statická scintigrafie ledvin DMSA Motol - dítě
viz. koment
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Lucie Č. (kracmerka) ID 1453 (24.5.2013, 7:42)
také jsme absolvovali u obou kluků, nebojte malá to zvládne, bohužel jako všude je to olidech, z Motola zkušenost nemám, ale na Vinohradech cca před 6-8lety hrůza a nikdy více, odešli jsme na Karlov a tam chodíme dodnes a max. spokojenost, lekaři vše vysvětlí a nepřipadáte si jako blbec, který tomu nerozumí, což na Vinohradech bohužel bylo opakovaně:o(( ale malému bylo pár týdnů a já byla vyděšená a dost dlouho jsem si to nechala líbit... až když začli, že musí malý na operaci (kompletní plastika močovodu) a blablabla latinsky....řekla jsem dost... na žádné operaci jsme nebyli a na Karlově se divili.... co by jako kolegové z Vinohrad operovali... jo dřív prý se to dělalo...ale pokud malý nemá obtíže a on objektivně nemel...tak proč riskovat
Ale nebojte samotnou SCINTI malá určo zvládne bez problémů a nijak to nebolí, kromě toho jednoho píchnutí...hlavně ať je vše OK držím palečky

ODPOVĚDĚT
Jana S. (JanaSL.) ID 208674, mimibazar.cz/janasl02 (23.5.2013, 22:58)
taky jsem byla na tomo vyšetření se synem, tehdy 9.měsíčním. U nás to bylo horší, ale s 3 letým dítětem to bude lepší. V mezičase nás poslali na procházku. Pak musel ležet na lehátku v klidu. Ale už přesně nevím, jak dlouho to vyšetření trvalo *-)

ODPOVĚDĚT
Martina H. (avonamfoh) ID 30897, mimibazar.cz/avonamfoh (23.5.2013, 21:39)
Také jsme absolvovali s naší malou toto vyšetření. Jen v Chomutově. Celkově vyšetření trvalo asi 1hod. Celou tu dobu musela malá ležet v naprostém klidu. Bylo jí 5 a zvládla to (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (rybkabezvody) ID 156533 (23.5.2013, 21:43)
Marti děkuji za reakci, mohu se ještě zeptat jak to s tím mezičasem po píchnutí látky? Měla tam také tu pauzu dvě hodiny?

ODPOVĚDĚT
Martina H. (avonamfoh) ID 30897, mimibazar.cz/avonamfoh (23.5.2013, 21:55)
Jo, jo měla. V tom mezičase jsme zajeli do Globusu koupit hračku jako útěchu ,-).
Vyšetření jsme absolvovali kvůli refluxu ledvin.

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (rybkabezvody) ID 156533 (23.5.2013, 21:32)
Hezký večer, můžete se prosím se mnou podělit o zkušenosti s tímto vyšetřením, konkrétně v nemocnici Motol (Klinika nukleární. med.). Dcera (3roky) je objednaná na příští týden a nevím na co se mám připravit, když jsem ji dnes objednávala, tak mě sestra vyděsila, že jí mám nechat na dětském odd. nechat zavést kanylu, že takhle "malé" děti oni nedokážou napíchnout.
Vím oficiální postup, napíchnou kontrastní látku, dvě hodiny se budeme někde plácat venku a pak jí tou kamerou vyšetří. Co jste dělaly ty dvě hodiny venku s dětmi? Musí při tom vyšetření ležet na lůžku a být v klidu a jak dlouho? Jak to vaše děti snášely?Děkuji!

ODPOVĚDĚT
Petra Č. (pcaban) ID 77136 (24.5.2013, 21:25)
Dobrý večer,jsem sesstra z nukleární medicíny,kanyla se zavádí proto aby byla jistota že se ta látka dostane přímo do oběhu a ne mimo hned při aplikaci,u nás jsme to dělali proto aby dítko lépe spolupracovalo.Celé vyšetření netrvá dlouho jen to čekání )2 hod)je nejdelší,musí hodně pít,focení už zase není takový problém.Pokud se nebude trochu utlumovat můžou všechno.Jinak dětem nic není žádné reakce nejsou,vlastně můžou všechno,aspoň u nás.nebojte všechno to zvádnete.Petra (Y)

ODPOVĚDĚT
Zuzana S. (rybkabezvody) ID 156533 (24.5.2013, 22:22)
Holky, moc Vám všem děkuji za reakce (F) bojím se jen toho píchání ,-) ve čtvrtek jdeme na věc, už aby to bylo za námi...ještě abych tam zdárně dojela a hlavně zaparkovala ,-) :-o

ODPOVĚDĚT