Pekárna na chleba ano či ne
Poraďte, uvažuju o pekárně na chleba z liedlu. Vy, co máte, používáte ji hodně? je z ní dobrý chleba, nebo je lepší péct ho rovnou v troubě? Děkuju.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 15 komentářů
Klára R. (Klara) ID 448810, mimibazar.cz/Klara2 (20.8.2013, 9:13)
Pekárnu jsem měla a vyhodila. Na umíchání těsta super, ale chleba chutnal jak buchta. Peču chleba pouze v troubě a je nejlepší.

ODPOVĚDĚT
Martina V. (Aliga) ID 10256, mimibazar.cz/aliga (18.8.2013, 23:14)
manzel říká ze nemam pekarnu ale kynarnu :) jede urcite ob den, u nas vedou rohliky, kynute knedliky, vdolky, buchty... občas i chleba (Y)

ODPOVĚDĚT
Iva M. (Vanusak) ID 171498, mimibazar.cz/vanusak (18.8.2013, 21:42)
Bez pekárny už si to nedovedu představit. Díky ní jsem objevila kouzlo domácích knedlíků. Kynutá těsta už pro mě nejsou postrachem a vánočku s mazancem máme teď každé svátky (Y) Jde v ní jednoduše dělat marmeláda, perník i sekaná. :-) U nás dobré směsi jsou z Lidlu, ale raději kupuju v Německu. :-)

ODPOVĚDĚT
Ivona N. (yvoušek) ID 88072, mimibazar.cz/yvousek (18.8.2013, 15:50)
mě teda chleba z pekárny nechutná a to jsem vyzkoušela všechny možný recepty. Pekárnu používám už jen na míchání marcipánu ,-) ,-) vyzkoušela jsem totiž chleba bez kynutí pečený v troubě a rodina už nechce jiný |:o)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (18.8.2013, 12:21)
Mě osobně nevyhovuje, chleba buď koupím anebo upeču v troubě, je lepší než pekárny a těsta nejsem líná udělat i bez pekárny, kromě toho je to další velký krám do domácnosti, což mi vadí nejvíc. Když jsem sháněla pro známé info o konkrétní pekárně našla jsem zmínku o tom, že odborníci soudí, že v pekárně kvalitní chleba neupečete. To nemůžu posoudit, mě tam chybí kůrka, jak pekárna nemá to povrchové teplo jako trouba, tak tam ta křupavá kůrka není. Ale co vím, tak známí si je vesměs chválí. Takže pokud hodně pečete sladké i chleba, pak ji kupte a nekupujte hotové směsi ale dělejte si těsto sama, receptů je na netu habaděj. (F)

ODPOVĚDĚT
Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (18.8.2013, 10:54)
Pekárnu mám 6 let. Za tu dobu druhou. Používám jí na všechna kynutá těsta (chleba, rohlíky, loupáky, knedlíky...), míchám v ní marcipán. Nikdy jsem nepoužívala směsi, to je úplně zbytečné. Není tak těžké nalít vodu, přidat sůl, kmín, semínka, mouku, olej. Za chvíli zvládnete přípravu za pár minut. Chleby peču už pouze z chlebového kvásku nepoužívám vůbec droždí. Chleba peču v troubě, třeba takový http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=141821&user=248206

ODPOVĚDĚT
Ivana P. (ivanap) ID 64, mimibazar.cz/ivana (18.8.2013, 9:46)
Mám již třetí pekárnu a používám jí na vše,hlavně na kynutá těsta,která jsem do té doby nedělala vůbec,dělám v tom marmelády,škvařím sádlo,prostě vše.Já chleba v ní nepeču jen zadělám těsto a pak dávám do trouby,mám ráda klasický tvar ,-)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (kunhutaB) ID 123073 (18.8.2013, 9:34)
já na ni také nedám dopustit - hrozně dlouho jsme váhali a rozmýšleli (uvažovali jsme o ní fakt asi 2 roky, než jsme se rozhoupali) a teď lituju jen toho, že jsme do ní nešli hned. Já většinou peču z domácích surovin (kupovanou směs mám doma jen pro jistotu, kdybych měla záchvat lenosti a nechtělo se mi dávat suroviny po jedné ,-) ), chleba v pekárně i peču (naše holky zas nemají rády klasický, ale z dom.pekárny jim chutná), co se týká přípravy těst apod., to je bezkonkurenční, ještě nikdy se mi nepovedly knedlíky, buchty aj. jako z pekárny....
Já tedy rozhodně doporučuji (Y)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.8.2013, 9:37)
Děkuju, buchty mívám špatné, tak to zkusím. Ty směsi si mícháte doma podle receptů? Děkuju.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.8.2013, 9:16)
Děkuju za odpovědi. Asi dokud nevyzkouším, tak nebudu vědět. Ale asi je dobrá na to míchání, v ruce to fakt moc nejde.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.8.2013, 9:25)
Jitko, poproste kamarádku nebo sousedku o půjčení pekárny. Tady si vyberte recept s co nejvíce hvězdičkami http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php Třeba tohle je jednoduché a né moc drahé: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2505 Kluk si ho peče každou chvilku.
Uvidíte jestli Vás pekárna osloví nebo ne. (F) (F) (F)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.8.2013, 9:33)
Dobrý nápad, ale má ji jen jedna kamarádka na bezlepkové pečivo.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (18.8.2013, 9:25)
Prostě si to představte: nalejete tekutiny, na to sypnete zbytek surovin a jdete k telce (C) přijdete a je buď hotový těsto, nebo rovnou buchta či sekaná, zapečené brambory, rýžová kaše, marmeláda..... Mám pekárnu asi 5 let a nedám na ni dopustit. Chleba je lepší z obyč trouby, to jo, ale i tak je pekárna nepřekonatelná v míchání a tak.... Jo a odložený start je super! Večer nandám suroviny a ráno smečka vstane k čerstvě upečené snídani! ^o)

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.8.2013, 9:33)
Děkuju. Já bych ji koupila, ale manžel mě brzdí, že se mu zdají drahé ty směsi. Já vím, že to asi neupeče klasický český chleba, alemyslím, že ta vůně a možnost mít čerstvý chleba musí stát za to. Koupím ji.

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (18.8.2013, 12:13)
No směsi jsou drahé, ale je spousta receptů z normální mouky a ten chleba z nich vyjde za hubičku.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (18.8.2013, 9:38)
Pokud ještě bude - teď jsem tam byla na bundy, bylo tam v 7 hodin plné parkoviště aut a všichni jsme se vrhli na oblečení. jak za socialismu.

ODPOVĚDĚT
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (18.8.2013, 9:07)
já pekárnu využívám několikrát týdně hlavně na výrobu těsta-nahážu suroviny a jdu ven a než přijdu je nakynuto-knedlíky mám od té doby výborné a za pár korun,kynuté buchty taky-dám na těsto ovoce,drobenku a máme pokaždé jinou buchtu......peču v ní i sekanou |:o)

ODPOVĚDĚT
Jitka D. (Ayra) ID 3251, mimibazar.cz/ayra (18.8.2013, 9:05)
Používám pekárnu cca 2 roky v průměru 2x týdně
Chleba peču buď v ní, nebo v troubě - podle toho, jak moc jsem líná ,-) . Ale taky mám raději ten upečený v troubě.

ODPOVĚDĚT
Jana A. (padochovcaci) ID 325800 (18.8.2013, 8:57)
Já peču chleba doma v troubě. Myslím, že bych tak křupavou kůrku v pekárně neudělala :-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.8.2013, 9:09)
To je fakt!! (Y) V troubě je kůrka úžasná - takovou pekárna neudělá.
Na druhou stranu toustový chleba z pekárny nemá chybu.

ODPOVĚDĚT
Veronika G. (Verča-Berda) ID 185055 (18.8.2013, 8:56)
Za mě rozhodně ano !!!! (Y) (Y) (Y) Využívám ji maximálně, zadělávám v ní kynutá těsta na sladké, těsto na chleba /který pak peču v troubě/ jak píše Jarka je z DP nejlepší, na pizzu,langoše, bulky ,knedlíky....pekla jsem v ní sekanou a taky super chuť ......až tahle dodělá, hned kupuju druhou (hello)

ODPOVĚDĚT
EVA H. (BABIČKA13) ID 301650 (18.8.2013, 8:51)
mě by to nenadchlo, každé ráno si kupujeme čerstvý křupavý chléb, mě ty chleby z pekárny nechutnají (F)
známá jí má a pekla v ní 1x, chleby jim moc z toho nejedou, mají raději klasický chléb a ty směsy prý taky vyjdou draze říkala, pro mě by to byl klump do kuchyně,
jinak na chatě, kde není možnost koupě denně čerstvého chleba, ho peču v troubě, klasický bochníček a to je tedy ňamka, křupavý, chutný a hned sežraný ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.8.2013, 9:19)
Evi, pekárna není jenom o tom upéct v ní chleba. Je to pomocník stejně jako mlýnek na maso, mixér, mikrovlnka....
Proč mám zápasit s vařechou a stát u mísy, když můžu suroviny hodit do pekárny, zmáčknout čudlík a jít dělat jinou práci?
Taky jsem byla proti pekárně, říkala jsem, že nejlíp si všechno zadělám sama, že "technika" moji práci dobře nenahradí... Blbost! (H) Žádné směsi nepoužívám, těsto zadělá pekárna, já přendám do ošatky a trouba upeče.
Dcera si v ní zadělává "bulíky", kluk si přímo v pekošce peče "sladkou kostku" což je klasický mazanec. Když na to přijde, pekárna mi umatlá směs na šunku, uvaří marmeládu. Už se nemůžu dočkat švestek a pekoška udělá "švestkovou nugetu" - prostě pro mě to klump určitě není ,-) ,-) ,-)

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (18.8.2013, 8:49)
Pekárnu mám už pár let a nedám na ní dopustit. Chleba upečený v pekárně mi nechutná - peču v troubě, ale těsto zadělané v pekárně se nedá s ručním zaděláním srovnat. Nejen že to ušetří moje ruce, ale to zadělávání je prostě super.
Knedlíky jsem v míse nezadělávala od té doby co pekárnu mám (H)
Je super na marmelády, puboši si v ní dělají sekanou, mazanec atd.
Takže za mě: rozhodně ano!

ODPOVĚDĚT