Meniskus-rekonvalescence
Jste prosím někdo po artroskopické operaci menisku?Včera jsem na horách utrpěla při poslední lyžovačce úraz a mají mě zítra operovat.Bojím se dlouhé rekonvalescence.Potřebuji v práci brzo stát na nohou.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 10 komentářů
Romana K. (bragin) ID 168153 (3.3.2014, 12:01)
Ahoj, jsem po artroskopii 6 týdnů, natržený kříž. vaz, defekt chrupavky a natržený meniskus. Ten den mne pustili z nemocnice, myslím že to bylo příliš rychle, doma mi bylo zle, zvracela jsem, měla zimnici. Na ktr. jsem byla 4. den kdy mi bylo doporučeno pomalu odkládat berle, ve středu už jsem pomalu chodila bez nich, ve čtvrtek jsem šla do práce (kancelář). Po 10 dnech mi vyndali stehy. Už jsem lyžovala (nedoporučuji), a běhám. Nožka po námaze bolí. Ale asi je to tím že nevydržím chvíli v klidu. Jinak samotná operace není nic hrozného. :)

ODPOVĚDĚT
Iva G. (skiuraki) ID 93792, mimibazar.cz/skiuraki (3.3.2014, 13:17)
Romano díky za super povzbuzující komentík :-$ (hello)

ODPOVĚDĚT
Romana K. (bragin) ID 168153 (3.3.2014, 15:54)
Vůbec není zač (Y). Opravdu je po artroskopii rychlá rekonvalescence. Držte se a žádné strachy.

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (lenka620) ID 76122 (2.3.2014, 13:11)
Jsem po operaci v prosinci,v nemocnici jsem byla 3 dny.Doma o berlích cca 3 týdny,pak se noha začíná zatěžovat.Na tom,jak se kdo rychle dostane do práce záleží,co dělá ... já jsem celou dobu na nohou a chodím,takže jsem šla po 7 týdnech od operace.Pořád to pobolívá i teď,ale prý se to do půl roku srovná.Držím palce :-).....

ODPOVĚDĚT
Iva G. (skiuraki) ID 93792, mimibazar.cz/skiuraki (2.3.2014, 15:46)
Já Lenko právě taky stojím,jsem kadeřnice.Měla jsem to mít už dneska za sebou,ale odložili jsme to kvůli jiným zdravotním problémům na čtvrtek.Už nemůžu nohu ani nikam položit,ani stát,ani sedět,jak mě ta mrcha bolí :-STak se těším,že mi ve čtvrtek uleví.Ale bojím se co pak :-|

ODPOVĚDĚT
Zuzana K. (lucasilek) ID 320877, mimibazar.cz/lucasilek (1.3.2014, 21:08)
měla jsem úlomek meniskusu, operace v pondělí, pustili mě ve čtvrtek. Dostala jsem berle, ale doma mi překážely ,-). Venku jsem s nimi chodila, byla kupa sněhu, takže pro jistotu. To asi týden. Popravdě mě to asi měsíc bolelo, říkala jsem si, že mi to ani nepomohlo a pak úplně v pohodě. Byla jsem doma ten měsíc. Na rehabku jsewm nechodila. A jinak - nejhorší po operaci byl ték Tramalgin, který mi daly sestry na bolest. Měla jsem alergickou reakci, jako prý má na něj hodně žen. Neskutečná migréna, celý den jsem zvracela, zimnice a skončila jsem na kapačkách. Prý kdo to ví, dávají mu Novalgin. Tak se na to zeptejte, to byl fakt masakr. Jinak brzké uzdravení a nebojte se. (L)

ODPOVĚDĚT
Lenka K. (kombloudek) ID 101237 (1.3.2014, 20:57)
byla jsem před rokem a po zákroku jsem byla 3 měsíce doma..

ODPOVĚDĚT
Věra K. (VěrkaK.) ID 273671 (1.3.2014, 20:36)
Měla jsem utržený meniskus a natržený křížový vaz. Operovali mě v Pardubicích 10.12.2013. Operace trvala cca 80 minut a odešla jsem s berlemi po svých. Sice jen do auta, ale i pak doma to bylo v pohodě. Bolelo to asi 2 dny, pak to umiňovalo a dnes už chodím docela normálně. Nebyla jsem ani na žádné rehabilitaci. Tak ať Vám to vše dobře dopadne. Podotýkám ještě, že mám astma a lékaři se báli celkové narkozy. Dělali mi zákrok v lokálním znecitlivění.
Věra.

ODPOVĚDĚT
Marcela P. (smecarka) ID 170384 (1.3.2014, 19:22)
Pokud se nic nezměnilo, tak artroskopie znamená většinou to, že se Vám do kolena podívají kamerou a pokud tam je něco "menšího", tak to rovnou "spraví"... Já už bych na ni nešla ani za nic, ale je fakt, že toto mi dělali, když byla artroskopie v začátcích.. Každopádně tenkrát (před 20-ti lety) jsem byla týden ve špitále (teď jdete za pár hodin, ne-li hned po zákroku domů) a cca 2 týdny jsem to rozcházela. Tenkrát mi "frézovali" nějaké srůsty na češce a jen mi potvrdili, že první operace (přetrhané křížové vazy i postranní) nebyla úplně košer a díky tomu mě čeká endoprotéza..Takže za mě, pokud nutně nemusíte, tak tam nechoďte a pokud ano, tak jedině s hodně dobrým ortopedem!! Mamce tam totiž loni při artroskopii tak to koleno tou kamerou prošpikovali, že chodí hůř než předtím.
Tak přeji hodně štěstí a hlavně zdravá kolena!

ODPOVĚDĚT
Eva Z. (zemankae) ID 508322 (1.3.2014, 20:22)
Já byla taky před lety, trvalo dlouho asi 3týdny než jsem začala zatěžovat, strašili mě vodou v koleni, tak jsem byla opatrná a chodila o berlích a na nohu opravdu nešlapala. Možná dnes už je to jiný. Ale hlavní byla úleva od dlouhé bolesti, nevěděli rok proč mě koleno děsně bolí.

ODPOVĚDĚT
Iva G. (skiuraki) ID 93792, mimibazar.cz/skiuraki (1.3.2014, 19:55)
Jeééé,tak to se bojím co mi s tím udělají :´(já se bohužel nepostavím a musí se s tím hned něco dělat.Chtěli mi to udělat hned včera ve Varech,ale odjížděli jsem domů z hor a nechtěla jsem tam zůstavat.Tak mi to zařídila kamarádka chirurg u nich na Kladně na zítra.Prý je pan doktor moc šikovný.Tak budu doufat.Nohy a ruce potřebuji v práci,jsem kadeřnice.Díky za komentík.

ODPOVĚDĚT
Marcela P. (smecarka) ID 170384 (1.3.2014, 21:10)
Ivo,
já Vás vůbec nechtěla strašit! Byla jsem vrcholová volejbalistka, přetrhané vazy jsem měla při mistráku a tenkrát fungovala pohotovost jen chirurgie - hrůza. Prý nic nemám,jen mi vytáhli krev z kolena a mám přijít v úterý na kontrolu. Jak mi koleno něčím opíchali, tak to cca 5 hodin šlo, ale pak jsem na něm nesnesla ani lehkou deku, natož se hýbat!!! Tak mi to otec zařídil na ortopedii a najednou se tam začalo šílet, nebot všechny vazy rupnutý!!!! Jenže bohužel službu měl ortoped, který je hlavně přes šlachny na rukách a tak to moje koleno pěkně domrvil... A když jsem šla po 9 měsících !!! na trénink, tak mi to téměř ruplo znova - a to jsem pak šla na tu artroskopii. Je fakt, že dobrý ortoped Vám hned řekne, zda máte to či ono, teď Vás prostě hned dají pod tu artroskopii a já si prostě nemyslím, že je to to pravé ořechové. Ale pokud máte známou a ta Vám vše zařídila, tak to určitě bude OK. Tak Vá

ODPOVĚDĚT
Martina B. (MaLuRa) ID 127511, mimibazar.cz/malura (1.3.2014, 17:55)
Kolegyňka byla 3 týdny na neschopence a pak už přišla do práce. Je pravda, že máme střídavou práci. Takže na nohách není celý den...

ODPOVĚDĚT