Čím zabavit 13 měsíční dítě
Dceru nic nebaví, hraje si 2 minuty s něčím pak kňourá a leze po mě, hrát si vydrží chvíli, chce jen chodit za ruku a podávat zakázané věci. Venku je v kočáru tam nechce být, jakmile má chodit (chodí jen za ruku) udělá pár kroků a chce se nosit.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 9 komentářů
Pavlína K. (pavla123) ID 140826 (5.11.2014, 11:31)
U nás chodítko Fisher price-sluníčko, to hrálo celý den a kramaření-do jedné skřínky jsem dávala oblečení a nerozbitné věci které mohl vyházet a přehrabovat. Bavilo ho dávat věci do sebe - kelímky, hrnce skládat do sebe podle velikosti. V kočárku do ruky hračku nebo rohlík a seděl.

ODPOVĚDĚT
Zuzana M. (ZuzaM) ID 37334, mimibazar.cz/zuzam (4.11.2014, 9:45)
Musíte vydržet. Chodit za ruku se nedoporučuje, minimálně doma jí za ruku nevoďte, nechte jí, ať si pomůže sama. A mně se osvědčilo, nechávat jí kramařit, do krabice od bot jsem vždy připravila nějaké zajímavé věcičky, stačí třeba kolíčky, nebo různé věci - vařečku, cedníček, kinder vajíčko, nitě, kousek hadříku, miminkovskou plátěnou botičku, kostičku, panenku, prostě takovou všechochuť, a obměňovat to, aby to dítě chvíli bavilo.

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veverečka) ID 63101, mimibazar.cz/alwine2007 (4.11.2014, 0:10)
Pokud sama nechodí, jen za ruku, tak ta chůze asi není ještě ta opravdová..moji kluci taky nechtěli být v kočárku, nosila jsem je v Manduce, postupně víc a víc chodili, starší syn byl od dvou let naprosto bez kočáru a půl roku před v něm vydržel opravdu velmi sporadicky, mladší syn je bez od 18měsíců, ve dvou letech obešel bez problémů celou Zoo v Brně a nosit už se taky nechce..Já bych to vyřešila tím nosítkem, ne klokankou, ale ergo nosítkem..budete šetřit svoje záda..
ad činnost doma, ono je to v pořádku, děti zkoumají a často je hračky vůbec nezajímají, pozorujte, po čem touží nejvíc..zkusila bych nějaké přesýpání, třeba třídit víčka od petek..nebo můžete v krabici udělat dírku a tam házet ty víčka / jakože styl penízek do pokladničky/, nechte ji trhat papír, noviny / to je super na motoriku/, pokud máte nasbírané kaštany, dejte jí třeba lžíci nebo kleště na zákusky a ať je přendává z jedn

ODPOVĚDĚT
Veronika B. (Veverečka) ID 63101, mimibazar.cz/alwine2007 (4.11.2014, 0:13)
z jedné misky do druhé..
děti v tomhle věku nejvíc zajímá to, s čím si nejčastěji " hrají" dospělí, učí se nápodobou, takže je to v pořádku..chce to najít alternativy činností, které zaujmou, málokdy ale mají něco společného s hračkami ,-)

ODPOVĚDĚT
Petra k. (petulisek) ID 125836 (3.11.2014, 17:57)
Proc podavat zakazane veci? Jestli jsou zakazane, tak vzdy a bez vyjimky. Jinak, je to skvrne a potrebuje zabavit, ale nesmite otrocit. Ja kdysi, abych aspon uvarila atd., jsem synovi vyndala varecku, on si obstaral vhodny kastrulek sam a michal kostky lega atd, delalo to bajecny randal a o zabavu bylo postarano ,-) Schovavat kelimky apod se taky vyplaci. A venku jednoznacne bud bude hacat v kocarku, nebo tapkat po svych, nic mezi tim. U me to bylo proto, ze syn mel kousek po roce cca 16 kg, byl i vysoky a ja ho dlouho neunesla.

ODPOVĚDĚT
Jana P. (projani) ID 221034 (3.11.2014, 17:01)
schovávala jsem různé kelímky a krabičky od jogurtů, sýrů, ruličky od utěrek atd., házela jsem to do velké krabice schované v kuchyni a syna pak moc bavilo, když jsem párkrát do týdne krabici vyndala a mohl se tím probírat, rovnat, ničit, stavěl z toho a tak :-) taky pomáhá nějaké hračky z pokojíčku tajně schovat do pytle a vytáhnout ho za měsíc - z hraček kterých by si předtím nevšiml měl hroznou radost a zabavil se s nimi na dlouho, další jsem zase schovala a tak pořád dokola ,-) taky ho bavilo hrát si s kuchyňským nářadím, vytahali jsme všechno co bylo vhodné aby si neublížil - vařečky misky, různě přesypával, třídil a míchal pár smíchaných těstovin co měl na hraní .... sice jsem pak musela chvíli uklízet, ale za ten klid to stálo [A]

ODPOVĚDĚT
Lucia H. (tajpa) ID 335642, mimibazar.cz/tajpa (3.11.2014, 16:00)
V tomto věku udrží děti pozornost opravdu jen krátkou dobu, takže to je v pořádku. Spíše mi to přijde, že si vás vychovává a zkouší, zda jí uhnete a jak rychle. Když chce na ruce, necháte ji brečet nebo s remcáním vemete na ruce? Když byla dcera malá, tak se mnou venku na ruce nikdy nechtěla, ani nedělala scény kvůli tomu. Jak s ní šel manžel, tak to byl horor, scény, pláč, manžel zuřil, ale nesl ji na rukou. Dítě už teď ví, co si ke komu může dovolit a co na koho platí. Dcera dosud rozeznává u nás dva přístupy - když chce něco od tatínka, začne dělat kravál. Když něco chce ode mě, tak se jde tulit - je to totiž hrozný tatináček a furt chce jen tatínka, takže když najednou přijde za mnou, tak ví, že mě to tak omráčí, že někdy vyměknu i já ,-) Je to prostě o důslednosti a dodržování pravidel už i v tomhle věku.

ODPOVĚDĚT
Gabriela C. (sasbu) ID 334744 (3.11.2014, 15:29)
Jěště se chci zeptat zda je to nějaké přechodné období? Děkuji za komentáře

ODPOVĚDĚT
Jarka S. (pupuša) ID 91897 (3.11.2014, 17:08)
Je to přechodné období - dokud potěr unesete. Až neunesete, období skončí ,-)

Gábi, malá je prcek, nelze čekat, že si sedne a bude si sama půl dne hrát. Nechte ji krámovat (vařečky, kolíčky, otevřít dvířka linky a nechat volně hrnce...) ať si hledá něco co ji zaujme.
A co se týče toho, že chce venku chovat - byla bych neoblomná. "Buď budeme capat a nebo budeš v kočárku" Tahání na rukou by u mě neprošlo. To je jen krůček k tomu, aby si na to zvykla a Vy budete otrok.

ODPOVĚDĚT