Rady pro prvnáčky
Ráda bych požádala o Vaše rady, typy a zkušenosti pro prvnáčky.. například jaké barvičky dobře malují, jestli penál jednoduchý nebo vícepatrový.. boxík na svačinku, láhev na pití... moc díky za každý typ a radu...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 8 komentářů
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (5.1.2014, 22:33)
Počkejte, co bude chtít škola, je to různé i učitelka od učitelky. Moje dcera ve 3. třídě potřebovala jiné věci, než ta nyní v 1. třídě. Já třeba aktivně koupila desky na písmena a čísla a vůbec se u nás nepoužívají, protože se písmena z toho sypou. Možná ještě koukněte na stránky školy, kam vaše dítě půjde. U nás tam je třeba kategorie pro prvňáčky a je tam takový jako přehled. Ale stejně si to pak učitelka upraví, něco pořídíte vy, na něco se pak složíte v rámci třídy a učitelka sežene levněji atd... Hlavně pevné nervy, to bude myslím potřeba nejvíc. ,-)

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 11:24)
Moc děkuji. Na stránkách školy není vůbec nic. Ale třeba nám řeknou nějaké podrobnosti u zápisu. Ještě jednou děkuji a pevné nervy ty budou potřeba zcela určitě.. ,-)... do školy totiž zcela určitě nepůjde , jak říká... bude totiž hasičem nebo fotbalistou ... ,-)..

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (6.1.2014, 13:08)
Určitě dostanete včas vědět, co bude třeba (no my teda ten mail až v srpnu, ale i tak to stačilo). Dopředu jsem koupila jen aktovku a penál (ještě pouzdro-taková etue na zip, tam má ostatní pastelky, co se nevešly do penálu a ořezávátka).
A tu aktovku s penálem jsme kupovali na začátku prázdnin, bála jsem se, aby už nebylo přebráno, ale i v průběhu ještě byl výběr (a postupně doplňovali).

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (5.1.2014, 22:17)
Já bych počkala na seznam ze školy a soustředila se spíše na výběr aktovky. U nás dostali skoro všechno prvňáčci sponzorským darem - kupovala jsem jen tašku, penál a pero. (jinak vodovky, tempery, nůžky, desky na písmenka,... + další pomůcky i do dalších ročníků jako je např. kružítko, pravítka jsme měli ze školy grátis). Penál - jednoduchý. V patrovým si myslím, že by se prvňáček ztrácel. My máme Herlitz. Pastelky a tužky, které v tom byly nešly ořezat, pořád se lámaly a tak jsem je musela vyměnit - teď tam má trojhranné zn. Lycra jsem s nimi max. spokojená. Láhev na pití - v pondělí mu dám Jupíka a pak tu lahvičku celý týden plním, na konci týdne vyhodím a zase od pondělí jedeme s novou lahvičkou. "Pero" má Pilot a pro syna je bezva, s klasickým bombičkovým by nenapsal ani řádek ,-) (opět bych nekupovala dopředu ale počkala až co bude žádat škola, popř. co bude vyhovat dítěti).

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 11:52)
U nás právě nedostávají skoro nic. Jestli můžu poprosit jakou máte tašku do školy? Všichni doporučují Topgal, ale mě zrovna moc nelíbí, zdá se mi velký. Zatím ještě jednou díky. (F)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (6.1.2014, 21:51)
Máme Herlitz Midi - syn je malého vzrůstu na víc nesoustředěný zmatkář s poruchami chování. Tohle mu maximálně vyhovuje - aktovka - i otevřená - sama stojí. Má jen jednu komoru a tak ihned vše vidí a nemusí nic hledat. Chce to vyzkoušet - nejenom, jak to sedí na zádech ale i to jak to půjde dítěti zavírat, otevírat apod. My vybírali snad půl roku a na konec jsme vzali tu, kterou si zkoušel jako první ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra R. (ettoria) ID 82012, mimibazar.cz/ettoria (6.1.2014, 13:01)
Aktovka se tu hodně řeší.
Já budu v létě kupovat pro dceru batoh od Emipa. :-)

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (6.1.2014, 13:18)
Taky jsem vybírala mezi Emipem a Herlitzem (Emipo má víc dětí od dcery ze třídy), ale když jsem ho viděla v reálu, byla jsem trochu zklamaná výztuhou zad. Je to takový pevný, tvrdý, ničím nezměkčený plast (jen potažený nějakou látkou). Proto jsem se nakonec rozhodla pro Herlitz, ten má ty záda dobře polstrované (Y)
A myslím, že jsem udělala dobře, cesta od nás do školy je na 20 min. chůze (dcera chodí buď pěšky nebo na kole) a já už jí několikrát aktovku nesla, tak mám vyzkoušeno.

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 18:12)
Mě se právě také líbí Emipo... ale říkala jsem si, že někde musím kouknout, jak ypadají v reálu. Maty je docela drobný ... Do školy bude dojíždět autobusem... takže cesta na autobus, pak cesta do školy... a ty klučičí se mi nějak nelíbí... mít holčičku,, tak mám vybráno hned... ,-)

ODPOVĚDĚT
Lucie B. (lala21) ID 15738 (6.1.2014, 21:56)
Pokud máte někde poblíž prodejnu Kooh-i-nooru tak tam mívají Emipo aktovky (bohužel ne batohy) i Herlitze, tak je můžete rovnou porovnat, když budou stát vedle sebe. Jinak mne se taky ty motivy moc nelíbí. Na konec si syn vybral motiv Transformers (zn. Herlitz)

na původní příspěvek již bylo v tomto vláknu 5x odpovězeno
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (5.1.2014, 19:58)
Mám dceru v první a dostali jsem seznam meilem, už o prázdninách, tak jsem kupovala podle požadavků školy.
Jinak ještě samozřejmě aktovku (vybrala jsem Herlitz a dcera si pak zvolila barvu a obrázek), penál jsme kupovali stejné značky, ale zvlášť, jednopatrový, byl i s výbavou, ale už bych takový asi nevzala. Pastelky v něm též zn. Herlitz, ale nám se vůbec neosvědčily. Velké trojhranné (byly v zákl. barvách) se špatně ořezávaly (u jedné se dokonce vyštípnul kus dřevěné části a musela se pak hodně ořezat), zbytek barev byly tenké, ty se furt lámaly. Ořezávátko taktéž na nic, hned se polámalo +o(. Jinak penál samotný je ok.
Pastelky teď má dcera už asi třetí od začátku školy (hodně a ráda maluje),
měla ty Herlitzky, pak Koh-i- noor Triocolor, pak Kores a teď Ježíšek donesl opět Koh-i-noorky (zdají se nejlepší).
Boxíků na svačinku má několik (dávám podle velikosti svačiny) a lahvičku

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 11:55)
Moc děkuji. S výběrem tašky nevím vůbec. Syn je celkem drobný a některé se mi zdají obrovské.... Tak počkáme na seznam ze školy.... :-)

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (6.1.2014, 12:55)
Já koupila pro dceru aktovku Herlitz, dcera je sice dost vysoká, ale hubená (126 cm a 21 kg) a ten Herlitz se mi zdál pro ní akorát (vyzkoušeli jsme ho předem v papírnictví), dobře jí na zádech seděl a zdá se dost pevný (vyztužená záda, dno), Jediná věc co se mi moc nelíbí, po naplnění se mi zdá docela těžký, ale to je asi většina aktovek (od dcery spolužačka má Topgal a to samé).
Hodně udělají desky na sešity (dcera má teda jen ty větší, právě kvůli úspoře hmotnosti) a pak penál a lahev na pití. Samotný váží přesně kilo, po naplnění jsem navážila skoro 3,5 kg (ale dcera nenosí vždy vše).
Tak dobře vyberte (F)

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (5.1.2014, 20:04)
dávám obyč. co jsem koupila s pitíčkem v obchodě, nejčastěji Cappy junior (ale i jiné, s pítkem), do toho pak dolévám vodu nebo čaj, alespoň mi pak není líto po čase vyhodit a dát jinou (Y)
Pak jsem ještě kupovala dva pytlíky do šatny, na přezůvky a na tělocvik, samozřejmě tepláky, mikinu, tričko a dvoje boty na Tv.

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Mikrah) ID 167589 (5.1.2014, 19:50)
taky nás to čeká, ale čekám na seznam ze školy a pak budu plašit ,-), aby něco neměl navíc..

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (5.1.2014, 19:32)
Počkejte až dostanete ze školy seznam a pak kupujte. V každé škole, dokonce někdy i třídě je to jiné, abyste zbytečně za něco neutrácela. U nás třeba nechtěli desky na abecedu a číslice, pastelky máme doporučené slabé trojboké (nejlepší jsou Koh-i-noor, vůbec se nelámou) pero u nás dostávají ve škole. Penál jednopatrový. U nás také nenosí přezůvky domu, takže pytlík na přezůvky je zbytečný, nekupovali jsme ani kufřík, ani kapsář na lavici, používají plastový box.

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 99576 (upraveno 5.1.2014, 19:52)
U nás taky škola téměř vše nakoupila a my jen uhradili a koupili i pastelky. Penál máme jednoduchý s klopou-stačí jim jen pero, tužka, guma, strouhátko a pastelky. Koupili jim Plasticolor (voskovky, jiné nevyžadují. Pokud chcete koupit, pak se přikláním k trojbokým. Pití nosíme v láhvi od TCM ale hodně dětí nosí od Jupíka apod. Box na svačinu nemáme, v batohu dáváme svačinu do jedné speciální přihrádky, box zabírá hodně místa. Do malé plastové krabičky dávám ovoce nebo zeleninu ke svačině. Dokupovali jsme kufřík na výtvarné potřeby a plastový ubrus na výtvarku + zástěrku, nic víc, raději počkejte, dají vám seznam, ať nevyhazujete peníze. (F)

ODPOVĚDĚT
Kateřina V. (katkaValkova) ID 40922, mimibazar.cz/katkavalkova (5.1.2014, 19:25)
Mám prváka a u nás vyžadují pro prvňáčky pastelky silné trojboké. Máme vyzkoušené tři značky: Kooh-i-Noor (jsou nejlepší ale taky nejdražší), MAPED (bezva kvalita za bezva cenu), HERLITZ (ty teďka byly např. v 50%ní slevě v Albertu a taky krásně kreslí), neznačkové jsou na nic..... Jo ještě obstojné trojboké mívají koncem léta v LIDLU.
Pouzdro stačí jednopatrové, ať zbytečně netahá nic obrovského....
Flašku na pití má od Tupperware, ale nosí i obyč plastovky od Rajce atd...

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (LucieZ) ID 131565, mimibazar.cz/lucieze (5.1.2014, 19:24)
U nás prvňáčci dostali před prázdninami seznam co mají koupit rodiče, zbytek dostali ve škole (barvy, štětce, věci na výtvarku, učebnice, sešity), kupovali jsme pouze aktovku, (penál - jednopatrový- je přehlednější). Box na svačinu jsem koupila, přijde mi praktický, láhev nenosí (mají ve škole každý svůj hrneček na pitný režim, ale doma máme Zdravou lahev).

Zbytečně jsem koupila pevné desky na sešity - jsou hrozně těžké, takže jsem hned v září koupila papírové desky s potiskem, které jsou lehoučké.

Pastelky museli mít trojhranné. :-) :-)

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 11:58)
Děkuji za rady . Mohla bych se zeptat jakou značku máte aktovky? A ty desky na sešity se ? Děkuji moc. :-)

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (LucieZ) ID 131565, mimibazar.cz/lucieze (6.1.2014, 17:06)
Aktovku-batoh má dcera tuto http://www.topgal.cz/batohy/skolni/nun-201/?i-violet, k tomu i pouzdro od Topgalu. Desky na sešity tyto http://www.topgal.cz/batohy/skolni/nun-201/?i-violet, předtím měla kytičkované z Tesco, je jich různě, jen je třeba do vyhledávače napsat papírové nebo prostě ty desky projet. (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (6.1.2014, 18:14)
Ten je krásný... (Y)... škoda, že nemám holčičku... ,-)... zrovna pro kluka s emi žádný od Topgalu moc nelíbí... a aby si vybral sám raději neriskuji... určitě by to byl nějaký Spiderman přes celou aktovku... ,-)

ODPOVĚDĚT
JItka K. (Klusinka) ID 336349, mimibazar.cz/klusinka (5.1.2014, 20:10)
Mohla by jste mi poslat odkaz na ty papírové desky? Dcera má ty tvrdé a taky mi přijde, že je kvůli nim pak ta aktovka děsně těžká (dcera je ještě navíc takový hubeňour) a bojím se, že si zničí za chvilku záda

ODPOVĚDĚT
Lucie Z. (LucieZ) ID 131565, mimibazar.cz/lucieze (6.1.2014, 17:03)
Dobrý den Jitko, teď má oblíbené tyto http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=66971117&tab=1, předtím jsem koupila v Tesco takové s kytičkovým motivem.
Je sice fakt, že třeba vydrží dva, tři měsíce, protože to je papír, ale jsou lehké a sešity ochrání. (Y)

ODPOVĚDĚT
Ilona M. (Kizivi) ID 69499 (8.1.2014, 10:31)
Všem Vám moc děkuji za Vaše typy a rady... určitě mi to moc pomohlo.. (Y)

ODPOVĚDĚT