období půstu, jarní očisty a já nějak neznám moc receptů bez masa, dejte mi tipy vašich nej nej receptů
| Martina V. (tonda.rr) ID 94096 (5.3.2014, 20:51) | Ja dělám kedlubnové zelí. na hrubo si nastrouhám 4 kedlubny,zpěním cibulku,přidám na kolečka nakrájenou klobásu,ale nemusí byt a osmahnu.Pak přidám nastrouhané kedlubny,sůl,pepř,kmín a nechám dusit do měkka.Nakonec přileji smetanu na vaření a je hotovo.Jsem schopná to sníst na posezení jen tak ale s chlebem je to nejlepší
ODPOVĚDĚT |
|
|
| Dana K. (Danusinka) ID 47210 (5.3.2014, 19:17) | Krupicovou kaši a jak se objeví bílé místo dosypávám kakao.
ODPOVĚDĚT |
|
Lenka P. (petrze) ID 206896 (5.3.2014, 17:57) | Děkuji za otázku, už pár dní se jí chystám položit a vy jste mě předběhla
ODPOVĚDĚT |
|
Helena K. (HelenaKKK) ID 303787 (5.3.2014, 17:22) | Těstoviny se zelím Cibuli na půlkolečka, osmahnout, přidat pokrájené hlávkové zelí, orestovat, osolit, k tomu lžičku kari, zamíchat a spojit zakysanou smetanou. Celé smíchat s uvařenými těstovinami.
ODPOVĚDĚT |
|
Jitka H. (ruzenaji) ID 496059 (5.3.2014, 14:11) | Dobrý den, včera večer jsem dělala dle tohoto receptu a byl mňamózní!!!!! Měla jsem 500g brokolici, 1 bal. řapíkatého celeru, 1 cibuli, 1 palici česneku a 1 dlouhou bílou ředkev, koření na steaky, olej. Vše velikostně na stejné kousky pokrájet, dát na kutchánek, posypat kořením, pokapat olejem. V troubě na 200 asi 1,5 hod. přikryté alobalem. Nemíchat, nepodlévat! Pozor nesmí být moc velká vrstva. V receptu se píše, že je možné péct na funkci gril, nebo po pečení na chvíli gril zapnout na kůrčičku. OPRAVDU MOC DOBRÉ, AŽ NÁVYKOVÉ, UJEDLA BYCH SE TOHO!!!! http://recepty.vareni.cz/pecena-zepenina-s-cesnekovo-bylinkovym-dipem/
ODPOVĚDĚT |
| | Lucie K. (lu456) ID 282449, mimibazar.cz/lu456 (5.3.2014, 16:17) |
co je prosím kutchánek?
ODPOVĚDĚT |
| | | silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (5.3.2014, 23:40) |
jestli můžu odpovědět, tak kutchánek je vlastně pekáček, velký pekáč je kutchan
ODPOVĚDĚT |
| | Klára C. (abril) ID 89950, mimibazar.cz/abril (5.3.2014, 19:09) |
také jsem to chtěla napsat
ODPOVĚDĚT |
| | | | silvie t. (sites) ID 167002, mimibazar.cz/sites (5.3.2014, 23:41) |
jestli můžu odpovědět, tak kutchánek je vlastně pekáček, velký pekáč je kutchan
ODPOVĚDĚT |
|
Vera N. (Vera N) ID 136348 (5.3.2014, 12:54) | Dušená kedlubna. Oloupanou cibuli opeču na pánvi a přidám kedlubnu nakrájenou na tenké plátky. Osolím, okořením, trochu vody a dusím doměkka. Promíchám s uvařenými těstovinami. Nám moc chutná.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 15:02) |
tak to vůbec neznám a právě takové recepty jsem měla na mysli, těstoviny máme rádi, tak jsem zvědavá na tuto kombinaci, děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (5.3.2014, 12:33) | Zkuste zapékanou pohanku, jen v ní vynechte tu slaninu, zkoušela jsem i bez ní a chutnala mi i tak http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=99895&user=335642
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 15:03) |
pohanku mám ráda jako přílohu, vyzkouším i takto, super děkuji
ODPOVĚDĚT |
|
| Šárka B. (Brblalka) ID 248206 (5.3.2014, 11:48) | Za sojového masa jsem si teď docela oblíbila toto: 150 g sojového granulátu povařit, 300 g brokolice na páře (rozmačkat), 150 g strouhaného eidamu, 3 vejce (ušlehat sníh), 1 kl soli, majoránka, červ. paprika, osmahnutá cibule, česnek, kuřičná strouhanka, vše smíchat a dám do srnčího hřbetu vyloženého papírem. Je to dobré teplé i studené, do druhého dne se to pěkně proleží.
ODPOVĚDĚT |
| Hana J. (Dahasa) ID 154220 (5.3.2014, 12:56) |
to může být dobré zítra si uděláme
ODPOVĚDĚT |
|
| Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (5.3.2014, 10:25) | Pokud nechcete vyloženě sladká jídla nebo zeleninová jídla, můžete udělat cokoliv, co jste byla zvyklá dělat s masem, jen použít místo masa jiný bezmasý výrobek - ve zdravých výživách i v některých supermarketech je toho pro vegetariány dost (šmakoun, výrobky ze sóji či jiné rostlinné náhražky masa - tempeh, tofu, robi maso, seitan, klasické sojové maso apod.).
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:34) |
šmakoun připravit umím, s kořením osmahnout, ale právě ty ostatní náhražky neumím připravit, tak jsem doufala, že někdo hodí nějaký recept
ODPOVĚDĚT |
| | | Lucie V. (Lucie-Anna) ID 94955, mimibazar.cz/lucie-anna (5.3.2014, 11:13) |
Tak ono vše kromě klasického sojového masa už nějak ochuceno je - většina se dá jíst i bez tepelné úpravy. A na mnoha baleních jsou i návody na přípravu tepelnou - já osobně nedoporučuji jen vaření, ale jakékoliv smažení, opékání je vhodné. Pokud se Vám to chuťově bude zdát mdlé, tak přidáte koření podle své chuti.
ODPOVĚDĚT |
|
| Denisa P. (dendisa) ID 46409 (5.3.2014, 10:25) | často si děláme v létě podle kamaráda Bulhara cukínu na kolečka, osmahnout na oliv. oleji (on před smažením obaloval kolečka v mouce), posolit, zalít podmáslím nebo kyškou a vymačkat hooodně česneku. Celé promíchat, nechat spojit chutě v lednici. Je to super osvěžující a zdravé.
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:34) |
zní to dobře, vyzkouším
ODPOVĚDĚT |
|
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (5.3.2014, 10:19) | projděte tyhle blogy http://conovehonakopci.cz/ https://www.facebook.com/KucharkaZeSvatojanu?fref=ts
ODPOVĚDĚT |
| | Lenka W. (Lenka W.) ID 65563, mimibazar.cz/lenkaw (5.3.2014, 10:40) |
moc děkuji, zajímavé stránky, jdu pročítat
ODPOVĚDĚT |
|