Tlakový hrnec
Co všechno vaříte v tlakáči? Já zjistila, že jsem ho celý rok už nepoužila.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Alena K. (YILAN) ID 279703 (20.6.2013, 21:19)
v papinaku varim skoro denne (Y) kdyby nebylo papinaku, tak snad ani nejime ,-) ,-) varim v nem ryzi, maso at uz ho dusim na stave, gulas, na paprice, maso na kureci omacku, uzena zebra, koleno, veprovy jazyk pred pecenim, slepici, kdyz ji delam na paprice, smetane, kroupy do uzene polevky, zeli,...proste vsechno (Y) (Y) kamaradka v nem vari i rizoto, zeleninove polevky, lusteninove polevky,...

ODPOVĚDĚT
Jitka V. (JíVla) ID 304702, mimibazar.cz/jivla (20.6.2013, 21:09)
Já dělám vývary ( doporučuju zkusit vyvařit uzené kosti a pak z vývaru bramboračku nebo kulajdu ) a taky hovězí maso: osmažím cibulku, pak přidám na kostičky hovězí zadní a když je měkké, tak udělám omáčku, např. koprovka, rajská atd. Vše v 1 hrnci - paráda :)

ODPOVĚDĚT
Jitka P. (jav) ID 143247 (20.6.2013, 19:54)
dělat maso a mít tlakáč ve skříni?? Já mám dva a vařím v něm v podstatě vše. včetně brambor - trochu podlít, zavřít, až začně pískat ztlumit na minimum a hup za chvilenku všechno uvařeno.

ODPOVĚDĚT
Gabriela P. ((Gabriška)) ID 281317, mimibazar.cz/gabkapitelova (20.6.2013, 18:35)
:-o to mě by se hodil ještě jeden ,-)Dělám v něm všechna masa- na štávě, omáčce, guláše, maso na rizoto,závitky..., polévky, luštěniny...Kolikrát uvařím polévku, hrnec umyju a vařím druhé jídlo ,-) Já už snad v normálním hrnci uvařit ani neumím (smich) A dokonce, když jsme loni rekonstruovali a stěhovali jsme se na 3 měsíce k našim, tlakáč jsem si přibalila taky ,-) (F)

ODPOVĚDĚT
Martina M. (Amladar) ID 420596 (20.6.2013, 14:55)
Guláš, kuře na smetaně, plátky masa s rýží, rýžovou kaši a polévky. Myslela jsem si, že je to další krám do domu, ale ušetří to hodně času.

ODPOVĚDĚT
Hana R. (U Metudy) ID 281452, mimibazar.cz/umetudy (20.6.2013, 14:42)
taky vařím všechno a hlavně brambory, za 10 minutek bez hlídání, aby neutekla pěna

ODPOVĚDĚT
Eva F. (Adélka+Terezka) ID 24072 (20.6.2013, 14:09)
používám ho min. 2x týdně, vařím v něm veškeré omáčky, vepřové kolínko, polívky jako hovězí, slepičí.....luštěniny apod.
prostě bych se bez něj neobešla (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (20.6.2013, 14:06)
hodně dělám vývary z uzeného - maso jde hezky od kosti.

luštěniny vedou

rychlé vývary z kuřecích kostí, vepřových - používám to pak jako základ pro každou polévku

každé maso, které je pořád tužší, tak tam na 15 min. šupnu.

hodně zvěřinu

a poslední dobou brambory - osolit, kmín,kousek másla, nepodlévat vodou a jen na 5 min. brambory ve vlastní šťávě.

ODPOVĚDĚT
Markéta N. (dojoo) ID 242818 (20.6.2013, 15:34)
asi se zeptám blbě, ty brambory po tom co začne utíkat pára. Mám 6l, to se nepřipálí?

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (20.6.2013, 13:47)
V podstatě všechno z masa kromě vývaru. Dnes třeba gulášovou polívku (aby se uvařila rychle a nevytopila jsem si v tom parnu zbytečně kuchyň).

ODPOVĚDĚT