Recepty při cukrovce
Prosím o radu. Přijede mi na návštěvu kamarádka která má cukrovku 2.stupně. Chtěla bych k nám k povídání udělat i nějaké občerstvení, ale vůbec netuším co nesmí a naopak může jíst. Nemáte nějaký tip třeba na jednohubky, nějakou pomazánku nebo salát .
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 3 komentáře
Martina Z. (frmax) ID 218041, mimibazar.cz/frmax (25.10.2013, 8:37)
Moje máma je velmi silný cukrovkář a dá se říct, že jí normální jídla, jen ty porce se liší.Jen jí dejte třeba místo bílé klasické veky černé pečivo a jako dezert cokoliv, jen použijte umělé sladidlo nebo stévii.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (25.10.2013, 8:29)
Mám cukrovku a z DIA receptů by mě kleplo ,-) Fakt není nutné vymýšlet nebo patlat cosi děsně zdravého a DIA. Kamarádka určitě ví kolik si čeho může dát.
Chlebíčky, jednohubky, obložená mísa, aspik, šunkové rolky, atd. můžete klidně udělat. I diabetik si dá rád kousek normální buchty. Jasně, nesní půl tácu, ale malý kousek ho nepoloží.
Normální kafe, normální čaj, normální perlivku.... prostě NORMÁLNÍ jídlo. (F)

ODPOVĚDĚT
Milena M. (Milamka) ID 30303, mimibazar.cz/milamka (25.10.2013, 8:38)
Jaruško děkuju, já jen měla strach aby tu neseděla na sucho s tím, že tohle nesmí, tamto nemůže a co že je v tomhle. My totiž jíme děsně nezdravě prostě to co nám chutná a to jsou hlavně tučný a sladký věci. Chci aby se tu cítila dobře.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (25.10.2013, 8:45)
Miluško, určitě nedávejte na stůl mísu bonbonů, nebo prkýnko s prorostlým ovarem ,-) ,-) Ale jinak je to opravdu jedno.
Osobně než bych si osladila umělým sladidlem, to radši nic. Ráno si sladím čaj cukrem a přes den už nesladím. Když mě lapne chuť na sladký, no tak si dám normální malou sušenku nebo bonbon. Ale nezhltnu toho hromadu.
Ochutnejte někdy DIA sušenku - je to pěknej humus (H) Však ona si kamarádka řekne co ano a co ne. Nic nezkazíte když na talíř vyskládáte šunku, sýr, zeleninu a na košík pokrájené pečivo. (F)

ODPOVĚDĚT
Milena M. (Milamka) ID 30303, mimibazar.cz/milamka (25.10.2013, 8:16)
Případně odkaz na stránky kde najdu rovnou recepty, našla jsem jenom vhodné potraviny, ale jak z nich něco vytvořit tam nebylo, děkuji všem.

ODPOVĚDĚT