Překyselení organismu. Překyselení žaludku.
Prosím paraďte. Byla jsem na vyšetření - gastroskopii. Zjistili mi překyselený žaludek, mnoho žaludečních šťáv a zánět jícnu. Beru emaneru. Bohužel bych řekla, že zatím cca po 14 dnech nezabírá. Poraďte mi jídelníček. Více v komentu.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 14 komentářů
Marcela S. (macik51) ID 25712, mimibazar.cz/macik51 (7.1.2015, 14:04)
Tak mě moc pomohl jablečný ocet, 3 x denně lžíci. Ředím ho hodně vodou, tak taky i víc piju, což je při překyselení také dobré. (Y)

ODPOVĚDĚT
Martina H. (Maholu) ID 164694, mimibazar.cz/maholu (7.1.2015, 9:58)
Lucko, tak máme společné téma, které by se určitě nemělo podceňovat. Z překyseleného organizmu roste spousta civilizačních chorob a je živnou půdou pro rakovinové buňky. Ty totiž v zásaditém prostředí neumí růst. Dnes jsem si lakmusovým papírkem měřila PH a jsem na hodnotě 5,4, takže jasné překyselení. Ostatně při dnešním stravování jsme překyselení snad všichni :-(. Manžel užívá zásaditou směs na překyselení a má PH kolem 7 - tak jak by mělo být. Pokud je překyselení dlouhodobé, musíte si pomoct ze začátku nějakýma výživovýma doplňkama, jako např, aloe vera, mladý ječmen, nebo třeba tato směs http://www.pilulky24.cz/zasadita-smes-mineraly-400-g/
No posílám ještě zajímavý článek. Je určitě dobré změnit i způsob stravování a to prakticky napořád. http://www.zelene-zdravicko.cz/zasadite-potraviny-prekyseleni.php
Držím palce (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (7.1.2015, 11:45)
Nemusíte to řešit tabletami.
Stačí do jídelníčku zařadit tak obyčejné potraviny, jako třeba jáhly. Jsou plné minerálů a hlavně zásadotvorné.
http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECIVYCH-POTRAVINACH/24-JAHLY

Hlavně to chce vše vařit/péct doma a nejlépe bez lepku.
My už nic hotového v obchodech nekupujeme, je to všechno jen chemie.
Třeba chleba doma upečete z mouky, vody, soli, popř. oleje. V obchodě si při složení "pěkně" počtete.

ODPOVĚDĚT
Jitka Ř. (rezacovaji) ID 127714 (6.1.2015, 21:46)
mám reflux, v době, kdy se to hodně zhorší, tak jen piškoty, suché brambory s lučinou, někdy jdou strouhaná jablka a strouhaná mrkev, kuřecí šunka, malé dávky častěji, ale asi to je jiná dieta

ODPOVĚDĚT
Jana P. (pasky) ID 187986, mimibazar.cz/pasky (6.1.2015, 14:50)
Já myslím, že pokud nemáte ještě nějaký chronický zánět, že dieta pomůže. Na netu toho najdete hodně, ale v zásadě je problém káva, černý čaj, džusya samozřejmě alkohol, z jídla mouka, mléko a cukr ve všech potravinách. Vypadá to hodně přísně, ale dá se to - když se chce (Y)

ODPOVĚDĚT
Amanda P. (amandapalm) ID 424205 (6.1.2015, 11:28)
šetřící dieta - bez dráždivých látek, snadno stravitelné - tedy spíše vařené, než syrové, menší porce jídla častěji.

http://www.wikiskripta.eu/index.php/Dieta_p%C5%99i_onemocn%C4%9Bn%C3%AD_j%C3%ADcnu_a_%C5%BEaludku

Do jídla přidávejte zázvor a kurkumu, případně si vařte zázvorový čaj - mírní zánět a zklidňuje žaludek

Plus probiotika - ideálně coby kefír a to tak litr denně (hrnek ráno, v poledne a večer - klidně namixovaný s ovocem jako šejk), nejlépe když od někoho získáte kefírovou houbu a budete si ho dělat doma jak na kefír zde http://zkvaseno.blogspot.cz/2013/07/kefir-prakticky.html - tady se zeptejte na přebytky https://www.facebook.com/groups/393705340762974/?fref=ts

Případně může pomoci přidávat k jídlu trávicí enzymy, čímž se sníží potřeba vlastní sekrece.

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (6.1.2015, 13:43)
:-$ zázvor silně prokrvuje a nutí žaludek vytvářet ještě více šťáv, já mám reflux + chronický zánět žaludku a zázvor i na radu mudr ani omylem, myslíte to určitě dobře, ale někdy tady radíte takové věci že se divím, sesbíráte kde co a dáte to sem, chce to rady toho kdo má s tím problém a ne co se kde vyčte a stáhne

ODPOVĚDĚT
ILONA H. (ilonka72) ID 186165 (6.1.2015, 10:58)
mě pomůže vždycky mléko a sýry tvarohového typu....vynechat ovoce....krásně se mi to uklidnilo,ale zase mám ted´ žlučník-takže mi pořád něco vadí ,-)

ODPOVĚDĚT
regina m. (gima) ID 422895 (6.1.2015, 10:07)
....právě stejný problém řeším, jak píší paní ve svých radách níže, je to o vyzkoušení jednotlivých potravin, každý z nás reaguje jinak..., ale, určitě jezte častěji a v malých! porcích, pečivo mi dělá problémy, jablka, citrony, mandarinky a hlavně kyselé zelí a brambory snáším moc dobře, včetně zeleniny, ale zase jen v malých dávkách!,vyhovují mi mléčné i kysané výrobky, ...co ale vysloveně mně ubližuje, je černý čaj, který jsem pila strašně ráda a často, ovocné čaje snáším lépe, piji meltu , nebo caro s mlékem, kávu ne a nesladím, cukry mi totiž také vadí..., přeji, atˇje Vám brzy lépe !

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (6.1.2015, 9:20)
každého,já když mám problém tak si uvařím pár mrkví a pojídám, krásně to zklidní žaludek, s kávou opatrně, já raději piju meltu s mlékem zkoušejte

ODPOVĚDĚT
eva p. (evicela) ID 205626 (6.1.2015, 9:18)
já mám reflux asi 10 let, beru Helicid, ten jediný mě pomáhá, jinak si musíte vychytat sama co snášíte líp a co už ne, na to předepsaný jídelníček neexistuje, pouze rada a doporučení které zrovna vám nemusí sedět, dobré jsou brambory, mrkev, loupaná jablka, někomu sedí mléko jinému ne,musíte zkoušet, rozhodně nepít bubliny, sirupy vše co je uměle okyselené, samotný citron a pomeranč nevadí(alespoň mě) nejezte uzeniny kromě kvalitní dušené šunky, sýry jen tvrdé kvalitní nebo cotage, tvarohové, rozhodně ne taveňáky, kupte si ve zdravé výživě dobrý žaludeční čaj na tyto problémy(poradí vám) také si kupte lněné semínko, nadrťte třeba v kávomlýnku a denně lžíci snězte a hodně zapijte, udělá v žaludku sliz a chrání stěny a vlastně i střevo a má spoustu živin, spěte s hlavou výš a před spaním se napijte čisté vody je toho víc, musíte zkoušet, ale co platí pro jednoho nemusí vždy platit pro ka

ODPOVĚDĚT
Dagmar F. (Lavanda) ID 32691 (18.12.2017, 7:51)
(Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 103512 (5.1.2015, 23:04)
zkuste mrknout tady http://clanky.vareni.cz/na-prekyseleni-plati-zasadita-strava/

ODPOVĚDĚT
Ivana K. (Ashoka) ID 463935 (5.1.2015, 22:54)
Vynechat cukr, kávu, jablko si vždy musím oloupat, jinak je mi neskutečně zle. Od překyselení žaludku pomáhá citronová šťáva, stačí vypít se sklenicí vody, ale všechny informace najdete díky vyhledávači na internetu, stačí zadat správné heslo.

ODPOVĚDĚT
Veronika H. (Wewa) ID 16754, mimibazar.cz/wewa (5.1.2015, 22:44)
Mně dal doktor leták, na kterém byly potraviny, kterých bych se měla vyvarovat. Dnes si vybavím už jen kávu. Postupně jsem vysledovala, co mi dělá špatně a tomu se snažím vyvarovat. Mně zjistili reflux a bylo mi sděleno, že to pálení žáhy mám hlavně psychického původu. Něco na tom pravdy bude. Stačí jen trochu stresu a žáha mě pálí. 8o|

ODPOVĚDĚT
Hana S. (Simetka) ID 283567, mimibazar.cz/simetka (5.1.2015, 22:31)
Mně kdysi zjistili zvýšenou tvorbu kyseliny v žaludku a brala jsem Helicid a ještě nějaké tabletky (už si ale nepamatuju přesně, je to už víc jak 7 let). Speciální jídelníček jsem neměla, ale nesměla jsem potraviny co jsou kyselejší, nic dráždivého. Jak píšete malinké porce, čaj jedině černý neslazený. Pokud vám neřekli konkrétní dietu, jídelníček, tak se jen vyvarujte těm ,,špatným,, potravinám co vám nedělají dobře. Mně tenkrát trvalo cca měsíc než mi to trošku zabralo. Celkově do ,,uzdravení,, to bylo snad 5 měsíců. Jo a pomáhal mi žaludeční čaj. V jídle jsem se hodně hlídala.

ODPOVĚDĚT
Lucie O. (wošouch) ID 170806 (5.1.2015, 22:16)
Vím čemu se vyvarovat. Vím, že mám jíst pravidelně menší porce. Ale napadlo mi, jestli už jste se s tím někdo neléčil a neměl jste třeba předepsaný jídelníček. Jako co konkrétního snídat, obědvat, svačit a večeřet?

ODPOVĚDĚT
Lenka B. (Lendysh) ID 78680, mimibazar.cz/bezovka (6.1.2015, 11:49)
Luci zkuste si najít něco o mandlovém mléku , mělo by hodně pomáhat , já mám doma lakmusové papírky a je zajímavé když jím třeba den zravou stravu hned se to na moči projeví takže je to fakt hodně o jídle a také psychice (F)

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (6.1.2015, 9:28)
Vyhnout se lepku, včetně celozrnného pečiva (třeba ovesné vločky jsou ještě kyselinotvornější než pšenice).
Pokud se bez pečiva neobejdete, zkuste ho aspoň na čas vyměnit za bezlepkové.
Vyhněte se mléku.
Na pálení žáhy docela dobře pomáhají neloupané mandle.
Jezte hodně syrové zeleniny.

Po porodu jsem hodně trpěla na pálení žáhy. Díky dceři, která je alergická na bkm a lepek jsme všichni postupně přešli na stravování bez mléka, mléčných výrobků a lepku. Musím říct, že je to velmi osvěžující. Tak dobře jsem se necítila už roky. Pálení žáhy je pryč a netrápí mě návaly hladu.
Byla to ale tři roky dlouhá cesta, člověk se "nepřepne" hned. Ani to neberu jako dietu, je to prostě jiný způsob stravování.
Hodně mi pomohla kniha Život bez pšenice. Ne že bych se jí řídila 100%, nedokážu si odpustit sladkosti. I když na ně mám podstatně menší chuť.

ODPOVĚDĚT
Daniela B. (Dallien) ID 65006, mimibazar.cz/danielabasna (6.1.2015, 9:29)
Lepku jsme se dokázali vzdát velmi snadno.
http://www.denikknihy.cz/detail/34281/william-davis-zivot-bez-psenice

Co se jídelníčku týče, třeba na snídani si dávám nejčastěji jáhly se lžičkou medu, ořechy a nakrájeným čerstvým ovocem.
Nikdy dřív jsem to nejedla, ale musím říct, že je to fakt dobrota.
Na svačinu bezlepkový chleba s margarínem, zeleninu.
K obědu máte velký výběr - rýže, brambory, pohanka, jáhly,... nepřeberné množství zeleniny, libové maso. Často dělám pořádný vývar.
Večeře v podobném stylu.
Záleží na Vás, co máte ráda a co jste ochotná zkoušet a co Vaše rodina snese.
Já třeba pohanku musela uvařit asi desetkrát, než jsem jí přišla na chuť. Zlomily to až pohankové karrbanátky :O)
Ale člověk musí chtít...

ODPOVĚDĚT