Játrové knedlíčky
Dnes jsem poprvé dělala játrové knedlíčky. První várka se docela povedla, byly jen trochu tužší, druhou část jsem dala do mrazáku - pak jsem si uvědomila, že jsem do nich nepřidala máslo. Jaký budou? Vadí to hodně? Jak udělat, aby byly příště měkkčí?
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 11 komentářů
Lucie Č. (manhartici) ID 187876, mimibazar.cz/manhartici (11.11.2013, 9:03)
dejte trochu sádla a budou jemnonké |:o)

ODPOVĚDĚT
Hana S. (hanstro) ID 212581 (10.11.2013, 21:02)
Já dělám knedlíčky bez másla a dám tam jen žloutek a z bílku udělám sníh.

ODPOVĚDĚT
Petra K. (petromila2) ID 248669, mimibazar.cz/petromila2 (10.11.2013, 20:05)
máslo nedávám. Tuk ovlivňuje podle mě tuhost jen u krupice - tam se tuk doporučuje, protože nočky jsou pak tvrdé!

já dělám od oka, a jsou vždy super! někdy má člověk pocit tuhosti u větší knedlíčků - proto je někdy dělám jen přes "haluškovač".

ODPOVĚDĚT
Judita M. (katz) ID 108188, mimibazar.cz/katz (10.11.2013, 20:02)
taky nedávám a mám je výborné.. (zajic) (zajic) (zajic)

ODPOVĚDĚT
Mirka S. (Miriee) ID 274546, mimibazar.cz/miriee (10.11.2013, 19:50)
Taky máslo vůbec nedávám,dejte méně strouhanky....

ODPOVĚDĚT
Veronika Ř. (XveraX) ID 332648 (10.11.2013, 19:29)
Já taky máslo nedávám, a vždy OK.

ODPOVĚDĚT
Lucie K. (davulin) ID 65916 (10.11.2013, 19:04)
Já to dělám od oka buď z vepřových a nebo z kuřecích, kuřecí jsou jemnější, ale vepřové mi přijdou výraznější a chutnější, dám tam strouhanku, vejce, sůl a česnek, ten tomu dodá to pravé ořechové ,-)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (10.11.2013, 19:03)
Do játrových knedlíčků taky máslo nedávám, jinak je lepší vše dělat od oka, prostě zkoušet optimální hustotu, není to žádná věda. (F)

ODPOVĚDĚT
Dagmar Š. (labrusco) ID 189296, mimibazar.cz/labrusco (10.11.2013, 19:02)
Máslo právě ovlivní tuhost, máslo nebo olej.

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (10.11.2013, 19:01)
žádný máslo nedávám, stačí ubrat strouhanku. (F)

ODPOVĚDĚT
Jana Ž. (Lamberta) ID 433418 (10.11.2013, 18:45)
V receptu: 100g jater, 1 vejce, 30g másla, 100g strouhanky (dala jsem méně, přišlo mi to moc) koření

ODPOVĚDĚT