RECEPTY > KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

NÁZEV
prohledat zároveň postup a přísady      vyhledání dle čísla receptu
VŠECHNY TYPY RECEPTŮ | RECEPTY S POSTUPY | RECEPTY PRO INSPIRACI
VŠECHNY RECEPTY
DĚTSKÉ SPECIALITY
POLÉVKY
KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ
HOVĚZÍ MASO
VEPŘOVÉ MASO
MLETÉ MASO
RYBY A DARY MOŘE
ZVĚŘINA
BEZMASÁ JÍDLA
SALÁTY, ZÁLIVKY
RÝŽE A TĚSTOVINY
PIZZY, CHLEBY
SLADKÁ JÍDLA
MOUČNÍKY, POHÁRY
CUKROVÍ
OVOCE
ZAVAŘENINY
CHUŤOVKY
POMAZÁNKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČÍ MASO
BEZLEPKOVÁ DIETA
LUŠTĚNINY
HOUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÁ JÍDLA
DOMÁCÍ MEDICÍNA
DIETY
VÁNOČNÍ CUKROVÍ
DOMÁCÍ PEKÁRNY
GRILOVÁNÍ
DORTY
CO DŮM DAL
DIA RECEPTY
PARNÍ HRNEC
POMALÝ HRNEC
NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ RECEPTY | NEJOBLÍBENĚJŠÍ ZA POSLEDNÍ MĚSÍC | NEJDISKUTOVANĚJŠÍ RECEPTY
POSLEDNĚ KOMENTOVANÉ RECEPTY
Zapečené kuřecí řízky (6) 24.5.2019, 23:10
Kuřecí prsa s čedarem (2) 10.5.2019, 17:47
Kachna na medu a pomerančích (2) 16.4.2019, 8:35
Kuře v závěji (5) 13.4.2019, 22:54
Kuře jako z KFC (5) 12.4.2019, 16:12
DISKUSE O RECEPTECH žádosti o radu prosím pište pouze do diskusí o receptech
včera Co dnes vaříte ? | poslední | nejnovější 23.7. 20:30 | všechny 5483
Celkem: 3.819 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,382 další >>

Vybrané nabídky z našeho Mimibazaru

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Indické butter chicken



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

500 g kuřecích prsou * směs koření: 1 lžička mletého koriandru * 1/2 lžičky papriky, 2 lžičky garam masala, sůl * plechovka krájených rajčat * 4 stroužky česneku * kousek čerstvého zázvoru (asi 30 g) * 4 lžičky bílého jogurtu * 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky * 1/2 lžičky kurkumy*** * sůl * 200 m šlehačky * centimetrový plátek másla

POSTUP PŘÍPRAVY

připravíme směs koření a kuřecí maso nakrájíme na větší kostky (asi jako na guláš, tj. 3*3 cm) a ve směsi ho obalíme - nejlíp v sáčku protřepat. Do hrnce dáme rajčata, česnek, nakrájený zázvor, jogurt, chilli a kurkumu a rozmixujeme tyčovým mixérem. 5-8 minut probublávat a potom přidat maso. vařit cca 20 minut pod pokličkou, potom asi na 5 minut pokličku oddělat a nechat omáčku zredukovat. Přilít smetanu a máslo, promíchat a 5 minut podusit, případně dochutit garam masalou a solí.

recept je ze serveru cukrfree.cz, jsem za něj moc ráda, protože na toto jídlo chodíme dost často do restaurace

podává se s plackami čapátí - recept jde najít na youtube

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

těstoviny s kuřecím masem a bazalkou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kuřecí prsa * 1 cibule * 2 str. česneku * 6 ks žampiony * 2 dcl bílého vína * sůl. pepř * smetana na vaření * bazalka sušená nebo čerstvá * těstoviny penne * parmazán - na 4 porce

POSTUP PŘÍPRAVY

cibulku, česnek opéct, přidat sušenou bazalku cca 1 lžičku, žampiony a kuřecí maso. potom podusit na bílém víně, až se skoro odpaří. osolit, opepřit, zalít smetanou, dle potřeby zahustit hotovou jíškou. podáváme s uvařenými těstovinami /penne, vřetena, kolínka), tarhoňou nebo bulgurem, posypané parmazánem

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

NAKLÁDANÉ BÍLÉ MASÍČKO- šťavnaté a voňavé



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Ingredience do vývaru: 1,5 kg kuřecího, krůtího nebo králičího masa, 1 menší cibule, 1 menší pórek, 1 mrkev, 2 ks řapíkatého celeru, několik snítků čerstvého tymiánu (lze nahradit sušeným) pár lístků petržele, 3 kuličky jalovce. Ingredience pro naložení: 10 lístků šalvěje, 5 stroužků česneku, 10 kuliček pepře, 1 bobkový list, 1 větvička rozmarýnu, 1 stonek čerstvého tymiánu, olivový olej (lze nahradit slunečnicovým), sůl.

POSTUP PŘÍPRAVY

Všechny suroviny kromě masa se vloží do hrnce se studenou vodou a nechají přejít varem. Vhodí se maso, uvaří do měkka a nechá se ve vývaru vychládnout. Pak se maso vyjme, osuší, ručně obere od kosti (nekrájí se), vytváří se různé kousky a vloží do misky s víčkem nebo zavařovací sklenice s uzávěrem. Vývar se použije pro polévku.

Zalije se olejem - maso by mělo být ponořené a vloží se uzavřené do lednice minimálně na 1 den. Před jídlem se pak nechá řádně odkapat. Masíčko je měkké, velmi voňavé a šťavnaté, chuťově připomíná konzervovaného tuňáka ve skle. Lze servírovat s vařenými těstovinami, s rýží i zeleninovým salátem. Výtečné jsou také houby konzervované na stejný způsob.

Všechny popisované přísady kromě postupu se dají zaměnit, je na každém, jaké koření nebo bylinky si zvolí a které má rád. Pokud není přístup k čerstvým bylinkám, nahradí se sušenými.

Tento postup je prastarý, vznikl v časech, kdy ještě neexistovala lednička a byl to jeden z mnoha způsobů konzervace pro uchování čerstvých potravin.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Eva U. (Evula.U) ID 586849 | další recepty

KOMENTÁŘE (2) poslední: 24.4.2019, 10:11 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Kuřecí závitek - 4 variace



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

Naklepaná a osolená kuřecí prsa, hořčice, šunka (nebo debrecínka, kladenka, anglická slanina...), párek, okurka, možno i vajíčko.

POSTUP PŘÍPRAVY

Prsa naplníme, přehneme na půl a uzavřeme jehlami.

1) V trojobalu - obalíme v trojobalu a osmažíme.
2) Přírodně - okořeníme z obou stran mletým pepřem, nebo kořením na kuře, nebo obojím (není nutné), obalíme v hladké mouce a osmažíme.
3) V hořčici - závitek namažeme z obou stran hořčicí a osmažíme. Dejte pozor, hořčice se trochu připaluje, ale je to strašně dobré.
4) Pečené v troubě - pokud máme prsa i s kůží, můžeme okořenit jako kuře a upéct v troubě.

Příloha: Brambory, bramborová kaše, hranolky, americké brambory.

Zobraz více ...


ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jitka H. (JitulaČ) ID 190595 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Kuřecí kousky s vinným octem



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

horní kuřecí stehna bez kůže (cca 7ks), 2 stroužky česneku, 1 velká lžička rajského protlaku, přepuštěné máslo nebo řepkový olej, 50g červeného vinného octa, 110g bílého sladkého vína, 500g vývaru nebo vody, 2 masitá rajčata, 1 velká lžička dijónské hořčice, 100-150g šlehačky, sůl, pepř, bazalka nebo estragon

POSTUP PŘÍPRAVY

Maso osolíme, opepříme a opečeme na tuku ze všech stran, vyndáme. Přidáme kousek másla a orestujeme protlak s česnekem, přidáme ocet a necháme vyvařit, poté víno, které necháme zredukovat asi o třetinu. Přilijeme vývar a vrátíme maso, osolíme, přidáme bylinku a dáme do trouby vyhřáté na 150°C asi na 2 hodiny. Poté vyjmeme maso, omáčku přecedíme a na silném stupni zredukujeme do mírného zhoustnutí, poté zašleháme hořčici a smetanu, přidáme na kostičky nakrájená oloupaná rajčata, necháme už jen prohřát. Podáváme posypané bazalkou nebo estragonem.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Křupavé paličky



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

250g jáhlových vloček, sůl, pepř, uzená paprika, asi 10 paliček, 4 bílky, olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Omyté maso osolíme a obalíme v bílkách smíchaných s trochou vody a směsi vloček a všeho koření + soli. Postu opakujeme, aby byla na mase větší vrstva. Pečeme na 200°C 30min., poté potřeme olejem a dopékáme dalších 30 min.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 26.1.2019, 4:07 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Čínská krůtí směs



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

800g krůtích prsou na větší kousky, 25g škrobu, sůl, pepř, 85g medu, kousek zázvoru, 4 lžíce tamari, 3 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce rajského protlaku, 1 stroužek drceného česneku, chilli, rýžový olej

POSTUP PŘÍPRAVY

Kousky masa obalíme ve směsi škrobu, soli a pepře a zprudka po částech orestujeme na lžíce oleje dokřupava. Smícháme med, tamari, protlak, ocet, zázvor, trochu soli, protlak a česnek. Když je maso všechno opečené, dáme vše do pánve a přilijeme medovou směs. Promícháme a necháme chvíli vařit - omáčka se trochu zredukuje. Nakonec dochutíme chilli.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Krůtí stehna s creme fraiche



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

3 - 4 krůtí stehna, 150 - 200g creme fraiche, 2 stroužky česneku, sůl, 200g vývaru, 2lžíce hrubozrnné hořčice, 2 lžíce medu, 150-200g fazolek

POSTUP PŘÍPRAVY

Stehna osolíme a zalijeme marinádou smíchanou ze všech surovin. Necháme chvíli odležet (možno i přes noc) a pečeme přiklopené asi 2 hodiny na 180°C, poté odklopíme a dopečeme dozlatova. Výpek zredukujeme do požadované hustoty a na posledních pár minut přidáme fazolové lusky.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VELKÝMI OBRÁZKY
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHLEDY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbil jeden návštěvník)

Marika S. (li.za.rd) ID 69838 | další recepty

KOMENTÁŘE (1) poslední: 24.12.2018, 15:39 | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

Krůtí ragú na víně



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

750 g krůtího masa (prsa, stehna) * anglická slanina cca 4 plátky * 1 velká cibule * 2 stroužky česneku * velká mrkev * řapíkatý celer - dva stonky * 300 ml drůbežího vývaru * 150 ml červeného vína * sůl, pepř, majoránka, tymián, bobkový list

POSTUP PŘÍPRAVY

je to v podstatě obdoba hovězího po burgundsku.:-)
maso opečeme na tuku (olej) a dáme stranou. na troše oleje osmažíme nakrájenou anglickou a necháme zesklovatět drobně nakrájenou cibuli, po cca 5 minutách přidáme nakrájený česnek, potom mrkev na tenká kolečka a celer. Přidáme maso, zalijeme půlkou vývaru a vínem a necháme na vyšší stupeň odpařit cca půlku tekutiny. potom dolijeme vývarem, přidáme koření, osolíme a opepříme a necháme pod pokličkou dusit 15 minut. na konci můžeme přidat máslo pro zjemnění.
podáváme s bagetou, bulgurem, bramborami...

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ

KUŘECÍ MASO A DRŮBEŽ

bulgur s kuřecím masem a zeleninou



POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 hrnky bulguru * 4 hrnky horké vody * 1/2 pórku * 2 červené papriky * kari * vegeta * sojová omáčka * kuřecí maso dle chuti (prsa, stehno, opečené, grilované) * 1 zakysaná smetana

POSTUP PŘÍPRAVY

bulgur vaříme 15 minut v osolené vodě (místo soli se může dát půl kostky kuřecího bujonu). na pánvi opečeme maso, přidáme papriku, pórek, koření dle chuti a nakonec zakysanou smetanu. všechno smícháme dohromady. může se posypat stouhaným sýrem.

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Markéta K. (marfanov) ID 27206 | další recepty

KOMENTÁŘE (0) | PŘIDAT KOMENTÁŘ
Celkem: 3.819 (zobrazuje se 1-10)1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10,.,382 další >>
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt