Kvete vám za domem černý bez? vyzkoušejte tyto způsoby

.....Bezinkový ocet

Do zavařovací sklenice vložte čerstvé květy bezinek a zalijte 8% octem. Květy by měly být zcela ponořené. Sklenici zakryjte plátnem a nechte v chladu a temnu 3 – 6 týdnů. Poté ocet sceďte a nalejte do lahví. Využijete jej k dochucení zeleninových salátů.

.... Med z květů černého bezu

Povařte 25 velkých květů černého bezu v litru vody s na plátky nakrájeným citronem. Odstavte, nechte den v klidu, poté sceďte přes plátno a přidejte kilo cukru. Povařte do zhoustnutí a rozlijte do sklenic.

.... Víno z bezových květů

Svařte 5 litrů vody, 1 kg cukru, 1/8 litru vinného octa. Přidejte 10 květů bezu a nechte 10 dní stát na teplém místě. Přeceďte, slijte do lahví a uložte na 10 dní do chladu. Následně si vychutnejte skvělé a přírodní bezové víno!