Prosím jak je to s paragrafem pokud pracuji ?
Maminky,prosím poraďte. Dítě onemocnělo od středy do pondělí dalšího týdne, tj. Ve středu jsem měla hlídání,proto jsem byla v práci a v pondělí jsme šla už také do práce. ČIli OČR bylo vypsané od středy do pondělí, s tím, že v kolonce jsem měla
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Petra S. (Petra S) ID 45558, mimibazar.cz/petraskrivankova (24.9.2014, 17:31)
Mě vždy doktorka napíše OČR na dny, kdy jsem s dítětem doma. Kolikrát nám hlídá babička, ale občas má něco naplánované, tak s i během jeho nemoci vezmu třeba 2 dny OČR a pak zase hlídá babička a OČR mám napsané jenom na dny, kdy jsem byla skutečně se synem doma. Nikdy tam nenapíše domu, kdy byl syn nemocný. To by mi ani kolikrát dny, na které mám nárok nestačili.

ODPOVĚDĚT
Daniela H. (littlenail) ID 110422 (24.9.2014, 12:32)
Lékař vypisuje OČR v den vzniku potřeby, pokud pracujete mzdovka tam dopíše,
kdy jste byla v práci, stejně to vyplácí OSSZ, takže oni si tam poradí, pokud není něco v pořádku dají vědět. Jak říká můj manžel, problémy mají jen problémový lidé *-)

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (24.9.2014, 9:11)
Ano, během paragrafu můžete některé dny odpracovat. Účetní nemusí šílet, na tom formuláři paragrafu je na to přímo řádek, kam se vypisují dny, kdy jste pracovala.
První a poslední den jste odpracovala celý, ano? V tom případě není žádný problém.

Pokud byste pracovala jen část dne (např. ráno na kontrolu s dítětem, pak do práce oddělat zbylých 6 hodin), tak tam je to o malinko složitější, vypíše se to a dostáváte poměrnou část dávky a poměrnou část mzdy, platí to pro první a poslední den, když dítě onemocní/uzdraví se v průběhu dne. Ale jestli máte odpracovaný celý den, žádné složitosti v tom nejsou.

ODPOVĚDĚT
Eva J. (Evule11) ID 38082 (24.9.2014, 9:22)
Hanko, moc děkuji. Ne st, i po jsem odpracovala normálně celý den. účetní šlo prostě o to, že když jsem byla v práci, tak at mám paragraf od čt-ne...ale lékařka mi takto odmítá vystavit. No prý si tam zavolá k doktorce, tak jsem zvědavá, jak se domluví. Já jsem vůbec nepochopila o co ji šlo... Děkuji moc.

ODPOVĚDĚT
Hanka B. (Hanka_Bohmova) ID 272761, mimibazar.cz/hanka-bohmova (24.9.2014, 9:57)
Lékařka to teoreticky může udělat, ale není to úplně správné řešení, protože ona má vystavit ošetřovačku dnem, kdy zjistí potřebu ošetřování (kdy tam napochodujete se nemocným dítětem a chcete ošetřovačku). Takže v tom má pravdu.

Ale jo, ať se dohadují mezi sebou :o) Fakt nevím, s čím má účetní problém, práce při očr je úplně běžná věc.

ODPOVĚDĚT
Eva J. (Evule11) ID 38082 (24.9.2014, 8:56)
uvedeno,že jsem středu a pondělí odpracovala. Tedy první a poslední den paragrafu. No naše mzdová účetní s tím měla šílený problém, říkala mi, že stačí mít paragraf pouze na ty dny kdy nejsem v práci, tedy čt,pá,so, ne. Jenže to mi zase lékařka řekla, že tak to nejde, že paragraf vypisuje od prvního dne nemoci,čili když začala ve st, tak tento den a zase ho nemůže ukončit v neděli. Je možné,že můžu v průběhu paragrafu některé dny odpracovat ? Jinak nechápu, o co té mé účetní šlo. Děkuji moc za rady.

ODPOVĚDĚT
Bohumila H. (kurel) ID 32082 (24.9.2014, 9:10)
Ano, je to tak jak píšete, účetní nechápu, že nemá takové znalosti...

ODPOVĚDĚT
Eva J. (Evule11) ID 38082 (24.9.2014, 9:21)
já to taky nechápu, a to chce ještě volat mé lékařce a vyřídit si to s ní.... :-(

ODPOVĚDĚT