(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
burek s kuřecím masem a zelím

Potřebné ingredience
500g hl.mouky sůl kostka droždí 100ml oleje 300ml vody Náplň: 500g kuřecího masa cibule zelí koření jako grilovací,paprika,sůl,nebo směr koření tymián
Postup přípravy
V míse do mouky rozdrobíme droždí,dáme sůl,pořádně promícháme a přidáme vodu a olej.Důkladně prohněteme a necháme tak 30-45minut na teplém místě vykynout.
Na pánvici si osmažímu hodně cibule na kostičky,přidáme maso a koření,opečeme.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 až 6 dílků,jednotlivě rozválím na kolo které do poloviny naplníme směsí masa na které dáme sterilované nebo kysané zelí.Kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme kraje zatlačíme přendáme na plech s papírem a ještě celé potřeme vejcem a trošku posypeme kmínem.
Takto uděláme všechny a upečeme,já dávám horkovzdušnou na 200st a peču tak 15 minut.
Dobou chuť :-)
Na pánvici si osmažímu hodně cibule na kostičky,přidáme maso a koření,opečeme.
Vykynuté těsto si rozdělíme na 5 až 6 dílků,jednotlivě rozválím na kolo které do poloviny naplníme směsí masa na které dáme sterilované nebo kysané zelí.Kraje potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme kraje zatlačíme přendáme na plech s papírem a ještě celé potřeme vejcem a trošku posypeme kmínem.
Takto uděláme všechny a upečeme,já dávám horkovzdušnou na 200st a peču tak 15 minut.
Dobou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé