. Chleba byl nedopečený .....dnes jsem dělala recept z netu a opět to samé ... program normal jak bylo psáno a ingredience taky :-) tak vůbec nevím co dělám špatně ... přitom vykyne krásně ... kůrku má taky pěkně křupavou akorát ve vnitř je chleba nedopečený takový jako vlhký a propadne se ... máte s tím někdo skušenosti? :´( :´( :´(

ODPOVĚDĚT
Kateřina S. (gitasek) ID 25342, mimibazar.cz/gitasek (28.12.2012, 18:59)
nevím, jak zto pečete, ale my vždy ještě15min dávme na dopékání.... (Y)

ODPOVĚDĚT
Simona Lončáková (Paris) ID 36079, mimibazar.cz/paris (28.12.2012, 19:13)
já dneska právě dala 10 minut na dopékání a stejnak. Nevím co dělám špatně. Prostě to nevypadá jako chlkeba je to ve vnitř mokré těsto .-(

ODPOVĚDĚT