RECEPTY > BEZMASÁ JÍDLA

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
LANGOŠE RECEPT ZE STÁNKU +++ (100) 18.6.2018, 23:08
Krupicové noky (13) 13.6.2018, 17:22
Karlovarský knedlík (8) 10.6.2018, 22:19
Brambory zapečené se sýrem (7) 3.4.2018, 18:39
Naše Bramboráky (7) 17.3.2018, 14:10
Karlovarský knedlík (8) 12.3.2018, 18:16
Pečená hlíva ústřičná (52) 2.3.2018, 18:13
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
Celkem: 2.384 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,239 další >>

BEZMASÁ JÍDLA

Bazalkové pesto



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 velké hrsti bazalkových listů, 2 lžíce parmazánu, 2 lžíce kešu ořechů, sůl, 1/4 stroužku česneku (nebo ještě méně), olivový olej (asi 50 - 70ml)

POSTUP PŘÍPRAVY

Bazalku s olejem nasekáme nahrubo. Přidáme ostatní ingredience a umixujeme do hladké pasty. Pokud je potřeba přidáme olivový olej. Pro uchování barvy povrch zalijeme olejem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

BRAMBORY S PÓRKEM



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

BRAMBORY, PÓREK, ŠUNKA, EIDAM, VEGETA, PEPŘ

POSTUP PŘÍPRAVY

Uvaříme si brambory ve slupce na jednu porci dva větší brambory. Po vychladnutí brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Do zapékací misky dáme vrstvu brambor posypeme vegetou a pepřem na brambory dáme pórek nakrájený na kolečka, šunku na kostičky a zasypeme nastrouhaným eidamem. Pak dáme druhou vrstvu brambor posypeme vegetou a pepřem a hustě nastrouhaným eidamem. Zapečeme v troubě, až se sýr pěkně rozpustí. Je to velká dobrota.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Daniela Š. (Dajdulík) ID 452750 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Vídeňské brambory



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g brambor 150 g slaniny 1 velká cibule cca 100 ml smetany na vaření zelená petrželka sůl (popř.) malý kousek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kostky a dáme vařit do osolené vody.

Mezitím nakrájíme na kostičky cibuli, slaninu a posekáme petrželku. Na pánev dáme restovat slaninu, pak přidáme cibuli a necháme ji zezlátnout. Pokud je potřeba, přidáme malý kousek másla.

Když jsou brambory měkké, slijeme je a promícháme na pánvi s cibulí a slaninou. Přilijeme smetanu, promícháme, necháme zredukovat, podle potřeby dosolíme a nakonec posypeme zelenou petrželkou.

Podáváme jako přílohu, ale klidně může být i jako hlavní chod, pokud někdo nevyžaduje maso :-)

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

ZAPEČENÉ TĚSTOVINY S BROKOLICÍ


PRO INSPIRACI

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 plechovka sterilizované zeleniny (kukuřice, hrášek), 1 brokolice, 1 sáček těstovin, lžíce kečupu, sůl, pepř (nebo Podravka), plátek másla, sýr na posypání, 2 vejce

POSTUP PŘÍPRAVY

Postavíme si vodu na těstoviny a předehřejeme troubu na cca 200°C. Očistíme si brokolici a natrháme na malé špalíčky. Tu pak spaříme horkou vodou, aby se omyla a trošku změkla. Brokolici následně společně s hráškem a kukuřicí vysypeme na pánev. Přidáme plátek másla, lžíci kečupu, dochutíme a necháme chvíli (cca 5 - 10 minut) dusit.

Mezitím, co se nám směs dusí, si přichystáme formu, ve které budeme těstoviny péct. Scedíme těstoviny, vysypeme zpět do hrnce, ve kterém jsme je vařili. K těstovinám přisypeme směs z pánve, zamícháme a nasypeme do formy a zalijeme rozkvedlaným vejcem. Posypeme sýrem a můžeme dát do trouby.

Pečeme na 200°C, po cca deseti minutách snížíme na 180°C. Já pekla těstoviny jen necelou hodinu, protože jsem měla už těstoviny uvařené doměkka, vy pečte podle toho, jak moc jste těstoviny uvařili.

Dobrou chuť!

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Eliška M. (ellyem) ID 597979 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Ztracené vajíčko na mladém špenátu s Cornies



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

RACIO CORNIES kukuřičné s medvědím česnekem, 4 vejce, 200 g baby špenátových listů, svazek medvědího česnek, 50 ml olivového oleje, 2 ks šalotky, sůl, čerstvě pomletý pepř

POSTUP PŘÍPRAVY

Čerstvé vejce rozbijeme do šálku. Do kastrolku dáme vařit vodu a přidáme do ní ocet. Do hlubší naběračky nabereme trochu horké vody. Rozbité vejce necháme opatrně sklouznout do naběračky s vodou. Díky tomuto malému triku se vejce nerozteče. Naběračku s vejcem opatrně ponoříme do vroucí octové vody, přičemž pomocí polévkové lžíce se snažíme udržet bílek „pohromadě“. Asi po 1 minutě vejce lžící vybereme z naběračky do vody a necháme je vařit další 2 až 3 minuty. Vejce vybereme z vody děrovanou naběračkou a necháme dobře okapat. Ztracené vejce je dokonalé tehdy, když je žloutek úplně obalený bílkem. K jeho přípravě používáme vždy jen úplně čerstvá vejce.

Na malém množství oleje orestujeme do zlata najemno nakrájenou šalotku a přidáme špenátové lístky, krátce prohřejeme.
Medvědí česnek nejprve nakrájíme nožem najemno, vložíme do mixéru, zalijeme olivovým olejem a dohladka rozmixujeme. Takto připravený a zpracovaný česnek v uzavřené skleněné nádobě vydrží v chladničce i 3 měsíce.
Na talíř uložíme lístky čerstvého medvědího česneku, na ně dva kusy kukuřičných RACIO Cornies s medvědím česnekem, položíme teplý špenát, ztracené vajíčko a pokapeme pestem z medvědího česneku.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Romana F. (Romanička Anička) ID 555729 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

pomazánka z červené řepy vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 střední červené řepy - drť z odšťavňování 1 švarková pomazánka vegan 1 stroužek česneku Sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Nechtěla jsem vyhodit drť z odšťavňovače z červené řepy, tak jsem ji 10 minut s troškou vody podusila, přidala švarkovou pomazánku, stroužek česneku a sůl.

z pomazánky jsem udělala falešný hamburger
pomazánka
tavenýr
Ledový salát
Paprika
Nastrouhaný pórek

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Elška K. (Etelaj) ID 611665 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Zapečená zelenina na houbách s Tofu a veganským párkem vegan



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Mražená mrkev s hráškem 3 vrhovaté lžíce hrášky (používá se na obalování) 6 žampiónů 2 cibule Česnekové Tofu 2 veganské párky ½ pomazánka sojakrém 1 lžíce sojová omáčka Tamari 1 lžíce kvasnice Tebi (ve zdravé výživě) Celá rostlinná smetana Sůl Voda 200 ml

POSTUP PŘÍPRAVY

Houby na tuku orestujeme, veganské párky nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme, tofu nakrájíme na kousky.
Ve vodě rozmícháme hrášku. Všechny ingredience jednoduše smícháme a zapečeme asi hodinu. Voní to úplně jako maso. Vhodná příloha - rýže, nebo brambory.
Je to takové omáčkové jídlo, podle potřeby možno podlét.
Je to móc voňavé, chutné a poměrně jednoduché.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Elška K. (Etelaj) ID 611665 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Tyrolské Gröstle



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Nebudu psát žádné gramáže, všeho podle chuti a počtu strávníků brambory uvařené ve slupce oloupané a nakrájené na plátky cibule ( čím více, tím lépe ) tyrolský špek ( popř. schwarzwaldská šunka nebo jiná sušená ) vejce pepř sůl olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Na oleji začneme restovat cibuli nakrájenou na proužky, když zesklovatí, přidáme na širší pruhy nakrájený špek.
Chvilku restujeme a přidáme opékat brambory, osolíme, opepříme a opékáme. Mezitím ještě připravíme sázená vejce ( volská oka), která při servírování položíme na brambory.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Fazolky na slanině



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

mrazené fazolové lusky 400 g 100 g anglické slaniny nebo šunky menší cibule česnek dle chuti čerstvě mletý pepř mořská sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

Lusky povaříme cca 5 min v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
Mezitím na pánvi orestujeme na drobné nudličky nebo kostičky pokrájenou slaninu a cibuli, přihodíme fazolky a dále restujeme, až jsou měkké "na skus".
Dochutíme lisovaným česnekem, pepřem a v případě potřeby dosolíme.
Poznámka
Ideální jako rychlá svačinka nebo jako příloha ke grilovanému masu.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

BEZMASÁ JÍDLA

Křupavé bramborové dukátky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 velké vařené brambory 1 vejce 1 lžička Solamylu sůl muškátový oříšek petrželová nať olej na smažení

POSTUP PŘÍPRAVY

Vařené brambory nastrouháme na hrubé straně struhadla, dáme do mísy, prosypeme solamylem, osolíme, přidáme špetku strouhaného muškátového oříšku a najemno nakrájenou petrželovou nať.
Poté přidáme žloutek a směs lehce promícháme. Bílek vyšleháme na sníh a lehce vmícháme do brambor.
Ze směsi vykrajujeme lžící hrudky, které trochu rozmáčkneme vidličkou, a smažíme na oleji z obou stran dozlatova. Opečené dukátky necháme okapat na ubrousku.
Poznámka
Podáváme jako přílohu k pečeným masům, ale jsou dobré jen tak se sklenkou studeného mléka.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Věra H. (Liese) ID 188418 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 2.384 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,239 další >>
© 2004-2018 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt