Zobrazit přihlášovací formulář
BEZMASÁ JÍDLA
Cuketové vafle

Cuketové vafle

Potřebné ingredience

120g jemně strouhané cukety, 100g špaldové mouky, 1 lžička PP, 1 vejce, 30g oleje, 25g jogurtu nebo zakysané smetany

Postup přípravy

Smícháme cuketu, vejce, jogurt, olej, nakonec mouku s PP. Pečeme vafle. Lze podávat nasladko i naslano.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Brownies s avokádem

Brownies s avokádem

Potřebné ingredience

20g kakaa, 1 a 1/2 vejce, 1/2 avokáda, 50g cukru třtinového, malá lžíce kokosového oleje, 100g hořké čokolády (cca 50-60 %)

Postup přípravy

Kokosový olej rozpustíme, přidáme čokoládu a necháme rozpustit, mícháme. V robotu šleháme vejce a cukr do světlé pěny, poté za stálého šlehání přiléváme čokoládu. Pak přimícháme…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Těsto na mazanec, vánočku, makový závin,...

Potřebné ingredience

240g hladké mouky, 10g polohrubé, 40g cukru, 115g mléka, 1 vejce, 10g droždí, 50g másla, sůl, rum, citronová kůra, rozinky,...

Postup přípravy

Vypracujeme kynuté těsto, necháme kynout asi hodinu. Poté umotáme vánočku, mazanec, naplníme závin,... Potřeme vejcem a upečeme.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Perník z přebytků kvasu

Perník z přebytků kvasu

Potřebné ingredience

80 g třtinového cukru, 100g mléka, 1 vejce, 200g kvasu, 80-90g oleje, 100g přesnídávky (ev 1 malé nakrájené jablko), 1 lžička PP, 1 lžička sody, 2 lžíce kakaa, skořice, perníkové koření, 70g celozrnné spaldy, 70 - 80g hladké pšenice

Postup přípravy

Cukr, vejce, kvas, mléko, olej a přesnídávku (jablko) chvíli mixujeme v nádobě na smoothie, poté smícháme s promíchanými suchými ingrediencemi. Pečeme ve vymazané a vysypané formě…

Zobrazit více...
SALÁTY, ZÁLIVKY
Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Vietnamská omáčka k závitkům (nuoc cham)

Potřebné ingredience

150g vody, 30-50g rybí omáčky, 50-60g limetové šťávy, 50g třtinového cukru, cca 1 stroužek česneku, chilli dle chuti, ev citronová tráva

Postup přípravy

Vodu zahříváme spolu s cukrem, šťávou a rybí omáčkou, do rozpuštění. Necháme vychladnout a přidáme česnek, chilli a event. nadrobno nasekanou citronovou trávu.

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Linecký dort se šlehačkou a mascarpone

Potřebné ingredience

25g mandlové mouky, 100g másla, sůl, 40g cukru moučka, 130g špaldové mouky, 2 žloutky, citronová kůra. Krém: 200-250g mascarpone, 1 šlehačka, vanilka. Ovoce, pusinky, čokoláda,... - na ozdobu

Postup přípravy

Žloutky s cukrem a povoleným máslem chvilku šleháme (ne do pěny), poté přidáme mouky (mandlová smíchaná se špaldou), sůl a citronovou kůru. Necháme chvíli v chladu ztuhnout. Poté…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Batátové šátečky bez cukru

Batátové šátečky bez cukru

Potřebné ingredience

180g jemně strouhaných batatů, 20g másla, 60-70g přepuštěného másla (ev. 90g normálního másla celkem, ale nebudou tak křehké), 100g špaldové mouky, 100g hladké pšeničné mouky, 1 žloutek, 30g jogurtu, lžíce strouhaných ořechů (cca 2 vlašské). Náplň dle chuti (ve variantě zcela bez cukru - strouhaná jablka se skořicí nebo marmeláda bez cukru)

Postup přípravy

Že surovin vypracujeme těsto a můžeme s ním hned dále pracovat. Vyválíme, vykrájíme naplníme. Potřeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 - 200 stupňů asi 15 min.

Zobrazit více...
RÝŽE A TĚSTOVINY
Avokádové těstoviny

Avokádové těstoviny

Potřebné ingredience

2 zralá avokáda, 1/2 - 1 stroužek česneku, sůl, pepř, cherry rajčata, citronová šťáva, trochu smetany, olivového oleje a parmazanu, drobné těstoviny (cca 400g)

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Mezitím připravíme omáčku. Avokádo rozmixujeme s česnekem, citronovou šťávou, solí, pepřem, smetanou, olejem, parmazanem a trochou vody z vaření…

Zobrazit více...
MOUČNÍKY, POHÁRY
Dort z Lotusek

Dort z Lotusek

Potřebné ingredience

2 balení Lotus sušenek, 3 zakysané smetany, 1 šlehačka

Postup přípravy

Ušlehanou smetanu smícháme se zakysankami. Do dortové formy (cca 20 cm) vrstvíme střídavě sušenky a krém. Necháme do druhého dne v lednici ztuhnout. Vyndáme z formy a po obvodu…

Zobrazit více...
DĚTSKÉ SPECIALITY
Polentový nákyp

Polentový nákyp

Potřebné ingredience

Cca 120g vývaru nebo vody, 50g polenty, 1/2 kelímku zakysané smetany, 1 vejce (před 1. rokem jen žloutek), hrst vařeného nasekaného masa, 1 nastrouhaná mrkev, pár růžiček nasekané brokolice, bylinky

Postup přípravy

Z vody a polenty uvaříme hustou kaši (pokud je moc, že se nedá míchat, přidat tekutinu), necháme trochu vychladnout. Přidáme smetanu a vejce, nakonec zeleninu, maso o bylinky.…

Zobrazit více...

Kategorie