Tažený závin
Vzpomínám na babiččin tažený závin s ořechy a rozinkami. Poraďte jak na něj a jak dlouho péci? Díky.
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 4 komentáře
Renata A. (Renča50) ID 607378 (16.11.2020, 0:40)
Pokud chcete recept na kynutý štrúdl, tak mi pošlete email, napíšu Vám jej.

ODPOVĚDĚT
Maria V. (Archeoložka) ID 324621 (13.11.2020, 1:06)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)

ODPOVĚDĚT
Marta G. (Egreska) ID 163785 (10.11.2020, 10:09)
https://varecha.pravda.sk/recepty/prava-babickina-tahana-strudla-fotorecept/13706-recept.html

toto je moj recept ..s cestom sa pracuje výborne..

ODPOVĚDĚT
veronika t. (veja1) ID 248979, mimibazar.cz/veja1 (11.11.2020, 7:25)
koukám že velmi podobný recept :)

ODPOVĚDĚT
veronika t. (veja1) ID 248979, mimibazar.cz/veja1 (10.11.2020, 6:24)
můj recept na tažený závin - 35 dkg hl mouky, 1 lžíce povoleného sádla(normálně s kopečkem), 1 lžíce octa, 1/2 hrníčku vody (cca 150-170ml) a 1 vejce. - pokud lepí přidat mouku až do pěkné konzistence k válení . Já normálně vyvaluji válečkem, ale babička "tahala" rukama :) Zpracovat těsto, nechám odpočinout pod mísou na vále při pokojové teplotě a zatím si připravím jablka. pak už klasicky jablka, skořice, rozinky ořechy, zamotat a přendat na plech .. Před a po upečení potírám opět sádlem - lehce. Zkoušela jsem z hery, ale to těsto nebylo tak krásně táhnoucí se, ale jde to taky :)

ODPOVĚDĚT
Michaela K. (Michaela68) ID 108446 (10.11.2020, 19:23)
a jak dlouho mám péct?

ODPOVĚDĚT
veronika t. (veja1) ID 248979, mimibazar.cz/veja1 (11.11.2020, 7:24)
to nemám změřeno prostě až je hnědý a povrchu :)

ODPOVĚDĚT