Zobrazit přihlášovací formulář

Kuřecí maso a drůbež

Přidat recept
(recept si oblíbili 4 návštěvníci)

Bulgur s kuřecím masem

0.0
Bulgur s kuřecím masem

Potřebné ingredience

250 ml suchého bulguru
500 g kuřecích stehenních řízků
Ghí nebo máslo
1 střední cibule
1 paprika kapie
2 lžíce rajčatového protlaku
2 větší oloupaná rajčata
1 lžička římského kmínu
Sůl
Mletý barevný pepř
Petrželka na ozdobu

Postup přípravy

V hlubší pánvi si rozpustíme ghí nebo máslo, na kterém osmažíme najemno nakrájenou cibuli. Když cibule začíná zlátnout přidáme na nudličky nakrájené kuřecí maso. K osmaženému masu přidáme na nudličky nakrájenou papriku a osmažíme ještě cca 5 minut. Po uvedené době přidáme rajčatový protlak, na kostky nakrájená oloupaná rajčata, rozdrcený římský kmín, sůl, pepř, bulgur a zalijeme 500 ml horké vody. Směs v pánvi promícháme, přivedeme k varu, poté ztlumíme plamen a pod pokličkou vaříme 12 minut – bez míchání. Po uvedené době, pánev odstavíme z ohně a směs necháme „dojít“ pod pokličkou ještě dalších 10 minut.
Hotové maso s bulgurem dáme na talíř a posypeme petrželkou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie