Pickles-kvašená zelenina...
...výborná věc plná vitamínů :-) děláte někdo třeba i jiné směsi než ty běžné? Máme je rádi, zkusila bych i něco nového...
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 6 komentářů
Mirka L. (miriry) ID 231427 (24.3.2014, 14:07)
(Y) ňam, musím vyzkoušet. Miluju kysané zelí a saláty, děkuju za inspiraci (L) (L) (L)

ODPOVĚDĚT
PETRA V. (KAPLICKO) ID 190964, mimibazar.cz/kaplicko (18.3.2014, 19:08)
jéé to musí být dobrota (Y) (Y) (Y) (Y) to zkusím (clamp) (clamp)díky Táni za receptík

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (19.3.2014, 7:56)
Zkus Peti jestli neznáš... (hello)

ODPOVĚDĚT
Jitka A. (jitkaad) ID 134108 (18.3.2014, 10:48)
Jé to prubnu,mám na to chuť, díky za inspiraci (Y) (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (19.3.2014, 7:56)
Určitě (Y) těch vitamínů... (H)

ODPOVĚDĚT
Ivana M. (ivana2268) ID 435680, mimibazar.cz/ivana2268 (18.3.2014, 10:40)
(Y) (Y) (Y)vyzkouším,děkuji za inspiraci :-) :-) (clamp) (clamp) (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (19.3.2014, 7:56)
(hello)

ODPOVĚDĚT
Simona N. (cue24) ID 289633, mimibazar.cz/cue24 (18.3.2014, 9:59)
(clamp) (clamp) Ahoj Táni, taky dělám, z řepy, mrkve ,černé ředkve, bílé ředkve, kedlubny, zelí..zásobárna vitamínu to teda je (Y) (Y) (hello) (hello) (hello) (hello)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2014, 10:03)
Simčo a to dáváš vše dohromady, jo? Já dělám buďto zelí+mrkev+cibule+celer, anebo druhou směs zelí+řepa+cibule+křen. Ředkev ani kedlubnu jsem ještě nezkoušela, no vida, zkusím

ODPOVĚDĚT
Simona N. (cue24) ID 289633, mimibazar.cz/cue24 (18.3.2014, 10:28)
Já dávám vše, co mi přijde pod ruku ,-) ty ředkve zkus, jsou plné vitamínů, dávám i cuketu. (F)

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (19.3.2014, 7:57)
Zkusím...ředkve mám ráda, hlavně vodnici, tu chroupu furt ,-) cuketa mě nenapadla *-) přemýšlela jsem třeba o zelí s paprikami? *-) Asi budu průběžně zkoušet ,-) (hello)

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (ursulka7) ID 260363 (18.3.2014, 9:16)
vyzera to paradne (clamp) (clamp) (clamp)
mozem poprosit o recept? :-$

ODPOVĚDĚT
Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2014, 10:07)
Leni, je to domácí kvašená zelenina, tak jak znáte kysané zelí, ale dělám z více druhů (píšu výš Simči) zeleninu nastrouhat, prosolil (15g mořské soli na 1 kg zeleniny) kmín a nechat v míse pustit šťávu, pak natlačit do 4l sklenice, pořádně vytěsnit vzduch, zatížit, aby byla všechna zelenina potopená ve šťávě, zakrýt fólií, aby tam nešel vzduch a nechat vykvasit tak 4-5 dnů...ne na světle, pak to chytá plíseň...takže se spížce třeba...okolo 20°C ideální teplota...pak když to dáte do lednice, tím se zastaví kvašení a vydrží to dlouho...je to strašně zdravé (hello)

ODPOVĚDĚT