Zobrazit přihlášovací formulář

Různé vychytávky

Přidat návod
(návod si oblíbilo 18 návštěvníků)

Kvete vám za domem černý bez? vyzkoušejte tyto způsoby

0.0
Kvete vám za domem černý bez? vyzkoušejte tyto způsoby

Postup

.....Bezinkový ocet

Do zavařovací sklenice vložte čerstvé květy bezinek a zalijte 8% octem. Květy by měly být zcela ponořené. Sklenici zakryjte plátnem a nechte v chladu a temnu 3 – 6 týdnů. Poté ocet sceďte a nalejte do lahví. Využijete jej k dochucení zeleninových salátů.

.... Med z květů černého bezu

Povařte 25 velkých květů černého bezu v litru vody s na plátky nakrájeným citronem. Odstavte, nechte den v klidu, poté sceďte přes plátno a přidejte kilo cukru. Povařte do zhoustnutí a rozlijte do sklenic.

.... Víno z bezových květů

Svařte 5 litrů vody, 1 kg cukru, 1/8 litru vinného octa. Přidejte 10 květů bezu a nechte 10 dní stát na teplém místě. Přeceďte, slijte do lahví a uložte na 10 dní do chladu. Následně si vychutnejte skvělé a přírodní bezové víno!

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

P.A.V.L.A 25. 5. 2016, 20:27
(Y)
DanušaP 25. 5. 2016, 13:28
babička z toho dělávala limonádu :-)
jeremy 11. 5. 2016, 19:45
(Y)
plamenek 18. 5. 2015, 20:12
Dělám smažený květ, těstíčko a hlavně to milují dětí.
Chichi1 11. 5. 2016, 20:54
@plamenek jéje, z toho mám dodneška trauma ,-)
Nadys 11. 5. 2016, 21:07
@Chichi1 jakto? smažím jak na slano tak na sladko , a je to moc dobré (zajic) ,-)
Hlavačka J. 18. 5. 2015, 11:10
Já dělám ještě bezový sirup, může se tam přidat i máta. Je výborný, pijeme ho pořád.
DanušaP 25. 5. 2016, 13:30
@Hlavačka J. jo, sirup z květů dělám také a z bezinek (plodů) likérek.. stačí otrhat, trošku pocukrovat a zalít rumem nem nebo vodkou a je to bašta
plamenek 18. 5. 2015, 20:12
@Hlavačka J. bezový mi udělala sestra, ale z plodů
Zrušený účet 18. 5. 2015, 21:58
@plamenek (H) z plodů dělá můj bratr vynikající likér (H) a prý je zdravý (H)
Kordulka 19. 5. 2015, 18:39
@ Ten dělávala prababička , tu chut cítím ještě dnes na jazyku , krásně voněl mimo jiné (F)
jirinaven 17. 5. 2015, 22:53
Výborný je také na horečky...napěchuji sklenici až po okraj a zaliji celé octem a dám do lednice...při horečkách namočím vatu a mažu ruce a nohy všude, kde jsou vidět žíly...holka sice brblá, že celá smrdí octem, ale do hoďky je bez horečky (Y)
Nadys 25. 5. 2016, 9:58
@jirinaven (Y)
latramvai 7. 6. 2015, 15:02
@jirinaven kolik bezu ,,kolik octa ? dekuji
jirinaven 11. 6. 2015, 23:03
@latramvai napěchujte sklenici co nejvíce to půjde, a zalijte octem...ocet se dá bez problému dolívat, když budete používat (Y)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie