| Lenka B. (ursulka7) ID 260363 (18.3.2014, 9:16) |
vyzera to paradne mozem poprosit o recept?
ODPOVĚDĚT |
| | Taťána E. (peggybundova) ID 140003, mimibazar.cz/peggybundova (18.3.2014, 10:07) |
Leni, je to domácí kvašená zelenina, tak jak znáte kysané zelí, ale dělám z více druhů (píšu výš Simči) zeleninu nastrouhat, prosolil (15g mořské soli na 1 kg zeleniny) kmín a nechat v míse pustit šťávu, pak natlačit do 4l sklenice, pořádně vytěsnit vzduch, zatížit, aby byla všechna zelenina potopená ve šťávě, zakrýt fólií, aby tam nešel vzduch a nechat vykvasit tak 4-5 dnů...ne na světle, pak to chytá plíseň...takže se spížce třeba...okolo 20°C ideální teplota...pak když to dáte do lednice, tím se zastaví kvašení a vydrží to dlouho...je to strašně zdravé
ODPOVĚDĚT |