Fotovoltaika
Dobrý den, zajímaly by mě vaše zkušenosti se solárními panely na střeše domu - vyplatí se? Případně která firma vám je instalovala a doporučili byste ji? Předem děkuji!!! Hezký večer Petra
FOTKU MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkem 2 komentáře
Dana K. (Danakes) ID 41410, mimibazar.cz/danakes (2.12.2021, 20:29)
Dobrý večer, omlouvám se jestli píši pozdě :-)
Solární panely máme na chalupě (dům) na střeše přes léto používáme na chod klimatizace(tepelné čerpadlo vzduch vzduch) jak skončí léto, tak zase na temperování domu. Ale teď listopad až únor je to mizérie. Málo sluníčka, prd to vyrobí. Koupit solární panely není zase tak finančně náročné, ale to kolem -ta krabice s těma elektrověcma, to je to nejdražší.
Máme výhodu, že to manžel má jako koníček, takže si vše dělal sám, má z toho radost, když topíme nebo chladíme sluníčkem ,-)
Dokupoval teď na podzim další panely, dáme na stodolu a bude na jaře a podzim temperovat skleník, máme chalupu 600m.n.m. a když bude potřeba tak se to dá pustit do baráku. Za nás solární panely super, ale chce se to v tom trošku orientovat nebo si nechat od odborníka propočítat, jestli se vůbec vyplatí, i jim se po letech zkracuje životnost-účinnost.
:-$ (Y)

ODPOVĚDĚT
Petra B. (dubenka) ID 28242 (7.12.2021, 9:01)
Dobrý den, děkuji!!! Já právě pořád narážím na to "technično". Už jsem i četla, že pokud člověk není elektrikář, tak se do toho radši nemá vůbec pouštět. My potřebujeme někoho, komu se dá věřit, že to udělá a spočítá dobře a zprovozní to tak, aby to zvládnul obsluhovat i technický pologramota + aby to optimálně ještě něco i ušetřilo. Zpočátku jsem byla 100% pro soláry, ale čím víc o tom čtu, tím míň si jsem jistá v kramflecích :-).

ODPOVĚDĚT
Blanka O. (aurix007) ID 346322 (20.11.2021, 9:58)
Tak určitě, hlavně v dnešní době, kdy se neustále elektřina zdražuje. Já tomu tedy nerozumím, ale přítel zrovna včera dovezl 9 panelů a budeme instalovat. Udělá nám to kamarád, který se tím živí a rozumí tomu

ODPOVĚDĚT