(recept
si oblíbilo 12 návštěvníků)
Noky s kuřecím masem a špenátem
Potřebné ingredience
Kuřecí maso, noky, špenát, česnek, sladká smetana, sůl, pepř. Troška oleje..
Postup přípravy
Noky vložíme do osolené vroucí vody, vaříme dle návodu na obale.
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na trošce oleje, aby se zatáhlo.
Přidáme prolisovaný česnek - množství dle chuti, krátce osmahneme, aby česnek nezhořkl.
Dále přidáme špenát - kupuji jen mražený Tesco špenát, je jemně nasekaný. Necháme ho povolit a přidáme do pánve k ostatním přísadám.
Přilijeme sladkou smetanu a krátce podusíme. Dle chuti dosolíme.
Noky i maso se špenátem smícháme dohromady a podáváme. :-)
Maso nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme a osmahneme na trošce oleje, aby se zatáhlo.
Přidáme prolisovaný česnek - množství dle chuti, krátce osmahneme, aby česnek nezhořkl.
Dále přidáme špenát - kupuji jen mražený Tesco špenát, je jemně nasekaný. Necháme ho povolit a přidáme do pánve k ostatním přísadám.
Přilijeme sladkou smetanu a krátce podusíme. Dle chuti dosolíme.
Noky i maso se špenátem smícháme dohromady a podáváme. :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Jarmila80
(upraveno)
2. 6. 2010, 10:06
Už jsem to napravila !!!!
Pekyska
(upraveno)
2. 6. 2010, 10:44
@Jarmila80
Jarmilo, díky jestli ještě můžu, změňte Pro inspiraci na s postupem, ať se recept neztratí
D.Š.D
(upraveno)
5. 4. 2010, 10:37
Škoda, že zde není i postup na omačku.
Jarmila80
(upraveno)
2. 6. 2010, 8:44
@D.Š.D
No...myslím, že postup je jasný. Kdo umí trochu vařit si domyslí, že nejdříve se bude dělat osolené opepřené masíčko, přidá se česnek, potom špenát...nakonec smetana. A musí se to povařit. A noky se vaří zvlášť.... Dělala jste někdy svíčkovou?? Umíte uvařit čaj? postup Vám klidně napíšu... J.
Kateřina.Pin
(upraveno)
2. 6. 2010, 9:14
@Jarmila80
Hm, tohle je od vás dost nefér komentář . Já třeba umím vařit dobře, ale třeba by mě zajímala otázka koření, jestli děláte maso přímo v tom špenátu, nebo zvlášť, kolik a jaké smetany dáváte, aby to mělo tu správnou konzistenci...No jo no, jste holt dobrá no...
Pekyska
(upraveno)
2. 6. 2010, 8:55
@Jarmila80
škoda, že sem chodí i ty, které neumí vařit mmch, máte to v inspiraci, což je trochu zbytečné a pokud byste to chtěla mít v receptech s postupem, tak Vám vážně chybí postup
Jarmila80
(upraveno)
2. 6. 2010, 9:33
@Pekyska
Jééé .. no máte všechny pravdu Byla jsem líná to vypisovat a a nebrala jsem to zas tak vážně. A smetanu používám jen sladkou, na šlehání. Zkoušela jsem i tu novinku ...myslím, že je od Kunína a má oranžové víčko...je zahuštěná nějakým škrobem a vždy se mi srazila. Vrátila jsem se k sladké. Netušila jsem, že někdo čte komentáře paní jsem chtěla jen podráždit. Tak vidím, že jsem podráždila víc dam
Pekyska
(upraveno)
2. 6. 2010, 9:50
@Jarmila80
Mě jste nepodráždila, nebojte Jen mi přijde, že od focení, přes zmenšování fotky, po vkládání fotky a sepisování co je k tomu potřeba už těch pár posledních slov ohledně postupu není takový problém Ale možná se mýlím