(návod
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Kvete vám za domem černý bez? vyzkoušejte tyto způsoby
Postup
.....Bezinkový ocet
Do zavařovací sklenice vložte čerstvé květy bezinek a zalijte 8% octem. Květy by měly být zcela ponořené. Sklenici zakryjte plátnem a nechte v chladu a temnu 3 – 6 týdnů. Poté ocet sceďte a nalejte do lahví. Využijete jej k dochucení zeleninových salátů.
.... Med z květů černého bezu
Povařte 25 velkých květů černého bezu v litru vody s na plátky nakrájeným citronem. Odstavte, nechte den v klidu, poté sceďte přes plátno a přidejte kilo cukru. Povařte do zhoustnutí a rozlijte do sklenic.
.... Víno z bezových květů
Svařte 5 litrů vody, 1 kg cukru, 1/8 litru vinného octa. Přidejte 10 květů bezu a nechte 10 dní stát na teplém místě. Přeceďte, slijte do lahví a uložte na 10 dní do chladu. Následně si vychutnejte skvělé a přírodní bezové víno!
Do zavařovací sklenice vložte čerstvé květy bezinek a zalijte 8% octem. Květy by měly být zcela ponořené. Sklenici zakryjte plátnem a nechte v chladu a temnu 3 – 6 týdnů. Poté ocet sceďte a nalejte do lahví. Využijete jej k dochucení zeleninových salátů.
.... Med z květů černého bezu
Povařte 25 velkých květů černého bezu v litru vody s na plátky nakrájeným citronem. Odstavte, nechte den v klidu, poté sceďte přes plátno a přidejte kilo cukru. Povařte do zhoustnutí a rozlijte do sklenic.
.... Víno z bezových květů
Svařte 5 litrů vody, 1 kg cukru, 1/8 litru vinného octa. Přidejte 10 květů bezu a nechte 10 dní stát na teplém místě. Přeceďte, slijte do lahví a uložte na 10 dní do chladu. Následně si vychutnejte skvělé a přírodní bezové víno!
Líbil se vám návod? Podělte se o něj s přáteli
Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k návodu
P.A.V.L.A
(upraveno)
25. 5. 2016, 20:27

nahlásit
DanušaP
(upraveno)
25. 5. 2016, 13:28
babička z toho dělávala limonádu

nahlásit

jeremy
(upraveno)
11. 5. 2016, 19:45

nahlásit

plamenek
(upraveno)
18. 5. 2015, 20:12
Dělám smažený květ, těstíčko a hlavně to milují dětí.
nahlásit

Chichi1
(upraveno)
11. 5. 2016, 20:54
@plamenek
jéje, z toho mám dodneška trauma

nahlásit

Nadys
(upraveno)
11. 5. 2016, 21:07
@Chichi1
jakto? smažím jak na slano tak na sladko , a je to moc dobré


nahlásit
Hlavačka J.
(upraveno)
18. 5. 2015, 11:10
Já dělám ještě bezový sirup, může se tam přidat i máta. Je výborný, pijeme ho pořád.
nahlásit
DanušaP
(upraveno)
25. 5. 2016, 13:30
@Hlavačka J.
jo, sirup z květů dělám také a z bezinek (plodů) likérek.. stačí otrhat, trošku pocukrovat a zalít rumem nem nebo vodkou a je to bašta
nahlásit

plamenek
(upraveno)
18. 5. 2015, 20:12
@Hlavačka J.
bezový mi udělala sestra, ale z plodů
nahlásit
Zrušený účet
(upraveno)
18. 5. 2015, 21:58
@plamenek
z plodů dělá můj bratr vynikající likér
a prý je zdravý



nahlásit

Kordulka
(upraveno)
19. 5. 2015, 18:39
@
Ten dělávala prababička , tu chut cítím ještě dnes na jazyku , krásně voněl mimo jiné

nahlásit

jirinaven
(upraveno)
17. 5. 2015, 22:53
Výborný je také na horečky...napěchuji sklenici až po okraj a zaliji celé octem a dám do lednice...při horečkách namočím vatu a mažu ruce a nohy všude, kde jsou vidět žíly...holka sice brblá, že celá smrdí octem, ale do hoďky je bez horečky

nahlásit

Nadys
(upraveno)
25. 5. 2016, 9:58
@jirinaven

nahlásit

latramvai
(upraveno)
7. 6. 2015, 15:02
@jirinaven
kolik bezu ,,kolik octa ? dekuji
nahlásit

jirinaven
(upraveno)
11. 6. 2015, 23:03
@latramvai
napěchujte sklenici co nejvíce to půjde, a zalijte octem...ocet se dá bez problému dolívat, když budete používat

nahlásit